kinowar.com

Держкіно України стало 36-м членом European Film Agency Directors Association (EFAD)

Члени EFAD – European Film Agency Directors association одноголосно погодилися прийняти Державне агентство України з питань кіно як нового члена асоціації під час Генеральної Асамблеї, що відбулася в Сан-Себастьяні 19 вересня 2022 року.

EFAD підтримала приєднання України в якості асоційованого члена – це категорія для європейських кіноагенцій, які засновані не в державах-членах ЄС, а в державах-членах Ради Європи.

European Film Agency Directors Association (EFAD)

«Ми надзвичайно раді бачити українських колег в EFAD. Ще з Каннського кінофестивалю ми не переставали бути у тісному контакті, вивчаючи всі можливі засоби для підтримки України та її кіноспільноти. Членство Держкіно України допоможе зміцнити зв’язки з європейськими кіноагентствами та закласти фундамент для потужнішої співпраці в майбутньому», – наголосив Президент EFAD Луїс Чабі Ваз.

“Ми продовжуємо досліджувати способи підтримки української кіноіндустрії, яка сильно страждає через війну. Під час нашої Генеральної Асамблеї члени асоціації обговорювали можливі спільні колективні дії”, – додала Едіт Сепп, віце-президентка EFAD.

Після засудження повномасштабного вторгнення рф в Україну, EFAD висловили свою солідарність з українським народом, а члени асоціації вживають конкретних заходів, щоб забезпечити підтримку українським кінопрофесіоналам як в Україні, так і у країнах, де вони знайшли притулок. Асоціація вже зробила пожертви International Coalition for Filmmakers at Risk та Filmmakers for Ukraine.

European Film Agency Directors association (EFAD) – це європейська асоціація, що об’єднує національні кіно- та аудіовізуальні агентства, із базoю в Брюсселі. Членство в EFAD охоплює країни Європейського Союзу, а також Ісландію, Норвегію, Республіку Північна Македонія, Чорногорію, Сербію, Швейцарію та Великобританію.

На початку року Держкіно розпочало перемовини з EFAD стосовно членства України в Асоціації. У травні на Каннському кінофестивалі, за підсумками виступу Голови Держкіно Марини Кудерчук на виїзному пленарному засіданні EFAD, Україна отримала запрошення на вступ до Асоціації: нині ми маємо позитивний результат цієї важливої роботи.

Це вагома підтримка української кіногалузі у складний період, що посилює співпрацю між українською та європейською кіноіндустріями.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.