kinowar.com

Фестиваль «МИКОЛАЙЧУК OPEN» оголосив програму ретроспективи та благодійний збір коштів на ЗСУ

Кінофестиваль Миколайчук OPEN, який відбудеться у Чернівцях з 15 до 19 червня, оголосив програму ретроспективи. До неї ввійдуть три фільми.

Така пізня, така тепла осінь

У день народження Івана Миколайчука, 15 червня, глядачі побачать на великому екрані його режисерську роботу «Така пізня, така тепла осінь» (1981). Це історія кохання, що ввійшла до списку 100 найкращих українських фільмів усіх часів. Головну жіночу роль у цій картині виконала Галина Сулима (Щебивовк), яка і представить фільм глядачам.

Наступний день, 16 червня, буде присвячений пам’яті литовського режисера Мантаса Кведаравічюса, який загинув від рук російських окупантів у Маріуполі у квітні 2022 року. Відвідувачі й відвідувачки Миколайчук OPEN побачать його документальну роботу «Маріуполіс» (2016), над продовженням якої режисер працював під час повномасштабного вторгнення. Також у цей день покажуть «Парфенон» (2019) – єдиний ігровий фільм, який зняв Мантас. Картини представлять продюсерки проєктів Ганна Паленчук («Маріуполіс») та Наталя Лібет («Парфенон»).

Повну програму кінопоказів та подій організатори озвучать на початку червня. Вхід на всі події Миколайчук OPEN буде безкоштовним, але за умови попередньої реєстрації.

Також відбуватиметься збір коштів на потреби підрозділів учасників команд фільмів, представлених у лайнапі, які зараз служать у ЗСУ.

Фестиваль відбудеться в Культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука в місті Чернівці.

Подія проходитиме за підтримки Чернівецької міської ради, Чернівецької обласної ради та Буковинської кінокомісії.

Партнери фестивалю – Divergent Agency, компанія Grico, Кіностудія імені Довженка, музичний магазин «Камертон». Пригощає корчма «У Вакули».

Інформаційні партнери The Village Україна, Moviegram, LiRoom, «АСС», Радіо 10 та «Шпальта».

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі