kinowar.com

Фестиваль позитивного кіно «Кіносарай» оголосив цьогорічну тему

Кінокемп «Кіносарай» у мистецькому хуторі «Обирок» відбудеться вже вдев’яте і вперше триватиме три дні — з 25 до 28 червня.

киносарай фестиваль

Ключова тема цього року — гнучкість сприйняття і дій. Перед людством постали виклики пандемії, цифрової глобалізації, зміни клімату, економіки та соціальних відносин, тому організатори пропонують знайти можливості для їх подолання та подивитися на позитивні аспекти.

У програмі традиційно показують найкраще позитивне кіно будь-якого жанру з усього світу. До участі вже подано 200 кінострічок із 45 країн. Роботи прийматимуть до 28 травня, тож встигніть взяти участь kinosaray.com.

киносарай фестиваль

Цьогоріч розширено також територію проведення фестивалю. Крім традиційної локації «Кіносараю» на «Обирку», де покази відбуваються просто неба вдень і вночі, додасться ще одна. Показ фільмів-переможців відбудеться у стародавній столиці гетьманської України — Батурині.

Фестиваль містить як міжнародну, так і українську конкурсні програми. Передбачено 8 нагород, які спеціально розроблені для фестивалю аргентинським скульптором Фабіаном Марковичем, за найкращі ігровий, документальний і анімаційний короткометражний фільм міжнародної та вітчизняної програм.

Окрема номінація — фільми про сталий розвиток. Тема екології дуже важлива для організаторів фестивалю, бо мистецький хутір «Обирок» вже кілька років є членом Європейської мережі екопоселень (GEN).

киносарай фестиваль

Також присуджується спеціальна нагорода «За пристрасть і вогонь», яку торік започаткував український режисер Ярослав Попов на честь свого друга Леоніда Кантера — відомого українського режисера, мандрівника, засновника мистецького хутора «Обирок», фестивалю «Кіносарай» та багатьох інших проєктів.

Напередодні нового «Кіносараю» буде презентовано й нову айдентику. Дизайнерка Дар’я Подольцева надихалась атмосферою та сільською природою, адже фестиваль традиційно відбувається просто неба на хуторі «Обирок».

Директоркою фестивалю є Діана Карпенко — проєктна менеджерка, співзасновниця мистецького хутора «Обирок», фестивалю «Кіносарай», проєктів «ART мобілізація» та «Освітній експеримент».

Програмний директор фестивалю — відомий режисер монтажу кіно Микола Базаркін, чиї фільми («Вулкан», «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго», «Рози. Фільм-Кабаре», «Історія Зимового саду» та інші) неодноразово були відзначені преміями на кінофестивалях.

киносарай фестиваль

Організатори запрошують учасників до рефлексії над еластичністю сприйняття світу через програму фестивалю, природний простір хутору «Обирок» та інтеграцію в спільноту «Кіносараю».

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найкращі українські фільми і серіали 2020 року

Найочікуваніші українські фільми 2021 року

Найкращі українські фільми часів Незалежності

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі