kinowar.com

Як побороти пропаганду та донести правду про війну росії з Україною

 22.03.2022  Новини

Ефективне спілкування із зомбованими – як правильно говорити з росіянами про події в Україні та як протистояти інформаційній пропагандистській блокаді

Як донести правду до росіян

Свободу української землі пліч-о-пліч зі Збройними силами відстоюють і інформаційні війська. Кібервоїни поклали безліч державних сайтів країни-агресора, оприлюднили персональні відомості ворогів, посприяли блокуванню пропагандистських ресурсів. Але з результатами 20-річної пропаганди, яка міцно вкоренилася в свідомість росіян, може поборотися кожен з нас. Як розвіяти морок у головах тих, хто перебуває в полоні викривлення правди, допомагає розібратися papapover.com. Адже недостатньо однієї правди, важливо доносити її правильно.

вагітна жінка постраждала у Маріуполі коли росія обстріляла роддом

Чому і як варто боротися з російською пропагандою

Мільйони українців вже відчули себе безсильними, коли намагалися донести інформацію про війну родичам з рф, проте зупинятися не варто. На початку вторгнення з підвалів, під авіаударами, багато хто у розпачі телефонував за кордон, щоб просто поставити питання «Що ви, кляті, робите?» Проте відповідь найрідніших людей виявилась неочікуваною – «У вас все нормально. Чого скиглите?» Адже реальні факти для них завжди підмінюються та подаються викривленими. Здавалося, що жоден притомний не повірить у маячню про «визволення», проте таких виявилися мільйони.

російська агресія в Україні

Якщо на початку війни росіяни нас не чули, то через декілька днів боялися відповідати, адже за це «загребуть». У цей час путін, якому не вдалося реалізувати свої наміри бліцкригу, почав звужувати інформаційний простір, малюючи звитяжні перемоги: 500 загиблих проти реальних 12 тисяч, збиті неіснуючі літаки ЗСУ, гуманітарка з квітами і картинки, картинки, картинки… А росіяни й вірять, втішаються, хоча й подеколи обурюються, чому не можна купити в обмінниках долар чи чого блокується частина їхніх депозитів.

У затемненій свідомості не проблискує, що кожен з них фінансував і наразі продовжує напряму фінансувати війну, а не свій добробут. Тому візьміть мобільний, зателефонуйте родичам/знайомим в Росію та поясніть їм цю просту математику. І, як рекомендує papapover.com, зробіть це спокійно, без крику та ненависті («братський народ» дуже чутливий до персональних образ). Розкажіть їм про реальні втрати «звитяжної» російської армії, їхні злочинні дії та справжню вартість війни саме для них. Лупайте цю скалу шматок за шматком, адже прозріння росіян пришвидшить кінець війни в Україні та її таке бажане відродження.

Коментарі