kinowar.com

Чілдрен Кінофест 2021 оголосив амбасадорку

Почесною амбасадоркою восьмого Чілдрен Кінофесту, який цьогоріч відбудеться в гібридному форматі, стала співачка та авторка пісень Христина Соловій.

Почесною амбасадоркою восьмого Чілдрен Кінофесту, який цьогоріч відбудеться в гібридному форматі, стала співачка та авторка пісень Христина Соловій.

«Я виросла у містечку, в якому довгий час не було кінотеатру. Мені було 9, коли тато повів мене на фільм “Гладіатор”. Не можна описати моє захоплення і вихор емоцій. Думаю, саме тоді я і стала кіноманкою, і вже залишуся нею назавжди. В якийсь період я навіть мріяла пов‘язати своє життя з кінематографом, ледь не вступила на акторський факультет. Сьогодні маю за честь бути амбасадоркою Чілдрен Кінофесту 2021. Думаю, що кіно – це той вид мистецтва, який найніжніше відлунює в юних душах. Не побоюсь сказати, що кіно часто здатне донести дітям важливі істини чи історичні події краще за підручники. Коли ми дивимось і співпереживаємо героям на екрані – це об‘єднує нас в таких почуттях як доброта, справедливість, рівність і милосердя. Кіно допомагає розвивати емоційний інтелект. З трепетом і в очікуванні розділити з вами це свято», – коментує свою участь у фестивалі Христина Соловій.

Христина Соловій народилася в Дрогобичі, з дитинства займалася музикою. У 2013 році взяла участь у телевізійному пісенному конкурсі «Голос країни», в якому дійшла до півфіналу. Завдяки конкурсу Христина Соловій стала першою артисткою, чиїм продюсером став Святослав Вакарчук. У 2015 році вийшов її дебютний кліп на пісню «Тримай», який швидко став одним із найпопулярніших українськомовних музичних відео на YouTube (наразі кількість переглядів – понад 30 млн). Згодом за кліпом послідував її дебютний альбом «Жива вода», а «Любий друг» 2018-го став одним з найкращих українських альбомів року. Композиція «Стежечка» з нього стала офіційним саундтреком історичного екшену «Крути 1918».

Щороку фестиваль підтримує Амбасадор, який популяризує ідеї якісного сімейного дозвілля і культурного розвитку дітей та підлітків в Україні. Амбасадорами фестивалю у різні роки були співаки Андрій Хливнюк, Фагот, Джамала, Дмитро Шуров, актор і кінорежисер Ахтем Сеітаблаєв, письменниця Катерина Бабкіна та правозахисниця і письменниця Лариса Денисенко.

Восьмий Чілдрен Кінофест проходитиме з 28 травня до 6 червня 2021 року в гібридному форматі. Покази відбудуться в кінотеатрах понад 20 міст України, а також онлайн – на сайті фестивалю www.childrenkinofest.com. Програму фестивалю оголосять в кінці квітня 2021 року.

У межах Чілдрен Кінофесту буде показано двадцять стрічок-фіналістів П’ятого конкурсу короткометражних фільмів, знятих дітьми. Участь у Конкурсі можуть брати діти віком від 7 до 14 років. Дедлайн подачі конкурсної роботи – 4 травня 2021 року.

Протягом року в межах проєкту «Кіноклуби» усі охочі можуть отримати стрічки з програми Чілдрен Кінофесту минулих років для безкоштовної демонстрації у школах, бібліотеках та вільних просторах.

Дякуємо за допомогу Goethe-InstitutПосольству Королівства ДаніяДанському кіноінститутуПосольству Королівства НорвегіяПосольству УгорщиниПосольству Швеції та Посольству Королівства Нідерланди.

Медіапартнери фестивалюОсвіторіяРозумашкиKolobok.uaТеленеделяRadioKids.OnlineKinoFilms.uaНова Українська ШколаМой Ребенок

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найкращі українські фільми і серіали 2020 року

Найочікуваніші українські фільми 2021 року

Найкращі українські фільми часів Незалежності

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі