kinowar.com

Шон Пенн вручив Зеленському свій «Оскар» і отримав від президента орден

 10.11.2022  Новини

Шон Пенн втретє за час повномасштабного російського вторгнення відвідав Київ і знову зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Цього разу голлівудський актор і режисер вручив українському главі власну статуетку «Оскар».

Пенн є володарем двох акторських «Оскарів». Перший він отримав за роль у детективній драмі «Таємнича ріка» 2003 року випуску, а другий – за політичний байопік 2008 року «Гарві Мілк». Актор наголосив, що статуетка перебуватиме у Зеленського до закінчення війни як символ віри в перемогу України. «Це ніби символічна дрібничка, проте я почуватимуся значно краще, коли знатиму, що в Україні залишилася частинка мене», – сказав Шон Пенн.

Натомість Володимир Зеленський вручив американській зірці орден «За заслуги» ІІІ ступеня з припискою «за значні особисті заслуги у зміцненні міждержавної співпраці, підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, вагомий внесок у популяризацію Української держави у світі».

Також актор і президент відвідали Алею сміливості на площі Конституції у Києві, де з’явилася почесна іменна табличка, присвячена Пеннові. За словами Зеленського, Алея розпочинається саме з цієї таблички, бо Шон Пенн відвідав Україну у найперший день війни і першим з усіх знаменитостей надав нам підтримку.

Нагадаємо, що у свій другий приїзд в Україну голлівудський актор побував у зруйнованих російськими терористами Бучі і Ірпені Київської області, аби розказати і показати світові, що саме зробили рашисти з цивільними українцями. Наразі Пенн продовжує працювати над документальним фільмом про війну, яку розпочала загарбницька росія на українській землі.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.