kinowar.com

Фестиваль українського кіно Ukrainian Film Festival Berlin та Майстерня молодих кінокритиків відбудеться у жовтні

Третя едиція Ukrainian Film Festival Berlin відбудеться з 26 по 30 жовтня 2022 року під гаслом «Долаючи темряву» у кінотеатрах Берліна

Фестивальна програма складатиметься з українських ігрових та документальних фільмів (повнометражних та короткометражних) та представить розмаїття української ідентичності та культурних традицій по всій країні від Сходу до Заходу. Більшість цих фільмів були зняті ще до початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, тож це також погляд на нашу державу прямо перед початком великої війни.

Бачення метелика фільм 2022

Фільмом-відкриттям було обрано «Бачення метелика» — повнометражний дебют молодого українського режисера Максима Наконечного. Прем’єра стрічки відбулася цього року на Каннському кінофестивалі у програмі «Особливий погляд».

Про фільм: після звільнення з ворожого полону аеророзвідниця Ліля намагається повернутися до свого мирного життя в Україні. Біль і травма через пережите повсякчас виринають на поверхню, ніби уві сні, та щось всередині неї не дозволяє забути, чому вона мусить жити далі.

Заява від кураторок фестивалю: «Цей фільм показує жіночий погляд на російсько-українську війну, на нашу думку це один з найважливіших українських фільмів про наше протистояння росії у війні, що насправді триває вже 8 років. Режисер Максим Наконечний планував, що цей фільм може стати рефлексією про шлях нашої країни з 2014 року та війну на Донбасі, але коли стрічка “Бачення метелика” вийшла на екрани, її актуальність важко переоцінити».

Фрагмент з фільму “Бачення метелика”

Ukrainian Film Festival Berlin 2022 фінансується Medienboard Berlin-Brandenburg та Ґете-інституту в Німеччині.

З 20 по 23 жовтня в рамках фестивалю в Берліні відбудеться Майстерня молодих кінокритиків – Young Critics Workshop.

воркшоп для юних критиків

До участі запрошуються автори та авторки 18-35 років. Учасники переглянуть українські фільми з програми фестивалю та напишуть свої рецензії. Матеріали можуть бути створені трьома мовами: українською, англійською або німецькою. Рецензії будуть опубліковані у профільних медіа.

Кураторами проєкту стануть журналістка та фільммейкерка Інга Пилипчук, культурна менеджерка і контент-креаторка Дар’я Бутейко, а також запрошені українські кінокритики.

Дедлайн приймання заявок – 10 вересня.

Ваша заявка повинна містити такі матеріали:

– Мотиваційний лист (до 500 слів)

– Біографія

– Зразок написання статей або рецензій на фільми (за наявності)

– Фото

Мотиваційний лист, резюме та зразки написання можуть бути німецькою, українською або англійською мовами. Кандидати та кандидатки будуть проінформовані про результати відбору електронною поштою до 15 вересня.

Надсилайте свої заявки на адресу: info@uffberlin.de

Майстерня молодих кінокритиків відбуватиметься в Берліні у Villa Elisabeth (Invalidenstraße 3, 10115 Berlin), фестиваль покриває витрати на проїзд та перебування учасників в Берліні на час майстерні. До участі запрошуються молоді кінокритики, які наразі базуються у Німеччині.

Подробиці за посиланням: uffberlin.de/workshop

Майстерня молодих кінокритиків реалізується за підтримки Ґете Інституту в Німеччині та Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.