kinowar.com

Французька комедія «Тріумф» виходить в українських кінотеатрах

 27.01.2022  Новини, Трейлер

3 лютого в український кінопрокат виходить стрічка «Тріумф» – найкраща європейська комедія 2020-го року за версією Європейської кіноакадемії.

За сюжетом новоспечений режисер керує тюремним театральним гуртком і живе мрією про тріумфальну прем’єру в Парижі. Тим часом уся «трупа» тільки того й чекає, що дозволу на виїзд за межі в’язниці.

Стрічка натхненна реальною історією Яна Джонсона – шведського театрального режисера. У 1985 році він поставив п’єсу «В очікуванні Ґодо», в якій грали справжні в’язні. Під час турне п’ятеро з шести «акторів» утекли. У своєму фільмі «Тріумф» режисер Еммануель Курколь зробив вільний виклад реальних подій: із Швеції він їх переніс до Франції, а саму історію переосмислив.

Тріумф 2022 фільм

Головну роль у стрічці виконав Кад Мерад – популярний актор французьких комедій («Французький жиголо», «Лашкаво прошимо»).

Фільм був відібраний до офіційної конкурсної програми Каннського кінофестивалю в 2020 році. Того ж року він отримав Нагороду Європейської кіноакадемії та був визнаний найкращою європейською комедією.

тріумф французька комедія

3 лютого стрічка «Тріумф» виходить у кінотеатрах в українській озвучці. Також фільм демонструватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами в межах фестивалю «Вечори французького кіно» (стартує 3 лютого в Києві, Львові та Харкові, 10 лютого в Одесі; також протягом лютого плануються покази в Рівному, Дніпрі, Запоріжжі).

Читайте також:

Найкращі французькі фільми усіх часів

Найкращі французькі комедії усіх часів

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі