kinowar.com

Сьогодні відбудеться прем’єра документального фільму Дмитра Грешка «Між небом та горами» на Краківському кінофестивалі. Представлено трейлер

Польський кінофорум виявив солідарність до України та прихистив Міжнародний кінофестиваль документального кіно з прав людини Docudays UA, який мав відбутись наприкінці березня у Києві. Але через повномасштабне вторгнення росії до України провести фестиваль вдома виявилось неможливим. У Кракові відбудуться покази Національного конкурс DOCU/УКРАЇНА, оголошення якого відбулось напередодні повномасштабного вторгнення, і куди зокрема увійшов і дебютний повнометражний фільм Дмитра Грешка.

Це буде трактуватись одночасно як світова та національна прем’єри фільмів. Більш того, покази «Між небом та горами» відбудуться у краківському кінотеатрі «Київ». Краківський кінофестиваль проходить з 29 травня по 5 червня та онлайн на території Польщі 3-12 червня 2022 року.

Фільми буде оцінювати міжнародне журі, а нагородження відбудеться в останній день Краківського фестивалю.

Між небом та горами фільм

Крім того, фільм «Між небом та горами» візьме участь у британському документальному кінофестивалі Sheffield DocFest, який відбудеться з 23 по 28 червня. Там пройде Міжнародна прем’єра фільму. На важливому британському кінофорумі буде презентована програма «Пароль: Паляниця», де покажуть 4 кінокартини із Національного конкурсу кінофестивалю Docudays UA.

Між небом та горами фільм

Фільм вироблено UP UA Studio за підтримки Держкіно України. Режисер – Дмитро Грешко, продюсерка – Поліна Герман.

Про фільм: В той час як весь світ зупинився під час пандемії коронавірусу, жителі гірського села Колочава на Закарпатті, живуть звичним життям. Тільки працівниці сільської станції швидкої допомоги знають, що відбувається насправді…

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі