kinowar.com

Актори театру та кіно Євген Ламах, Валерій Величко, Василь Процюк та режисер Олександр Кірієнко на благодійній “Бруківці”

21 квітня відбувся вже 9-ий благодійний вечір V-ого Кам’янець-Подільського Міжнародного кінофестивалю “Бруківка”, в рамках якого відбувся кінопоказ українських короткометражних фільмів проєкту продюсера Андрія Різоля #ДивисьУкраїнське в рамках ініціативи «FILM AIR FROM UKRAINE».

Бруківка 2022 фестиваль

В рамках вечора відбулись поетичні читання, виступи музичних виконавців з різних куточків України, презентації відеопоезій та творчі зустрічі. Гостями заходу стали актори театру та кіно Євген Ламах, Валерій Величко, Василь Процюк та режисер Олександр Кірієнко.
Кам’янець-Подільський режисер та фотограф Володимир Мазуренок та музичний проєкт Дмитра Топольницького з Григорієм Геплюком “Dit.Sound” презентували новий патріотичний кліп “Жовто-блакитний татуаж”.

В рамках благодійних показів було представлено 6 короткометражних робіт кіноальманаху “Дивись Українське” на тематику війни в Україні: «Дякую» режисера Максима Люкова, «Голос» і «Перекур» режисера Михайла Іллєнко, «На своїй землі» реж. Олександр Кирієнко, «Холодний дощ самотності» режисера Олега Павлюченко та «Чоловік» режисерки Оксани Артеменко.

Режисер Анастасія Буківська

актор Євген Ламах

Бруківка Олександр Кірієнко режисер

Сюрпризом для глядачів став показ стрічки “Бульмастиф” – фестивального хіта 2021 року української режисерки Анастасії Буковської, який представив виконавець головної ролі Євген Ламах. «Бульмастиф» – це історія ветерана АТО Міті, який намагається повернутися до мирного життя. Одного вечора він зустрічає загубленого бульмастифа. Собака допомагає герою відпустити спогади про пережитий досвід. «Бульмастиф» – це алегорична оповідь про посттравматичний розлад і те, як люди по-різному з ним справляються. «Бульмастиф» на Київському міжнародному кінофестивалі «Молодість» визнали найкращим короткометражним фільмом Міжнародного конкурсу, лауреатом призу Екуменічного журі та Спеціального диплома журі Національного конкурсу. Фільм став лауреатом «Золотої Дзиґи» в номінації «Найкращий короткометражний фільм», а також учасником низки міжнародних кінофестивалів.

фестиваль Бруківка 2022

В рамках 9-го вечора кінофестивалю “Бруківка” вдалось зібрати 5 140 гривень, які за підтримки ініціативи «HELP UKRAINE» буде спрямовано на амуніцію Збройним силам України. Усього за підтримки Кам’янець-Подільського кінофестивалю від початку показів вдалось зібрати 63 434 гривні на підтримку наших захисників.

Фотограф: Володимир Мазуренок

Програму показів та усі анонси заходів кінофестивалю “Бруківка” читайте на офіційних ресурсах фестивалю:

Читайте також:

12 надихаючих українських фільмів, щоб відволіктись від постійної напруги часу війни

Найкращі фільми України за 30 років Незалежності

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі