kinowar.com

Кейт Бланшетт зняла фільм про битву за Харків

 07.07.2022  Новини

Голлівудська акторка зняла і озвучила документальний фільм під назвою «Україна: Життя під ударом» (Ukraine: Life Under Attack), повідомляє Kyiv Post.

Стрічка, яку Бланшетт зняла у співавторстві з колишнім редактором британського телеканалу Channel 4 News Бенджаміном де Піром, триває годину і розповідає про оборону Харкова українськими військовими, медиками, волонтерами, піротехніками, пожежниками… від російських терористів.

Головні герої фільму – рятувальник служби ДСНС Роман і члени його команди, що гасили спричинені вибухами пожежі, а також парамедики Ірина і Тетяна, що під час обстрілів рятували поранених. Картина сфокусована саме на мирних жителях, які зазнали і продовжують зазнавати найбільш потужних і цинічних ударів від російських нелюдів.

Бланшетт виступила продюсером і оповідачем, тож у стрічці звучить її закадровий голос. Документалка доступна на сайті Channel 4 Plus.

Австралійська актриса, нагадаємо, є послом доброї волі ООН з питань біженців. Вона вже неодноразово підтримала Україну у визвольній війні проти російських загарбників. Спершу Кейт опублікувала відео, в якому закликала допомогти українським сім’ям. Днями продемонструвала дизайнерський синьо-жовтий костюм зі спеціальної капсульної колекції на підтримку України, яка буде розпродана на благодійному аукціоні, а гроші підуть на допомогу українським біженцям і всім українцям, постраждалим від російської агресії.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі