kinowar.com

Найкращі маловідомі кримінальні серіали

Маловідомі кримінальні серіали, варті перегляду

Глядачам подобаються детективні історії і історії зі світу криміналу. Ніхто не хоче стикатися з цим особисто в реальному житті. Але побачити щось цікаве на екрані – залюбки.

Про детективні історії іншим разом, сьогодні про кримінальні шоу. І не просто серіали, а такі, про які ви, можливо, навіть не чули. Чи чули, але не дивились. Чи дивились, але точно не весь список. Маловідомі кримінальні серіали, які варті вашої уваги – адже “Пуститися берега” та “Гострі картузи” всі вже подивились декілька разів по колу.

Як завжди, якщо ви знайшли щось цікаве для себе – підтримайте нас:

send.monobank.ua/jar/92UMWPdbsd

ТОВ «Вічна благодать» (Perpetual Grase, LTD) 2019

ТОВ «Вічна благодать» (Perpetual Grase, LTD) 2019

Ви могли чути такий концепт, що гроші, які збирають пастори на публічних службах, не доходять безпосередньо до бога. Отже, є таке припущення, що ці гроші можуть осідати у кишенях безпосередньо пастора та його родини. Саме про таку неймовірну подію було знято трилер у форматі серіалу – а точніше про те, як шахраї намагаються поцупити ці гроші у пастора. Одним з них стає син пастора (бо він виховувався у благочестивій родині), а іншим – професійний (якщо так можна висловитись) аферист. Ці двоє розробляють план, але ми з вами розуміємо, що плани працюють тільки в реальному житті. В серіалах все йде не за планом. І тому принаймні частина людей, задіяних у цьому полюванні на гроші прихожан, отримають криваву відсіч від пастора, адже він не збирається втрачати награбоване роками важкої праці у церкві. Як-то кажуть, і сміх, і гріх, і сер Бен Кінгслі у ролі кривавого пастора.

 

Куоррі (Quarry) 2016

Куоррі (Quarry) 2016

Морський піхотинець повертається додому після війни у В’єтнамі. В рідному Мемфісі його не те щоб зустрічають як героя: країна саме переосмислює досвід війни за кордоном. У цій атмосфери дружби та позитиву він отримує пропозицію, від якої важко відмовитись: працювати кілером на загадкову людину на ім’я Брокер…

 

Ватажок (Top Boy) 2011–2023

Ватажок (Top Boy) 2011–2023

Англійська кримінальна драма на 5 сезонів, які, щоправда, розтягнулися аж на 12 років (але тепер вони всі у наявності – тож сідайте і дивіться). Двоє наркоторговців ведуть свої справи у Східному Лондоні. Як це не дивно, вони не протистояють один одному, а працюють разом. Втім, це не означає, що у них немає проблем і ворогів. А тому, коли їх товар крадуть, потрібно знайти винних і виправити ситуацію, поки постачальник не виправив її самостійно. В подальших сезонах двом дилерам протистоїть молодий гравець на ринку, заважає власне зростання (більше грошей – більше проблем) та навіть настає розкол між однодумцями (бо дружба у такому бізнесі не триває вічно). Серіал отримав чимало схвальних відгуків за реалізм, виважений підхід до сценарію та операторську роботу.

Читайте також: Найкращі серіали про мафію і гангстерів

 

Без копійки (Brassic) 2019–…

Без копійки (Brassic) 2019–...

Знову британський кримінальний серіал, але цього разу комедійний. До того ж, багато у чому автобіографічний для головного героя: актор Джозеф Ґілґан має біполярний розлад, так само, як і його персонаж. Він та його друзі у серіалі займаються дрібними злочинами, щоб хоча б трохи заробити. Світ неорганізованої британської злочинності дуже кумедний, незважаючи на всі непрості обставини бідного життя. Шоу стартувало лише у 2019 році, але вже має 5 сезонів – і подовжене на шостий (має вийти у 2024 році). В Україні відоме також під назвами «Голота», «Ані шеляга», «Без грошей» (в залежності від студії дубляжу).

 

Безпека (Safe) 2018

Безпека (Safe) 2018

Так, Майкл Голл зіграв не тільки Декстера. У цьому мінісеріалі він грає батька, який змушений виховувати своїх двох дочок самотужки після смерті дружини від раку. Одного разу дочка багатих батьків запрошує його старшу на приватну вечірку. Після цього дочка зникає. Батько починає розшуки, впродовж яких знаходить чимало неприємних таємниць мешканців містечка…

Читайте також: Найкращі мінісеріали 2024 року

 

Банші (Banshee) 2013–2016

Банші (Banshee) 2013–2016

До того, як стати Хоумландером в “Хлопаках”, Ентоні Старр був шерифом-самозванцем у містечку під назвою Банші. Вийшовши із в’язниці, де він провів 15 років за крадіжку діамантів, яку він не скоював, він швидко розшукав справжню винуватицю. Він також хоче повернути і діаманти, але справа складніша, ніж здається, адже у колишньої його коханої нове життя, а навколо вистачає поганців, які б хотіли забрати камені і гроші собі. Отримавши чуже ім’я і зірку шерифа, чоловік вирішує привести свої справи до ладу, паралельно розібравшись і з місцевими злочинцями, і з неонацистами, і з амішами, і з іншими складними обставинами. Чотири сезони, витримані, до честі авторів, на одному високому рівні.

