kinowar.com

Фільм “Какофонія Донбасу” відібрано до участі у конкурсі 34-го Варшавського кінофестивалю

Міжнародна прем’єра створеного за підтримки Держкіно документального фільму Ігоря Мінаєва «Какофонія Донбасу» відбудеться 18-го жовтня у конкурсній програмі DOCUMENTARY COMPETITION 34-го Варшавського міжнародного кінофестивалю.

Какофонія Донбасу

Це вже четверта підтримана Держкіно стрічка, яку покажуть на цьогорічному Варшавському кінофестивалі.

Проект фільму «Какофонія Донбасу» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав державне фінансування у розмірі 1 млн 100 тис. грн. (загальна вартість виробництва – 1 млн 300 тис. грн.). Автором сценарію та режисером картини є Ігор Мінаєв, продюсером – Юрій Леута (компанія «Тремпель Фільмз»).

«Какофонія Донбасу» – це фільм-міркування, ідея якого полягає у дослідженні створення міфу про Донбас. Ігор Мінаєв пов’язує сьогоднішні події на Донбасі із впливом радянської пропаганди, в якій міф про робітника і шахтаря займав центральне місце. Життя обіцяло бути симфонією праці, радості і добробуту, але виявилося оманою і маніпуляцією. Пропаганда створила настільки неправдиву паралельну реальність, що одного дня ситуація вибухнула і розпочалася війна. «Симфонія Донбасу» перетворилася на «Какофонію Донбасу».

Прокат картини розпочинається з Франції, де її вихід запланований на 21 листопада 2018 року. Міжнародний дистрибутор – французька компанія Zelig Films Distribution.

Нагадаємо, що в конкурсі SHORT FILMS COMPETITION Варшавського кінофестивалю бере участь створена за підтримки Держкіно стрічка Дмитра Сухолиткого-Собчука «Штангіст», а у позаконкурсних програмах фестивалю покажуть ще дві картини, підтримані Держкіно: містичну драму «Ефір» Кшиштофа Зануссі та дебютну картину Марисі Нікітюк «Коли падають дерева».

Коментарі