kinowar.com

«Мрії дітей міста Марії»: діти з Маріуполя знімуть фільм з українськими режисерами

З 23 серпня триває благодійний кінотабір для дітей, що пережили окупацію в Маріуполі. Під наглядом професійних кураторів Ukrainian Film School вони знімають власний короткометражний фільм. 

кіно під час війни

Це вже друга «зміна» проєкту благодійних Кіноканікул – першими участь у кінотаборі взяли діти з деокупованих територій на Київщині. Організатори проєкту впевнені, що крім отриманих знань та навичок, гра в кіно допомагає дітям подолати перенесений стрес та відчути впевненість у власних силах і віру у щасливе завтра.

Разом з викладачами-практиками 14 учасників створюють сценарій, підбирають локації, реквізит, костюми і працюють з камерою. Герої проєкту – діти віком від 8 до 15 років. 

«Мрії дітей міста Марії» – документальний фільм, в якому діти діляться своїми історіями та розповідають, про що мріяли раніше і про що мріють зараз. Режисером-постановником стрічки виступив Тарас Ткаченко – куратор режисерського курсу кіношколи та автор кінохітів «Чорний ворон» та «Гніздо горлиці». Оператором-постановником — випускник та викладач кіношколи Євгеній Васильченко («Доброволець»).

кіно під час війни

«Учасники проєкту – діти, які вибрались з тимчасово окупованого Маріуполя. Діти, які не лише чули про війну, але й бачили її на власні очі. У нашому документальному фільмі ми хочемо поговорити про мрії. Для нас – це можливість дізнатися, про що діти мріяли раніше і якою є їхня найзаповітніша мрія зараз», – поділилася генеральна продюсерка проєкту та засновниця Ukrainian Film School, Альона Тимошенко.

За офіційними даними, російські окупанти вбили в Маріуполі близько 87 тисяч людей. 

Прем’єра стрічки відбудеться 4 вересня, деталі та місце показу опублікують на сторінці Ukrainian Film School. 

Ukrainian Film School перша українська кіношкола на базі найбільшої у Східній Європі кіностудії FILM.UA. Кіношкола виховує нове покоління працівників української кіноіндустрії. Пропонує річні навчальні програми з основних кіноспеціальностей, короткі курси та програми для дітей та підлітків. Сайт https://filmschool.com.ua.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.