kinowar.com

У Франції виходить у прокат фільм «Какофонія Донбасу»

27 березня у Франції виходить у кінопрокат документальна стрічка Ігоря Мінаєва «Какофонія Донбасу». Стрічку створено компанією «Тремпель Фільмз» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Какофонія Донбасу

Прокатом картини у Франції займається компанія Zelig Films Distribution. Прем’єра «Какофонії Донбасу» відбулась у березні 2018 року на фестивалі Docudays UA, того ж року фільм взяв участь у конкурсній програмі 34-го Варшавського міжнародного кінофестивалю.

«Какофонія Донбасу» – це стрічка-міркування, ідея якого полягає у дослідженні створення міфу про Донбас. Ігор Мінаєв пов’язує сьогоднішні події на Донбасі із впливом радянської пропаганди, в якій міф про робітника і шахтаря займав центральне місце. Життя обіцяло бути симфонією праці, радості і добробуту, але виявилося оманою і маніпуляцією. Пропаганда створила настільки неправдиву паралельну реальність, що одного дня ситуація вибухнула і розпочалася війна. «Симфонія Донбасу» перетворилася на «Какофонію Донбасу».

Допрем’єрний показ картини відбудеться в Парижі на Єлісейських Полях у кінотеатрі Le Balzac 26-го березня о 20:30. Подія вже викликала неабияку зацікавленість серед журналістів провідних французьких кіновидань.

Коментарі