kinowar.com

Володар перснів: Персні влади – 4 серія

 21.09.2022  Новини, Рекап

Гноми повертаються (і це супер), орки готуються до атаки, Нуменор намагається зрозуміти, чи можна довіряти ельфам, а головне, всі потрохи розкривають власні таємниці. Що нам принесла 4 серія найдорожчого серіалу Середзем’я від Amazon? Давайте згадаємо.

ельф Арондір

Увага! Стаття містить спойлери 4 серії серіалу “Володар перснів: Персні влади”. Якщо ви хочете переглянути цей епізод, краще відкласти цю статтю.

Перша таємниця – персона загадкового командувача орків. Було зрозуміло, що він не є орком, але очікування були, мабуть, що він є людиною. Втім, виявилось, що це ельф. Пом’ятий, вкритий шрамами, похмурий – але вуха не обманюють, це ельф. Яка його мотивація? Звісно, розчарування у минулому житті. Він каже, що раніше було забагато брехні, а тому потрібно було щось змінити. Оскільки змінити світ було нереально, то потрібно було створити новий, а старий знищити. Іншими словами, менеджер середньої ланки, що вигорів на роботі.

Він відпускає Арондіра з посланням до людей, що зібралися в старій вежі. Їм пропонують простий вибір – або скоритися оркам та жити, або померти. Перспективи у людей в вежі такі собі: якщо не підтягнеться реальна допомога у вигляді армії ельфів чи людей, шансів на порятунок немає. До того ж у їх лавах є зрадник (принаймні один) – хазяїн таверни, який виглядав неприємно з перших кадрів знайомства. Це йому належав артефакт Саурона, який знайшов пацан, син Бронвин (Назанін Бон’яді). Поки Арондір дістається людей у вежі, він рятує пацана від орків в деревні.

атака орків

Королева-регент бачить сни про знищення Нуменора гігантською хвилею. І це не просто сни: їх підтверджує також і куля передбачення (яка демонструє ту саму картину і Ґаладріель). Чомусь (в продовження лінії нелюбові людей до ельфів) королева вбачає винною у цьому саме ельфійку, мовляв, з її появленням все пішло шкереберть. Ґаладріель намагається отримати дозвіл розмовляти зі “справжнім королем” (за її виразом), який дійсно все вирішує – королева відправляє її за грати охолонути. Пізніше також з’ясовується, що король не може ясно мислити та розмовляти – королева просить Ґаладріель зберегти це в таємниці.

Галадрієль

Її права рука, Ар-Фаразон, запевняє громадськість, яка вже ладна збунтуватись, що ніяких ельфів при владі не буде, хоча поважати їх і їхню спадщину також потрібно. Його лінію витримує і сама королева, вона каже, що ельфійка відправиться додому. Але коли цвітіння з магічних дерев починає облітати, що є знаком невірних діянь від людей Нуменору, вона корегує власне рішення. Тепер ельфійку в її подорожі буде супроводжувати армія, яка буде захищати спільне майбутнє ельфів і людей. Добровольці можуть приєднатися вже зараз – і приєднуються Ісілдур та його два товариша, адже їх всіх вигнали з флоту через незрозумілу витівку юнака. Сама королева також особисто буде супроводжувати ельфійку.

четверта серія Перснів влади

Нарешті, Елронд і Дурін разів з десять скріплюють свою дружбу клятвами та взаємними запевненнями. Але якщо звести все до факту – гноми знайшли дещо, що вони самі вважають новим золотом. Це руда металу міфрилу. Дуже легкий, дуже міцний, дуже цінний. Гноми держать це у страшній таємниці, але це не єдине, що непокоїло Дуріна. Видобуток цієї руди дуже небезпечний – і це спонукало Дуріна злитися на батька. Втім, батько висловив сину повне розуміння і підтримку. А Елронд запевнив, що буде мовчати.

четверта серія Володаря перснів Перснів Влади гноми

 

четверта серія Володаря перснів Перснів Влади Нуменор

Володар перснів: Персні влади

1 сезон, 4 серія
Велика хвиля (The Great Wave)

Режисер Вейн Че Іп
Сценарій Стефані Фолсом, Дж. Д. Пейн і Патрік Маккей

У ролях:
Морфідд Кларк — Ґаладріель
Роберт Арамайо — Елронд
Овейн Артур — Дурін IV
Максим Белдрі — Ісілдур
Назанін Бон’яді — Бронвин
Ізмаель Круз Кордова — Арондір
Чарльз Едвардс — Келебримбор
Ленні Генрі — дорослий гобіт
Маркелла Кавена — Еланор «Норі» Брендіфут
Саймон Мерреллс — Тревін
Софія Номвете — Діса
Меґан Річардс — допитливий гобіт
Чарлі Вікерс — Галібранд
Бенджамін Вокер — Ґіль-ґалад
Деніел Вейман — Незнайомець

Дата показу – 16 вересня 2022 року

Читайте також:

Що трапилося у 1 серії серіалу

Що трапилося у 2 серії серіалу

Що трапилося у 3 серії серіалу

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.