kinowar.com

У Києві відбулася прем’єра кліпу гурту «Жадан і Собаки» на саундтрек до фільму «Носоріг»

Гурт «Жадан і Собаки» випустив кліп до пісні «Веди», яка стала офіційним саундтреком фільму «Носоріг» Олега Сенцова. Прем’єра кліпу відбулася 18 лютого на найбільшому екрані в Європі – фасаді ТРЦ Гулівер.

Веди Носоріг Жадан і Собаки

Автором тексту треку виступив відомий письменник Сергій Жадан, автор музики – Євген Турчинов, учасник гурту «Жадан і Собаки».

Сергій Жадан

«Олег звернувся з проханням зробити музику, але пояснив складність завдання — у сценарії передбачалося, що герой фільму грає на гітарі пісню з “русского року”. Але сценарій писався в одній країні, давно, а коли дійшло до зйомок — ми вже жили в іншій. І ясна річ, стало зрозуміло, що який може бути “русскій рок” у сьогоднішньому українському суспільстві. Тому, коли я писав слова, мав на увазі фільм, його сюжет, його головного героя, характери, і відповідно така пісня не народилася б десь поза фільмом. Це специфічний матеріал, поява якого була можлива лише завдяки “Носорогу”, – коментує Сергій Жадан. – Історія фільму могла великою мірою і сьогодні відбуватися, попри те, що у 90-их була своя специфіка, але все одно я думаю, що сьогодні дуже багато чоловіків і жінок проходять через якісь крайнощі, радикалізацію життєвого досвіду, хтось із них може себе знайти, хтось не може. Тому мені здається, що це кіно ширше за 90-ті, воно більш універсальне, умовно кажучи про загальнолюдські цінності, пошуки і втрату себе, пошуки своїх цінностей».

У КИЄВІ ВІДБУЛАСЯ ПРЕМ’ЄРА КЛІПУ ГУРТУ «ЖАДАН І СОБАКИ» НА САУНДТРЕК ДО ФІЛЬМУ «НОСОРІГ»

Кліп знятий у співпраці зі студентами курсу Filmmaking Kyiv Academy of Media Arts, набору #KAMA17. Автор ідеї та режисер монтажу – Сергій Котляров, оператор – Тарас Меренков. Раніше студенти КАМА курсів Art Direction і Graphic Design Advanced також створили серію альтернативних постерів до фільму.

Сергій Жадан, Тарас Меренков (оператор кліпу), Олег Сенцов, Сергій Котляров (автор ідеї та режисер монтажу кліпу)

Сергій Жадан, Тарас Меренков (оператор кліпу), Олег Сенцов, Сергій Котляров (автор ідеї та режисер монтажу кліпу)

Фотограф: Роман Рудаков

«Носоріг» – кримінальна драма про бурхливі 90-ті українського режисера Олега Сенцова. Світова прем’єра фільму відбулася на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі «Горизонти», українська – на Київському тижні критики. Стрічка Сенцова була визнана найкращою на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі, а права на онлайн-прем’єру придбав стрімінговий сервіс Netflix.

«Жадан і Собаки» – український рок-гурт із Харкова, що утворився внаслідок тісної співпраці Сергія Жадана з гуртом «Собаки у космосі».

У широкий український прокат «Носоріг» вийшов 17 лютого.

Читайте також:

Найочікуваніші українські фільми 2022 року

Чому глядачі не дивляться українське кіно?

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найкращі українські фільми 2021 року

Найкращі українські фільми часів Незалежності

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі