kinowar.com

“Холодний розрахунок” з 23 вересня у кіно

 20.09.2021  Новини

З 23 вересня в українському прокаті стартує новий трилер “Холодний розрахунок” від двічі номінанта на премію “Оскар” Пола Шредера з лауреатом премії “Золотий глобус” Оскаром Айзеком у головній ролі.

Продюсером фільму виступив Мартін Скорсезе – давній колаборант Пола Шредера, який є автором сценаріїв до культових фільмів Скорсезе “Таксист”, “Скажений бик”, “Остання спокуса Христа”. У режисерському послужному списку Шредера “Американський жиголо”, “Люди-кішки” і недавній “Щоденник пастиря” з Ітаном Хоуком, за який Пол Шредер був номінований на “Оскар” за оригінальний сценарій.

Холодний розрахунок фільм Пола Шредера

Вільям Телль – професійний гравець в покер, холодна витримка якого не дає йому йти на зайвий ризик. Він тримається на середньому рівні в світі малих ставок, кожний раз встаючи з-за столу переможцем. Для нього покер – це скоріше професія, що дозволяє жити в постійних переїздах і уникати як зайвої уваги, так і людей в цілому. У нього є рутина, якої він ретельно дотримується. І таємниці, які він зберігає. Але, звичайно, таке існування не може бути вічним. Вільям зустрічає чарівну Ла Лінду, агента в світі покеру, яка не може зрозуміти, як такий гравець досі не грає в великих грошових турнірах, і молодого Кірка, з батьком якого пов’язане минуле життя Вільяма. А найгірше – в одному з готелів він зустрічає військового, з волі якого свого часу відсидів у в’язниці 8,5 років, і рутинному життю Телля швидко приходить кінець.

Роль загадкового покерного профі Вільяма Телля дісталася Оскару Айзеку – зірці “Дюни”, “З машини”, трилогії “Зоряні війни”. На роль загадкового чоловіка з минулого Вільяма Телля був запрошений тричі номінант на премію “Оскар” і давній колаборант Пола Шредера – Віллем Дефо (“Маяк”, “Аквамен”, “Остання спокуса Христа”). Кірка, молодого протеже головного героя, зіграв Тай Шерідан з блокбастера “Першому гравцю приготуватися”, арт-хітів “Мад” та “Древо життя”. А на роль покерного агента Ла Лінди була запрошена комедіантка Тіффані Хеддіш (“Гламурний бізнес”, “Королеви криміналу”, “Ульотні дівчатка”). До речі, Шерідан і Айзек вже зустрічалися разом у комікс-блокбастері “Люди Ікс: Апокаліпсис”, в той час як Айзек та Дефо грали разом у картині “Ван Гог: На порозі вічності”.

Холодний розрахунок на зйомах з Оскаром Айзеком

“Холодний розрахунок” був представлений в основній програмі кінофестивалю у Венеції, де отримав безліч позитивних відгуків за доречне використання покеру, нову американську трагедію і сильну гру Оскара Айзека.

Washington Post

Оскар Айзек представив чарівне зображення останньої версії улюбленого кінематографічного аватара Шредера: професійного гравця в покер, що бореться з болісним минулим, наповненим почуттям провини.

Vanity Fair

“Холодний розрахунок” виводить на перший план підтекст зламаних життів американців… Після перегляду фільму ви не будете здатні перестати думати про нього.

Collider

В останньому творі Шредера весь світ – в’язниця, і краще, на що ми можемо сподіватися – це те, як ми проведемо цей час.

The Guardian

У більш ранню епоху, з деякими змінами в оповіданні, роль Вільяма Тілля міг грати Хамфрі Богарт або крижаний Ален Делон. Але в наш час це Оскар Айзек – гравець у покер з порожнім поглядом, що бере участь в останніх зборах заблукалих, змучених душ Пола Шредера.

Холодний розрахунок фільм

Трилер Пола Шредера “Холодний розрахунок” з Оскаром Айзеком у головній ролі з 23 вересня в українських кінотеатрах.

Читайте також:

Найкращі трилери в історії кіно

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі