kinowar.com

Тільда Свінтон зачитає український «Словник війни» на американському літфесті

Культова британська акторка, яка днями підтримала Україну в Каннах своїм блакитно-жовтим вбранням, зачитає фрагменти з українського «Словника війни», складеного поетом Остапом Сливинським, на американському літературному фестивалі Deep Water Literary Festival.

Про це стало відомо з Фейсбуку Остапа, який також додав, що до Тільди приєднаються й інші відомі актори. Наприклад, Алан Каммінг, знаний за серіалом «Гарна дружина», а також за фільмами «Люди Ікс 2», «Діти шпигунів», «Син Маски», «Емма», «Золоте око». Захід відбудеться у крихітному містечку Нерроусбург, штат Нью-Йорк, і триватиме протягом вікенду з 17 по 19 червня 2022.

«Словник війни» – це збірка історій українських біженців та переселенців, що стали свідками та жертвами російського терору. Чимало таких історій Остап Сливинський зібрав і занотував на Львівському залізничному вокзалі, що став наймасовішим перевалочним пунктом для тисяч постраждалих і вимушених втікачів від убивчого «русского мира».

На фестивалі «Словник» читатимуть в англійському перекладі. Українські Фейсбук-користувачі, що зустріли новину Остапа із захопленням, написали, що Тільда дуже символічно схожа із Тайрою, парамедикинею Юлією Паєвською, захопленою російськими орками у полон.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі