kinowar.com

У Києві презентували тизер сімейного фільму «Смачного» режисера Івана Шохи

13 листопада у кінотеатрі «Ліра» команда фільму презентувала тизер та сценарій сімейного пригодницького фільму «Смачного» режисера Івана Шохи

«Смачного» — це дебютна повнометражна робота режисера Івана Шохи та продюсерки Анни Корж. Разом із режисером, сценарій для картини написав український дитячий письменник Сашко Дерманський (соавтор сценарію українського фільму “Сторожова застава”). Зйомки фільму заплановані на 2022 рік.

Цей фільм підіймає тему впливу травм, пережитих батьками, на життя їх дітей. Ця тема є важливою для українського сучасного суспільства, зважаючи на властиві йому травми поколінь та сімейні травми. Сценарій розкриватиме небезпеку ілюзій, що виникають у дитини через гіперопіку батьків, проте дає глядачеві побачити світ очима цієї дитини – світ, який вона бачить без жорстокості.

фільм Україна Смачного

«Рік тому моя бабуся поділилась зі мною спогадом, як в дитинстві вона брала яйця в курятнику і міняла їх на цукерки в магазині. Одного дня вона зайшла в курятник і побачила, що курки не має. Спитавши у батьків куди поділась курочка, дізналася, що її зарубали, бо вважали, що курка не приносила яєць. І тут я зрозумів, якщо бабуся й досі пам’ятає цю історію, то вона була травматичною для неї. Так з’явилась ідея написання сценарію», — поділився режисер Іван Шоха.

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Читайте також:

Найкращі українські фільми за 30 років Незалежності

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі