kinowar.com

Український фантастичний мультфільм за Робертом Шеклі показали на найбільшому кінофестивалі Латинської Америки

Наразі продано усі квітки на онлайн-показ українського анімаційного фільму «Непотрібні речі» режисера Дмитра Лісенбарта, який увійшов до програми Міжнародного кінофестивалю Cine Lebu, який проходить з 11 по 19 лютого у чилійському місті Лебу.

непотрібні речі

Кінофорум із 22-річною історією, Cine Lebu – один із небагатьох у Латинській Америці фестивалів, який є кваліфікаційним на «Оскар» у категорії короткого метру. До речі, робота українського режисера була відібрана серед інших 102 фільмів із понад 6 тис. претендентів.
«Непотрібні речі» – це екранізація оповідання «Лавка старовинних див» культового письменника-фантаста Роберта Шеклі. Його творами зачитувалися кілька поколінь шанувальників наукової фантастики.

Історія робота на ім’я Боб, який придбав літнього самотнього чоловіка у якості домашнього вихованця, встигла підкорити глядачів у всьому світі. Після прем’єри на 24-му Шанхайському МКФ у червні минулого року «Непотрібні речі» вже встигли здобути низку фестивальних нагород. На батьківщині цей фільм, який став одним із переможців 12-го конкурсного відбору Держкіно, був визнаний найкращим анімаційним фільмом-2021 на п’ятому щорічному кінофестивалі «Київський тиждень кінокритики».

На запитання, чому Дмитро Лісенбарт, великий шанувальник і знавець фантастики, віддав перевагу саме цьому оповіданню Шеклі, режисер, як завжди, жартує: «Оскільки оповідання було коротким».

«У ньому мене підкупила ситуація, коли робот купує людину і робить її своїм домашнім вихованцем. Мені здається, навіть для фантастики це дуже нетривіальний сюжет», – вважає Лісенбарт.

Фестивальна історія «Непотрібних речей» продовжується – лише у березні фільм покажуть в офіційній програмі п’яти кінофорумів США та Канади. Але творці мультфільму, як то кажуть, не спочивають на лаврах. Наразі Дмитро Лісенбарт працює зі своєю командою над новим фантастичним мультфільмом, який отримав назву «Останній козак».

Герой «Останнього козака» обіцяє стати першим національним супергероєм. Це Людина Без Імені на стильному байку, одинак без страху та докори, який не пам’ятає свого минулого, але завжди готовий врятувати світ. Зважаючи на тизер, нова робота Дмитра Лісенбарта розвиває стилістику «Непотрібних речей». Це оригінальна та легко впізнавана графіка, яскраві постаті героїв, які легко запам’ятовуються, гумор та психологізм.

«Фільм поєднує жорсткий монтаж у кліповій стилістиці з ретельно прописаними характерами персонажів, кожен із яких достовірний з точки зору психології, – поділився режисер баченням «Останнього козака». – Разом із виразними візуальними рішеннями це наближає нашу анімацію до можливостей ігрового кіно».

Останній козак

Як планують творці «Останнього козака», проект візьме участь у 18-му конкурсному відборі Державного агентства з питань кіно (остання дата подання заявок – 23 лютого). Побажаємо авторам успіхів!

Читайте також:

Найочікуваніші українські фільми 2022 року

Чому глядачі не дивляться українське кіно?

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найкращі українські фільми 2021 року

Найкращі українські фільми часів Незалежності

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі