kinowar.com

Одеський міжнародний кінофестиваль розпочинає місяць європейського кіно

З 4 листопада розпочинається Місяць європейського кіно від ОМКФ, ініційований Одеським міжнародним кінофестивалем. У програмі представлені 52 фільми, які в різні роки були показані в позаконкурсних програмах ОМКФ. Зокрема, глядачі зможуть подивитися лауреатів та учасників міжнародних кінофестивалів класу А на кшталт Каннського, Венеціанського та Берлінського кінофестивалів.

Она (Elle)

Так, у Києві та Чернівцях відбудуться покази найкращих зразків арт-кіно на різний смак. Наприклад, впродовж Місяця європейського кіно від ОМКФ буде показано трагікомічний трилер Пола Верховена Вона з Ізабель Юппер в головній ролі, трилер Ніколаса Віндінга Рефна Неоновий демон, трагікомічне фентезі Террі Гілліама Чоловік, який вбив Дон Кіхота, трилер Лінн Ремсі Тебе тут ніколи не було, фільм Дім, який побудував Джек від короля кіноманіпуляцій Ларса фон Трієра, фантастичну драму “Малюк Джо” Джессіки Гауснер, боді-горор Джулії Дюкорно Титан та багато інших.

You Were Never Really Here

Наша сучасна реальність здатна лякати, тривожити, збуджувати та викликати цілу палітру емоцій водночас не гірше за будь-який фільм. Та, на жаль, це наше життя, а не вигадка. Кожному з нас зараз вкрай необхідно знайти альтернативні форми існування й рефлексії. Саме для цього й існує мистецтво і кінематограф, як одна з його форм. Ми пропонуємо глядачам поринути у світ вигадки, де кожен зможе знайти фільм собі до смаку: співпереживати героям драматичних стрічок чи хвилюватися за персонажа в трилері, зануритись в історію чи подорожувати фентезійним світом. Впевнена, що кінематограф має цілющі властивості і ми збираємось довести це нашою ініціативою”, – зазначила генеральна директорка ОМКФ Анна Мачух.

20% коштів від проданих квитків буде спрямовано на допомогу Збройним силам України.

Місяць європейського кіно від ОМКФ триватиме до 29 грудня 2022 року. Покази фільмів відбудуться у Києві в кінотеатрі “Оскар” (пл. Спортивна, 1а) та у Чернівцях у КМЦ ім. І. Миколайчука (вул. Головна, 140).

Захід організовано за підтримки Європейської кіноакадемії, компанії Артхаус Трафік та програми ЄС “Креативна Європа”.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.