kinowar.com

У Каннах покажуть іще один український фільм

Раніше стало відомо, що у паралельній конкурсній програмі «Особливий погляд» (другою за важливістю програмою після основного конкурсу) цьогорічного Каннського фестивалю візьме участь українська стрічка «Бачення метелика», присвячена війні, розгорнутій в Україні російськими орками.

Тепер інформація обновилася. В Каннах покажуть іще один український фільм. До програми «Двотижневик режисерів» потрапила дебютна повнометражна картина Дмитра Сухолиткого-Собчука «Памфір». У цій же секції будуть показані зокрема горор Алекса Гарленда «Men» з Джессі Баклі у головній ролі та нова робота Мії Хансен-Лове, відомої за драмою «Острів Бергмана» з Тімом Ротом.

«Памфір» – це історія чоловіка, що змушений через сім’ю ступити на слизький шлях. Дія відбувається на Західній Україні, в холодному січні, напередодні свята Маланки. Син головного героя чинить пожежу у Молитовному будинку. Люблячий батько має спокутати вчинок сина і для цього вдається до зв’язків зі свого темного минулого. Це повернення до того, про що герой намагався забути, стає небезпечним та невідворотним.

Також раніше стало відомо, що українське Держкіно звернулося до організаторів Каннського фестивалю з проханням вилучити з програми російську стрічку Кирила Серебреннікова «Дружина Чайковського» через санкції та бойкот російської культури.

75-й Каннський кінофорум пройде з 17 по 28 травня.

Коментарі