kinowar.com

Фільм “Нескінченність за Флоріаном” відібрано до програми МКФ у Роттердамі-2022

Повнометражний документальний фільм Олексія Радинського “Нескінченність за Флоріаном” (Україна – США, 2022) відібрано до участі в офіційній програмі 51-го Міжнародного кінофестивалю в Роттердамі

українське документальне кіно

Головним героєм фільму є київський архітектор, художник, музикант, поет і теоретик Флоріан Юр’єв. Він відомий передусім як автор архітектурного проекту київської “Літаючої тарілки” на Либідській площі, а також герба Києва у вигляді гілки каштану.

Основна сюжетна лінія фільму відтворює історію київської “Літаючої тарілки”. Фільм відстежує протистояння між архітектором Флоріаном Юр’євим та корумпованими посадовцями й забудовниками, що планували перетворити цю знамениту будівлю на вхідну групу торгівельного центру Ocean Mall. На противагу цьому, в жовтні 2020-го року будівля “Літаючої тарілки” дістала статус пам’ятки архітектури та монументального мистецтва.

У фільмі “Нескінченність за Флоріаном” ідеться також про інші деталі життя та творчості Флоріана Юр’єва: наприклад, про його теорію “музики кольору” та синтезу мистецтв. В фільмі використано фрагменти експериментальних кіноробіт Флоріана Юр’єва, що були створені в 1970-тих роках і вважалися втраченими.

Флоріан Ілліч Юр’єв народився 1929 року в Сибіру. З початку 1950-х років мешкав у Києві. Працював головним архітектором інституту Київпроект. Наприкінці 1970-х років облишив архітектурний фах і зайнявся створенням інноваційних музичних інструментів. Флоріан Юр’єв помер після тривалої хвороби 11 вересня 2021 року.

Фільм створено за підтримки Українського культурного фонду і Current Time TV. Цей проект є продовженням короткометражного фільму Олексія Радинського “Колір фасаду: синій” (2019), що здобув низку призів на міжнародних кінофестивалях (в тому числі МКФ “Молодість” та Київський міжнародний кінофестиваль короткометражних фільмів).

МКФ у Роттердамі – один із найбільших та найавторитетніших у світі кінофестивалів, що показує незалежне та експериментальне кіно, а також медіа-мистецтво. Цього року естиваль відбудеться з 26 січня по 6 лютого 2022 року. У ці дати фільм “Нескінченність за Флоріаном” буде доступний для акредитованої преси та представників індустрії на порталі Festival Scope Pro.

Олексій Радинський – режисер-документаліст, автор фільмів “Колообіг”, “Колір фасаду: синій”, “Зсув” та інших, що були показані на міжнародних кінофестивалях в Оберхаузені, Docudays, DOK Leipzig, МКФ “Молодість”, Одеському МКФ тощо.

Виробництво фільму “Нескінченність за Флоріаном” здійснено компанією “Група Кінотрон”, продюсерка – Люба Кнорозок. Українська прем’єра фільму планується на 2022-ий рік.

Нескінченність за Флоріаном / Infinity According to Florian

70’, Україна – США, 2022

Виробництво: Група Кінотрон

Автор сценарію та режисер Олексій Радинський

Продюсерка Люба Кнорозок

Головний оператор Максим Савченко

Звукорежисер і композитор Андрій Борисенко

Режисер монтажу Микола Базаркін

За підтримки Українського культурного фонду та Current Time TV

Читайте також:

Найочікуваніші українські фільми 2022 року

Чому глядачі не дивляться українське кіно?

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найкращі українські фільми 2021 року

Найкращі українські фільми часів Незалежності

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі