kinowar.com

Дім Дракона: 5 серія

 25.09.2022  Новини, Рекап

Цей епізод був сповнений подіями – у кожній новій сцені відбувалось щось важливе. Такий темп розповіді, звісно, приємний для глядача, адже немає відчуття розгону хронометражу. Та й потужних поворотів сюжету вистачало.

Дім дракона перший сезон п'ята серія

Увага! Далі спойлери 5 серії серіалу “Дім Дракона”. Якщо ви хочете подивитись цей епізод, краще відкласти прочитання цієї статті.

Якщо комусь здавалося, що Деймон Таргарієн – просто амбіційний та самовдоволений чоловік, але при цьому чесний, хоча й жорстокий, то старт 5 серії миттєво спростував це враження. Він вбиває дружину, винахідливо та холоднокровно – змушує її коня стати на дибки та впасти на неї. Вона здогадувалась, що він зробить, але нічого не встигла вдіяти. За мить до смерті вона запитала, який його наступний крок на шляху до трону, вбивство дитини або… тут вона зрозуміла, що він буде цілити у шлюб з Рейнірою, але вона, як його дружина, буде цьому заважати. Здається, почуттів до принцеси у Деймона може і не бути – чистий розрахунок.

Дім дракона перший сезон п'ята серія

Втім, його планам поки що завадив сам король: він нарешті скористався порадами та домовився з домом Веларіонів про шлюбний союз Рейніри та їх нащадка. При цьому самі молоді також швидко знайшли спільну мову. Вони погодили, що виконують свій обов’язок перед короною, але їх особисте життя йде так, як їм самим забажається. Рейніра була дуже натхненою через це і спробувала розвинути успіх. