kinowar.com

Дім Дракона: 2 серія

 01.09.2022  Новини, Рекап

Після виходу першої серії серіалу-приквели “Гри престолів” багато хто з глядачів казав, що “очікував більшого”. Керування власними очікуваннями, як відомо, запорука відсутності травм під час перегляду нових проєктів, але справа навіть не у тому. Це лише перша серія. Неможливо відразу шокувати та організувати всеохоплюючий катарсис. Потрібно розставити фігури на дошці, зробити перші кроки, позначити, де буде захист Філідора, а де захист Ґрюнфельда, а потім поступово йти у кривавий розмін фігурами, бо це ж Джордж Мартін, що ще залишається, як не вбивати відразу слонів та тури, не витрачаючи час на пішаків. І “Дому Дракону” це цілком вдається. До розміну ще не дійшли, але комбінації вже продумано. І це не захист. Це напад.

Дім Дракона друга серія 1 сезону

Увага! Далі спойлери 2 серії серіалу “Дім Дракона”. Якщо ви хочете подивитись цей епізод, краще відкласти прочитання цієї статті.

Нападають відразу троє: Отто Гайтавер (ми ж казали, що він просто прикидається, що його цікавить безпека короля; насправді він просто хоче підкласти свою доньку під нього задля власної користі); брат короля, Деймон Таргарієн (тут все було зрозуміло відразу, до того ж, у нього чи не єдиного є легітимна претензія – все ж таки, його мали призначити спадкоємцем корони); лорд Корліс Веларіон (віддамо йому належне – він йшов у бій з відкритим забралом). Як ми вже обговорювали у рекапі першого епізоду (і як вірно підмітив Деймон Таргарієн), король Візеріс І Таргарієн слабкий. Тому у політичній битві з цими трьома фігурами він програв – тут навіть не потрібно розбиратися у стратегії інтриг у палаці.

Отже, лорд Корліс Веларіон та його жінка, яка дуже сподівалась на те, що саме її оберуть королевою, прийшли до Візеріса та запропонували вихід з поточної складної ситуації (криза довіри до влади, відсутність спадкоємця (принцесу ніхто не враховує, адже до руху #MeToo ще пару тисячоліть та всесвітів), внутрішні конфлікти та складна ситуація з флотом, який атакує хтось загадковий у масці, хто має прізвисько “годувальник крабів”). Одружіться з моєю дочкою. Вона знатного роду, це буде союз двох найпотужніших сімей, ми додамо наш надпотужний флот до ваших драконів, піддані отримають спадкоємця та злагоду при дворі, вороги отримають відсіч. Так, дочка ще замала, але ж вона виросте. І зробить вам стільки спадкоємців, скільки забажаєте.

Дім Дракона друга серія 1 сезону

Королю рекомендували прийняти цю пропозицію ВСІ. Лорд Веларіон, його дружина, мала рада, якийсь незаангажований чувак при дворі, чию неупереджену думку спитав Візеріс, навіть його власна донька, яка розуміє (і каже про це прямим текстом йому), що він король і він має робити те, що забезпечить сильне правління і спокій у державі. І що зробив король?

Дім Дракона друга серія 1 сезону

Все вірно, він не побачив, що Отто Гайтавер добрався до нього через власну доньку – чемну, комунікабельну, розумну та симпатичну. Ба більше, він проігнорував простий прорахунок: справа навіть не в тому, що він отримає, якщо згодиться на пропозицію Веларіона; справа у тому, на яку небезпеку він наражається, якщо цю пропозицію відхилить. Ми розуміємо, що серцю не накажеш. Ми цілком підтримуємо свободу волі при виборі партнера для шлюбу. Але, як неодноразово у цій серії повторювали саме королю, він у першу чергу король, а тому повинен робити те, що потрібно для королівства. Він підвів королівство, себе, а зважаючи на те, що донька Гайтавера – найближча подруга юної принцеси, то підвів і власну доньку. І тепер він слабий перед людьми, слабий перед зовнішніми ворогами, слабий перед Веларіоном, слабий перед власною донькою і немає сенсу сумніватися, слабкий і перед самим Гайтавером, адже він не потрібен тепер йому на троні. На залізному троні йому потрібна власна дочка.

Дім Дракона друга серія 1 сезону

На додачу Веларіон пішов до опального брата короля, щоб укласти нечестивий альянс. Деймон задля пристойності робив вигляд, що йому неприємно, що про його брата кажуть такі речі. Але немає сумніву у тому, що на союз він погодиться. І якщо він вже зайняв фамільний замок та викрав яйце дракона, то немає сумніву, що він ладний піти далі. Цього разу від великої бійки врятувала Рейніра – вона прилетіла на драконі, провела бесіду з дядьком та отримала яйце назад. Але чи буде все так просто наступного разу?

Дім Дракона друга серія 1 сезону

Ми всі розуміємо, що найбільші сюрпризи і найбільша жорстокість ховається у маленькій голові Рейніри. Не треба обманюватися, вона прагне влади та реальної сили. Зараз її наміри чисті та правильні. Але вона вже починає показувати всім навколо, що її статус не є умовним. Вона стане королевою і покаже, як потрібно правити. І якщо цього не розуміє світ чоловіків при владі, це ще можна прийняти. Але цього не зрозумів власний батько, при чому, у найбільш помилковій формі. І здається, саме за це доведеться заплатити найбільшу ціну – навіть не за конфлікти з Веларіоном чи братом. Дуже чекаємо на наступну серію, адже стає гарячіше.

Дім Дракона друга серія 1 сезону

Дім Дракона (House of the Dragon)

1 сезон, 2 серія
Принц-ізгой (The Rogue Prince)

Режисер Ґреґ Яйтанес
Сценарій Раян Дж. Кондал
На основі книги «Вогонь і кров» Джорджа Мартіна
Композитор Рамін Джаваді

У головних ролях:
Педді Консидайн – Візеріс І Таргарієн
Емма Д’арсі – Рейніра І Таргарієн
Метт Сміт – Деймон Таргарієн
Міллі Олкок – юна принцеса Рейніра Таргарієн
Олівія Кук – Алісента Гайтавер
Ріс Іванс – Отто Гайтавер
Стів Туссен – лорд Корліс Веларіон
Соноя Мідзуно – Місарія
Том Ґлінн-Карні – Ейгон Таргарієн
Білл Патерсон – лорд Лайман Бісбері
Емілі Кері – юна Алісента Гайтавер

Дата виходу 28 серпня 2022 року

Читайте також: 

Що трапилося у 1 серії серіалу “Дім Дракону”

Рекапи 8 сезону серіалу “Гра престолів”:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Всі сезони серіалу “Гра престолів”, ранжовані від найгіршого до найкращого

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.