kinowar.com

«Вбивць місячної квітки» та «Індіану Джонса 5» покажуть у Каннах

 03.04.2023  Новини

Як пише Variety, на Каннському кінофестивалі 2023 поза конкурсом покажуть детективний трилер Мартіна Скорсезе «Вбивці місячної квітки», а також пригодницький екшн Джеймса Менголда «Індіана Джонс і реліквія долі».

Нагадаємо, «Вбивці місячної квітки» – екранізація реального розслідування ФБР у 1920-х роках в Оклахомі, де загадково загинуло чимало індіанців після того, як в індіанській землі були віднайдені колосальні запаси нафти. У фільмі, що вже став довгобудом, зіграли Роберт Де Ніро, Леонардо ДіКапріо, Брендан Фрейзер і Джессі Племонс. У Каннах його покажуть 20 травня, а прокат в США має стартувати 6 жовтня, після чого до кінця 2023 року стрічка має з’явитися онлайн на сервісі Apple TV+.

«Індіана Джонс і реліквія долі» – це п’ята частина легендарної франшизи і остання поява Гаррісона Форда в образі шукача древніх артефактів, що любить розгадувати загадки і оминати смертельні пастки. Окрім Форда у фільмі зіграли Мадс Міккельсен і Антоніо Бандерас. На Лазуровому березі його покажуть 18 травня, а старт широкого прокату заплановано на 30 червня.

Цікаво, що Скорсезе востаннє презентував у Каннах ігрове кіно у далекому 1985 році. То була чорна комедія «Після роботи», яка принесла постановнику приз за найкращу режисуру. А Джеймс Менголд повернеться на Круазетт вперше після 1995-го, коли представив там свій дебют «Товстун».

Також видання пише, що цілком імовірно, що на 76-му фестивалі відбудеться прем’єра «Міста астероїдів» Веса Андерсона. Вже 13 квітня буде оприлюднена офіційна програма, а сам захід пройде з 16 по 27 травня. Шведський режисер Рубен Естлунд («Квадрат», «Трикутник смутку»), що двічі отримував «Золоту пальмову гілку», очолюватиме журі основного конкурсу.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.