kinowar.com

Відбулась всеукраїнська прем’єра документального фільму «Вільна людина. Проща» про історію десантника ЗСУ Валерія Маркуса

6 травня, в День української піхоти в Кам’янець-Подільському готелі “7 Днів” в рамках благодійних показів Міжнародного кінофестивалю “Бруківка” відбулась всеукраїнська прем’єра повнометражного документального фільму «Вільна людина. Проща» режисера Сергія Дмитренка про історію десантника ЗСУ, ветерана АТО, блогера, мандрівника та автора книги – “Сліди на дорозі” Валерія Маркуса.

Вільна людина

На початку заходу команда фестивалю нагородила дирекцію Кам’янець-Подільського кінотеатру “Дружба” за підтримку в організації благодійних кінопоказів. До глядачів в онлайн-режимі звернувся режисер Сергій Дмитренко, який розповів про історію створення стрічки. Ведучі зачитали звернення оператора-постановника Миколи Капельки, який теж не зміг бути присутнім на прем’єрі через смерть рідного брата в бою з окупантами. Глядачі зустріли документальний фільм “Вільна людина. Проща” довгими багатохвилинними оплесками та сльозами на очах.

Одразу після показу стрічки про Валерія Маркуса відбувся другий благодійний показ в рамках кінофестивалю “Бруківка” подільського блокбастера “Нестримний” режисера Андрія Зайця.
За дванадцятий благодійний вечір вдалось зібрати 5 650 гривень на підтримку Збройних сил України, а усього від початку вже зібрано 76 284 гривні.
Бруківка Андрій Заєць
Програму показів та анонси заходів Міжнародного кінофестивалю «Бруківка» читайте на офіційних ресурсах фестивалю:

Коментарі