kinowar.com

10 гривень із кожного придбаного квитка на фільм «Мирний-21» передадуть фонду «Повернись живим»

Із 22 лютого 2023 року в широкий національний прокат виходить воєнна екшн-драма режисера Ахтема Сеітаблаєва. Це історія про прагнення до свободи, довіру та відданість, заснована на реальних подіях. Продажі квитків вже відкрито.

кіно про війну україни з росією
В основі сюжету стрічки — події 2014 року, початок вторгнення окупаційних військ росії в Луганській області. Це другий фільм режисера Ахтема Сеітаблаєва, який оповідає про героїчні історії українських воїнів, і друга масштабна колаборація з фондом компетентної допомоги армії «Повернись живим».

«Ми співпрацювали з фондом “Повернись живим” 2017-го. Тоді, під час прокату стрічки “Кіборги”, 5 гривень з кожного купленого квитка перерахували на допомогу родинам загиблих захисників Донецького аеропорту. Наразі ж ми збиратимемо кошти для закупівлі розвідувально-ударних комплексів, що допоможуть побратимам та посестрам на фронті, і перерахуємо з кожного проданого квитка 10 гривень», — ділиться режисер та генеральний продюсер фільму Ахтем Сеітаблаєв.

Фільм Ахтема Сеітаблаєва «Мирний-21»
10 гривень з кожного проданого квитка на фільм «Мирний-21» спрямують на купівлю розвідувально-ударного комплексу (РУК) зі 120-мм мінометами для 111-ої окремої бригади територіальної оборони Луганської області. Комплекс складається із 6 мінометів і 3 пікапів, а також засобів зв’язку, живлення, аеророзвідки, оптики. Ціль збору — 10,8 мільйона гривень. Станом на 15 лютого в межах проєкту «Довгі РУКи ТрО» вдалося зібрати вже 46% від потрібної суми або 4,98 мільйона. 

«Зараз на озброєнні підрозділів тероборони є тільки міномети калібру 60-мм та 82-мм, які влучають на відстань до 4 кілометрів. Ми ж закупимо 120-мм і збільшимо дальність вогневого ураження до 7,1 кілометра. А значить, відчутно і систематично підвищимо спроможність ТрО давати ворогу по зубам. Ціль проєкту загалом — 333 мільйона гривень на РУКи для 31 бригади Тероборони ЗСУ. Збираємо окремо на кожну область, адже ТрО створена за регіональним принципом. Сума збору залежить від кількості бригад у конкретній області», — розповів Андрій Римарук, директор воєнного департаменту фонду «Повернись живим». 

Команда фільму «Мирний-21» із перших днів повномасштабної війни всебічно сприяє перемозі і на фронті, і в тилу. Ахтем Сеітаблаєв та Олексій Тритенко служать у лавах ТрО ЗСУ. Також в ряди ЗСУ вступив актор Максим Девізоров, а актор Роман Ясіновський перші місяці війни присвятив волонтерський роботі — будучи вправним та досвідченим водієм, він займався логістикою: перевозив речі, екіпірування та транспорт для бійців.

фільм Ахтема Сеїтаблаєва

Один з головних героїв фільму актор Павло Лі трагічно загинув 6 березня 2022 від обстрілів російських окупантів в місті Ірпінь, де з початком повномасштабного вторгнення працював у волонтерському штабі міської ради.

актор Павло Лі

Фільм-присвята прикордонникам, які першими дають відсіч ворогу, а також усім захисникам та захисницям, на великих екранах із 22 лютого 2023 року.

Слідкуйте за новинами проєкту в соціальних мережах фільму (Facebook та Instagram), а також на сторінках Kinomania (Facebook та Instagram).

Фільм створено ISTMEN FILMS за підтримки Державного агентства України з питань кіно та UA Production.

Кінотеатральну дистрибуцію в Україні здійснюють «Кіноманія» та FILM.UA Distribution.

Мирний-21

Режисер: Ахтем Сеітаблаєв

У ролях: Андрій Самінін, Максим Девізоров, Євген Ламах, Роман Ясіновський, Віктор Жданов, Олексій Тритенко, Марія Штофа, Лорена Колібабчук, Павло Лі, Андрій Мостренко, Лариса Руснак, Зоя Власенко, Сергій Фролов, Ігор Димов, Олег Стефан, Анатолій Ященко, Богдан Жданов, Олександр Бегма, Євген Черніков, Ярослав Безкоровайний, Марія Головацька, Олександр Кравченко, Віталій Бельський, Віталій Крапива

Продюсери: Ахтем Сеітаблаєв, Дмитро Малічев, Марія Дончик

Оператор: Юрій Король

Автори сценарію: Ярослав Яріш, Сергій Касторних, Анатолій Коцюрба

Автор ідеї: Павло Сушко

Виробництво: ISTMEN FILMS за підтримки Державного агентства України з питань кіно та UA Production

Дистриб’ютор: FILM.UA Distribution, «Кіноманія»

Жанр: воєнна драма

Тривалість: 117 хвилин

Прем’єра в Україні: 22 лютого 2023

Синопсис.
Історія про довіру і її відсутність на тлі подій, які розгортаються на сході України на початку 2014 року. Головна тема розкривається через призму луганського прикордонного загону, бійців якого сепаратисти та російські спецслужби марно намагаються змусити зрадити свою країну. 

Читайте також:

Найкращі українські фільми про війну з росією

Найкращі українські фільми 2022 року

Найкращі українські фільми

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі