kinowar.com

Володар перснів: Персні влади – 3 серія

 11.09.2022  Новини, Рекап

Серіал знов перейшов від активної дії до розміщення фігур на дошці – було введено навіть не нових персонажів, а ціле королівство, Нуменор. Через це лінію з Елрондом і гномами не показували зовсім, а оскільки вона найбільш цікава (принаймні, поки що), то серія від цього, звісно, втратила. На першому плані були ельфи – Ґаладріель у Нуменорі та Арондір у трудовому таборі орків.

серіал Персні влади третя серія першого сезону

Увага! Стаття містить спойлери 3 серії серіалу “Володар перснів: Персні влади”. Якщо ви хочете переглянути цей епізод, краще відкласти цю статтю.

Орки беруть полонених не тому, що дотримуються міжнародних конвенцій Середзем’я, а тому що їм потрібна робоча сила, щоб копати. Самі вони бояться вийти на сонячне світло, тому довжелезний тунель викопують люди та ельфи, у той час як орки ховаються під збудованим навісом. Поки що незрозуміло, нащо ця складна операція оркам, але полонених ельфів більше цікавить, де вони та як викликати армію у допомогу. Вони намагаються вибратись, але все закінчується тим, що двох вбивають, а Арондіра ведуть до ватажка орків – Адара. І коли його силует вже з’являється в кадрі, епізод закінчується.

серіал Персні влади третя серія першого сезону

У найбільш нецікавій лінії серіалу про хутроногий народ, який мігрує, Норі продовжує спроби допомогти велетню. Щоб розібратися, де саме знаходиться те сузір’я, яке він шукає, вона викрадає карту зоряного неба, але безпомічний гігант (іноді він виглядає навіть досить тупим) випадково спалює її. Ба більше, він настільки цього лякається, що вривається у табір хутроногих, руйнуючи намети.

Тепер підпільна діяльність Норі викрита, деякі особливо активні членкіні суспільства мігруючого народу навіть пропонують відправити її у вигнання. Втім, їх ватажок розуміє мотиви дівчини, а тому приймає рішення залишити її – мовляв, вона ще юна і не розуміє, що робить. Велетень йде далі з племенем, допомагаючи мігрувати.

серіал Персні влади третя серія першого сезону

Нарешті, у третій лінії епізоду Ґаладріель та її загадковий супутник потрапляють у Нуменор. Неможливо вже вкотре не відмітити чудову роботу художників серіалу, зйомки міста на скелях виглядають дуже ефектно. Цей острів колись передали ельфи людям у якості подяки за спільну важку боротьбу у війні. Але населення острову ельфам не раді (власне, у цьому серіалі ельфам поки що взагалі ніхто не радий). Чому? Здавалося б, дружба між цими видами повинна була бути міцною?

серіал Персні влади третя серія першого сезону

серіал Персні влади третя серія першого сезону

серіал Персні влади третя серія першого сезону

Тертя між ельфами та людьми були помітні і у трилогії Пітера Джексона, давні події не дозволяли довіряти одне одному. Ельфи зневажали людство через слабкість та відсутність опору спокусі (Елронд не забув ту мить, коли кільце заволоділо Ісільдуром, і той вирішив не знищувати його), люди не любили ельфів через те, що вони пихаті довгожителі з гарним волоссям. Тема зближення через небезпеку для обох видів та спільного ворога працювала у “Володарі перснів” і, здається, буде працювати і у серіалі.

серіал Персні влади третя серія першого сезону

Капітан корабля, який врятував Ґаладріель і її нового друга Галбренда, відноситься до ельфійки з приязню (а згодом також виявляється, що він розмовляє ельфійською, а його ім’я означає “той, що дружить з ельфами). Але усі інші, включно з королевою Нуменора, підозріло ставляться до гості. Тим не менш, всі погоджуються на пропозицію Галбренда залишитися на декілька днів, а згодом Ґаладріель зовсім не хочуть відпускати. Еленділ (той самий капітан корабля) запобігає її втечі, а потім запрошує її до Зали легенд.

серіал Персні влади третя серія першого сезону

Тут Ґаладріель дізнається, що таємничий символ Саурона означає відмітки на мапі, де у Південних землях вже будується його держава. Також вона розуміє, що Галбренд не є простою людиною – це вона йому каже ще на початку перебування у Нуменорі. Та й коли його намагалися побити п’ятеро після того, як вони з’ясували, що він обікрав їх, він спочатку отримав по пиці, але потім побив їх усіх – одному жорстоко зламав руку, іншого головою вдарив о кам’яну стіну (до речі, рівень жорстокості у цьому епізоді вийшов на новий рівень – переломи крупним планом, а коли орки атакували ельфів у своєму таборі, то їх сторожова тварина роздерла пару тіл з виворотом усіх кішок назовні; тобто це може і не рівень брутальності “Гри престолів”/“Дому дракона”, але й зовсім не схоже на казковий світ Джексона). Все веде до того, що Галбренд є нащадком королівського роду, і він ще буде відігравати важливу роль у цій історії.

серіал Персні влади третя серія першого сезону

І щодо важливої ролі в історії: син Еленділа носить ім’я Ісільдур. Так, саме той, який не встояв перед спокусою заволодіти кільцем. Але до цього ще чимало років, а поки що він служить моряком на флоті і разом з товаришами мріє про те, як буде розвиватися їх кар’єра впродовж найближчих десяти років.

серіал Персні влади третя серія першого сезону

Так чи інакше, у наступній серії ми чекаємо на продовження історії Елронда і гномів.

Володар перснів: Персні влади

1 сезон, 3 серія
Адар (Adar)

Режисер Вейн Че Іп
Сценарій Джейсон Кегілл і Джастін Добл

У ролях:
Морфідд Кларк — Ґаладріель
Роберт Арамайо — Елронд
Овейн Артур — Дурін IV
Максим Белдрі — Ісілдур
Назанін Бон’яді — Бронвин
Ізмаель Круз Кордова — Арондір
Чарльз Едвардс — Келебримбор
Ленні Генрі — дорослий гобіт
Маркелла Кавена — Еланор «Норі» Брендіфут
Саймон Мерреллс — Тревін
Софія Номвете — Діса
Меґан Річардс — допитливий гобіт
Чарлі Вікерс — Галібранд
Бенджамін Вокер — Ґіль-ґалад
Деніел Вейман — Незнайомець

Дата показу – 9 вересня 2022 року

Читайте також:

Що трапилося у 1 серії серіалу

Що трапилося у 2 серії серіалу

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.