 

Грішниця (The Sinner) 2017–2021

Грішниця (The Sinner) 2017–2021

Жінка жорстоко вбиває чоловіка на пляжі без будь-якої видимої причини. Здається, що її справу швидко буде завершено вироком. Але детектив не вірить у те, що подібні вчинки можна скоїти випадково. Він занурюється глибше, і в безнадійній справі з’являється промінець надії. Перший сезон серіалу, в якому Джессіка Біл і виконала головну роль, і була однією з продюсерок, став настільки успішним, що було вирішено продовжити його, поставивши в центр розповіді детектива у виконанні Білла Пуллмана. У другому сезоні він намагається розібратися у вбивстві, скоєному маленьким хлопчиком (і паралельно занурюється у життя релігійної громади); у третьому йому доводиться розслідувати вбивство давнього приятеля; у четвертому кримінал знаходить його навіть на відпочинку. Перший сезон однозначно найсильніший, однак і три наступні виконані на дуже пристойному рівні.

 

Підлий Піт (Sneaky Pete) 2015–2019

Підлий Піт (Sneaky Pete) 2015–2019

Творцями цього серіалу є Девід Шор (серед іншого, один з авторів серіалу “Доктор Хаус”) та Браян Кренстон (так, Волтер Вайт із “Пуститися берега”). Джованні Рібізі грає злочинця, який має вийти на волю, але розуміє, що на нього полює впливовий гангстер через минулі образи. Щоб врятувати своє життя, він присвоює особистість свого співкамерника, Піта Мерфі. Він “возз’єднується” з його родиною (бо у них немає причин підозрювати, що це не Піт, якого вони дуже давно втратили) і намагається жити новим життям. Але дуже швидко воно стає ледь не небезпечнішим, ніж те життя, від якого він намагався втікти…

Читайте також: Найкращі фільми про втечу з в’язниці

 

Вона ж Грейс (Alias Grace) 2017

Вона ж Грейс (Alias Grace) 2017

Цей мінісеріал поставлено за романом Маргрет Етвуд, найбільш відомої за своїм іншим романом “Розповідь служниці”. 19 століття, покоївка, яка є іммігранткою, вбиває свого роботодавця. Здається, тепер на неї чекає смертний вирок. Остання надія на психіатра, який має зробити аналіз її ментального стану – і от тут обстави справи суттєво змінюються… У головній ролі Сара Гадон.

 

Вигнанці (The Outsiders) 2016–2017

Вигнанці (The Outsiders) 2016–2017

В горах Аппалачі на протязі останніх двохсот років живе клан Фарреллів, який параноїдально не приймає інших людей. Їх уклад життя не змінювався декадами. Навіть коли один з синів клану повернувся через десять років нормального життя у зовнішньому світі, його посадили у клітку на півроку за порушення законів цієї дивної родини. Втім, їх життя у власному світі не могло тривати вічно: компанія, яка займається видобутком вугілля, отримує дозвіл на те, щоб прогнати родину з їх ділянки. На боці великого корпоративного бізнесу місцева поліція, але чи вдасться їм позбутися клану?

 

Співучасник (Collateral) 2018

Співучасник (Collateral) 2018

Спочатку здається, що кур’єра, який доставляв піцу, вбито випадково. Цей молодий мусульманин не мав ворогів і навряд чи міг комусь настільки завдати клопоту, щоб спровокувати вбивство. Але згодом детективка, яка веде справу (Кері Малліган) занурюється у набагато більш складну авантюру, яку сховано за простою, здавалося б, кримінальною справою. Вона виходить на впливових людей Лондону, і тут вже безпосередньо її життя може опинитися під загрозою.

Читайте також: Найкращі детективні серіали

 

Ясновидець (Shut Eye) 2016–2017

Ясновидець (Shut Eye) 2016–2017

Ясновидець Чарлі насправді є звичайним аферистом, який заробляє на довірливих клієнтах. Одного разу він повідомляє дівчині на сеансі, що її хлопець їй зраджує. Наступного дня цей хлопець знаходить Чарлі і жорстоко атакує. Після струсу мозку і сеансу гіпнозу колишній “ясновидець” починає чути голоси і бачити видіння, які змушують його замислитись: а може він і справді має надприродні властивості? У головній ролі Джеффрі Донован.

 

Ми володіємо цим містом (We Own This City) 2022

Ми володіємо цим містом (We Own This City) 2022

Якщо вам подобається серіал “Дроти”, вам точно варто подивитися це поліцейське кримінальне шоу. По-перше, події також відбуваються у Балтиморі, по-друге, одним із сценаристів є Девід Саймон, який, власне, і створив “Дроти”, а по-третє, тут та сама схема створення серіалу: репортер Джастін Фентон написав книгу, яка базується на його багатому досвіді журналіста, який займається розслідуванні, а потім на її базі створили серіал про корупцію у поліцейському відділі по контролю за зброєю. Шалені зліт і падіння цього юніту описані жорстко, цинічно, захопливо, але дуже реалістично.

Читайте також:

Найкращі кримінальні серіали

Найкращі фільми про мафію і гангстерів

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі