kinowar.com

Зеленський виступив на Венеційському кінофестивалі і показав імена вбитих росією українських дітей

Володимир Зеленський виступив із відеозверненням на відкритті 79-го кінофестивалю у Венеції. Так само, як і в Каннах, український президент закликав світову кіноспільноту не мовчати і не забувати про війну, руйнацію і смерті в Україні від рук російських нелюдів.

Зеленський зазначив, що наразі в Україні продовжується справжня драма, реальна на відміну від драми в кіно. Вона не «заснована на реальних подіях», а втілена у життя реальними вбивцями і садистами. Це «горор тривалістю не 120 хвилин, а 189 днів», де замість саундтреку – звуки вибухів і повітряної тривоги.

Він закликав Європу не полишати українську трагедію, бо саме цього і хоче росія: аби Європа стомилася від війни в Україні і вирішила забути, щоб жити далі.

Наприкінці Зеленський знову вдався до метафори і згадав про фінальні титри в кіно, котрі глядачі ніколи не дивляться, бо просто встають і йдуть собі геть. У якості титрів на екрані з’явилися імена загиблих українських дітей, котрі були вбиті російськими терористами. Імена, вік і місця загибелі. Декотрі рядки були безіменними, оскільки тіла не вдалось упізнати.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.