kinowar.com

Найкращі фільми про гру в карти та покер

 05.06.2024  Добірки

Топ фільмів про карткові ігри та азарт

Фільми про гру в карти дивляться навіть ті глядачі, які не вміють грати в карти. Деколи вони навіть не знають правил карткової гри, яку бачать на екрані. Але це й неважливо. Якщо режисер знає, що він хоче показати на екрані, ви обов’язково будете захоплені перебігом гри та сюжетом навколо неї. Це як з фільмами про пограбування банків: більша частина глядачів ніколи не вривалася в залу банку з автоматом і не вимагала від касирів викласти готівку на стіл, але дивитися такі стрічки люблять усі.

Найчастіше фільми про гру в карти пов’язані з шулерами, навіть якщо головний герой просто досвідчений гравець. Жанри можуть бути найрізноманітнішими – від комедії і пригодницького бойовика до справжнісінької трагедії. Але завжди є інтрига, вміння читати суперника і сталева витримка. Саме за це публіка і любить такі фільми: напруга, яка оточує цю водночас азартну та інтелектуальну гру. Нерви проти розуму, витримка проти досвіду, обман проти добре продуманого плану. Хто переможе у цьому протистоянні?

Отже, kinowar.com представляє найкращі фільми про гру в карти. Підтримайте нашу редакцію, бо останні гроші ми програли в покер (це жарт – і ви також пам’ятайте, що карткові ігри, як і будь-які ігри, пов’язані з азартом, мають відбуватися в компанії знайомих людей, на яких ви можете покластися, а якщо це якимось чином пов’язано з грошима, ви маєте приймати свідомі раціональні рішення; пам’ятайте також про небезпеку лудоманії (залежності від ігор, ігроманії)).

Щодо жарту: ми пожартували про те, що програли останні гроші в покер, а про підтримку редакції ми не жартували – якщо є така можливість, підтримайте, будь ласка.

Меверік (Maverick) 1994

Меверік (Maverick) 1994

Творчий тандем Мела Гібсона та режисера Річарда Доннера не потребує додаткової презентації – чотири частини “Смертельної зброї” стали класикою бойовика, рясно приправленого значною дозою гумору. У “Меверіку” цей дует зробив приблизно те саме, але у форматі вестерну. Гумору стало ще більше, стрілянини також вистачає (це ж Дикий Захід, як тут не розібратися, хто є найшвидшим стрільцем), але найголовніше – психологія гри в покер та добре продумані афери. На кожного досвідченого гравця знайдеться ще досвідченіший шулер, а на кожного впевненого в собі шулера завжди знайдеться гравець, який зможе його прочитати. Те саме і з аферистами – ти плануєш обдурити всіх, але в цей момент хтось уже прораховує свою хитру комбінацію.

Брет Меверік – досвідчений картяр, який намагається зірвати великий куш. Вхід на великий покерний турнір – 25 тисяч доларів (на той час – шалені гроші), переможцю (а ним може стати лише один гравець) дістанеться півмільйона. Меверіку не вистачає трьох тисяч до заповітного внеску, і в процесі погоні за нестачею за картковим столом він наживає собі ворогів, з якими йому обов’язково доведеться зустрітися на своєму непростомоу шляху до успіху. Навіть якщо він дістанеться турніру, чи зможе він обіграти суперників, та й просто залишитися в живих?

Меверік (Maverick) 1994

Прекрасний акторський склад: окрім Гібсона у фільмі також зайняті Джоді Фостер, Альфред Моліна, Джеймс Коберн та Джеймс Гарнер, який грав в оригінальному серіалі “Меверік”, за мотивами якого і поставлено картину.

 

Карти, гроші, два стволи (Lock, Stock and Two Smoking Barrels) 1998

Карти, гроші, два стволи (Lock, Stock and Two Smoking Barrels) 1998

Справедливо буде сказати, що основна частина цього шедевра зовсім не про карткову гру – з неї лише починаються пригоди четвірки нерозлучних друзів, які мріють про легку наживу. Але саме на покері великих ставок у боса мафії Гарі «Сокири» Лансдейла все прибуває у точку неповернення, після якої хлопці змушені виявити кмітливість і сміливість, що межує з божевіллям.

Крім того, слово “карти” потрапило навіть у назву – як тут пропустити цей фільм у такій добірці.

Карти, гроші, два стволи (Lock, Stock and Two Smoking Barrels) 1998

Картина стала стартом для кар’єри для Джейсона Стейтема. Він зіграв одного з друзів юного Едді, феноменального гравця в покер, що майстерно зчитує реакції людей на карти. Чотири друга скинулися значними грошима, щоб взяти участь у великій грі. Але, незважаючи на всі таланти Едді, Гаррі «Сокира» та його підручні змогли перехитрити картяра, і тепер на ньому та його товаришах висить шалений борг, який треба віддати за тиждень. Якщо не віддати вчасно, то батько Едді втратить бар, а за найгіршого сценарію хтось може втратити і своє юне життя. Для того, щоб зібрати гроші, хлопцям доводиться вжити крайні заходи у світі кримінального Лондона.

 

Шулери (Rounders) 1998

Шулери (Rounders) 1998

Молодий студент-юрист зав’язав із грою в карти: він дав обіцянку дівчині не грати в азартні ігри, незважаючи на свій однозначний талант у цій сфері. Однак коли з в’язниці виходить його друг і миттєво потрапляє в халепу (що в тому числі полягає у значному боргу поганим хлопцям), йому доводиться порушити обіцянку і знову повернутися в гру. Проблема, щоправда, не лише у сумі, яку необхідно зібрати, а й у поведінці приятеля, заради якого студент іде на ризик. Він ставить під загрозу не тільки повернення грошей, але й фізичне здоров’я своє та напарника.

Шулери (Rounders) 1998

Центральний дует – молоді Метт Деймон та Едвард Нортон, а крім них у фільмі також зайняті Джон Малкович, Джон Туртурро, Мартін Ландау та Фамке Янссен.

 

Цинциннаті кід (The Cincinnati Kid) 1965

Шулери (Rounders) 1998

І найглибший, ймовірно, фільм про карти у цій добірці – “Цинциннаті кід” зі Стівом Макквіном у головній ролі. Він грає молодого гравця, який прагне стати найкращим, заради чого кидає виклик авторитетам. Як відомо, навіть із поганими картами на руках у покері можна обіграти суперника, агресивно атакуючи його та активно блефуючи. Втім, зворотною стороною такої манери гри може стати швидка втрата всіх своїх активів. Але саме тому покер і приваблює мільйони – людям подобається комбінація розрахунку варіантів розвитку подій та раптового везіння.

 Цинциннаті кід (The Cincinnati Kid) 1965

Хтось грає заради грошей, але наш герой не такий: його цікавить перемога як доказ того, що він найкращий. Але так чи інакше, рано чи пізно ця дорога призводить до покеру великих ставок, де на кону значно більше, ніж самі лише гроші.

Підтримайте нашу редакцію, якщо маєте таку можливість.

Читайте також:

Найкращі фільми про афери та шахраїв

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі