kinowar.com

Концерт Dakh Daughters відкриє фестиваль «Українська весна» у Брюсселі

15 березня у Центрі образотворчих мистецтв BOZAR у Брюсселі відбудеться концерт фрік-кабаре «Dakh Daughters». Виступ відкриє фестиваль української культури «Українська весна»: захід продовжує серію проектів Ukraine on Film, яка проходить у столиці Бельгії з 2015 року і цього року об’єднає музику, покази фільмів та дискусії літераторів.

«Українська весна» відкриється концертом «Dakh Daughters». Проект Центру Сучасного Мистецтва «ДАХ» виступає в жанрах «фрік-кабаре» і театрального перформансу. Творчість гурту поєднує екстравагантні образи, класичні інструменти та експериментальне звучання. «Dakh Daughters» виступали в різних містах України, а також у Франції, Австрії, Німеччині, Польщі, Бразилії, збирали аншлаги у культовому паризькому театрі Le Trianon. Учасниця гурту Руслана Хазіпова виконала одну з ролей у фільмі «Дике поле», який буде представлений у рамках кінопрограми «Української весни».

Гурт здобув популярність на YouTube влітку 2013 року завдяки відеокліпу «Rozy / Donbass», в якому поєднано 35-ий сонет Шекспіра, українські народні пісні, нарочито театральний пафос. Іншим популярним відео гурту стало виконання композиції «Ганнуся» на Майдані Незалежності під час протестів у грудні 2013 року.

Читайте також:

Найочікуваніші українські фільми 2019 року

10 найкращих українських фільмів

Коментарі