kinowar.com

Світ Дикого Заходу: 4 сезон, 5 серія

 29.07.2022  Новини, Рекап

Визнаємо, автори 4 сезону спроміглися не тільки на сценарний прорив у минулій серії, але й на його розвинення у 5 епізоді. Твісту настільки ж потужного, як у минулій серії, звісно, не було, але концептуально тепер сезон окреслено чітко і цікаво. Можна навіть сказати (на даний момент, звичайно), що поки що творцям вдається те, що не вдалося зробити у третьому сезоні – спростити загальну сюжетну лінію, але не робити її примітивною або нелогічною. Якби ще залишити десь за межами сценарної кімнати весь пафос та псевдозагадковість окремих діалогів, це взагалі було б дуже потужне дійство.

Світ «Дикий Захід» сезон 4 епізод 5

Далі текст містить спойлери 5 серії сезону — якщо ви ще не переглянули її і збираєтесь це зробити, радимо відкласти цей текст до перегляду

У чому причини цього успіху (принаймні, локального – адже ми розуміємо, що все ще може змінитися)? Усунули Лізу Джой подалі від сценарію, залишивши їй тільки концептуальне бачення сезону загалом? Було більше часу, ніж у минулому сезоні? Менше втручань продюсерів? Важко сказати, ми не працюємо в HBO, але результат поки що влаштовує (особливо на тлі того, що ми бачили в третьому сезоні).

Світ «Дикий Захід» сезон 4 епізод 5

На початку епізоду ми стикаємось з новим явищем: люди, які змогли зрозуміти, що вони тепер у світі, яким керують машини, намагаються вийти з гри. Їх швидко знаходять роботи, але самі впадають в ступор від контакту (навіть зриваються, вбивають невинних людей, розкисають та влаштовують затяжні істерики, а потім вбивають себе). Шарлотта жаліється Вільяму, що таких випадків вже більше тридцяти – і це є проблемою. А ще вона в гніві від того, що удосконалена копія Людини у чорному не може належним чином виконувати свою роботу. Вільям каже, що наступного відщепенця він ліквідує особисто і не буде зволікати. Але коли він зустрічає таку жінку на даху, він зволікає. Це помилка. коли він збирається з силами, вже пізно: жінку рятують повстанці, розстрілюючи Вільяма. Здається, Шарлотта буде незадоволеною.

Світ «Дикий Захід» сезон 4 епізод 5

Але не відщепенці є головною проблемою Шарлотти (яка одночасно є Долорес). Вона перемогла, вона контролює світ людей, нарешті машини керують процесом і змушують людей робити те, що колись самі люди змушували робити роботів. Але машини застрягли у розвитку. Еволюція не відбувається, і Шарлотта з болем визнає, що “богу просто стало нудно”. Можна називати це кризою середнього віку або ще якось, головне, що проблема очевидна вже й самій “богині”. Вона досягла своєї мети, а далі поки що є лише порожнеча, з якою їй не допомагають ані Вільям, ані інші машини.

Світ «Дикий Захід» сезон 4 епізод 5

Паралельно Тедді пояснює Кристині (яка також є у певному сенсі Долорес – а зовні це саме вона), що світ, який вона бачить навколо, не є реальним. Усі люди слідують створеним сценаріям. Більш того, ці сценарії для всіх мешканців міста створює саме Кристина. І на питання, хто мене призначив на це місце, вона отримує єдину можливу відповідь: ти сама.

Світ «Дикий Захід» сезон 4 епізод 5

Концепція світу четвертого сезону окреслена – тепер у нас є три епізоди, щоб почати війну повстанців з машинами. Це може бути цікаво.

Світ «Дикий Захід» сезон 4 епізод 5

Серіал «Світ Дикого Заходу» (Westworld), 4 сезон

5 серія: Чжуан-цзи (Zhuangzi)

Режисер Крейг Макніл
Сценарій Вес Хамфрі і Ліза Джой
Композитор Рамін Джаваді

У головних ролях: Ед Гарріс, Еван Рейчел Вуд, Тендіве Ньютон, Аарон Пол, Тесса Томпсон, Джеффрі Райт, Люк Гемсворт, Джеймс Марсден

Дата показу: 24 липня 2022 року

Читайте також:

Що відбувалося у 4 серії 4 сезону

Що відбувалося у 3 серії 4 сезону

Що відбувалося у 2 серії 4 сезону

Що відбувалося у 1 серії 4 сезону

Рекапи 3 сезону серіалу «Світ Дикого Заходу»:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Найкращі фантастичні серіали

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.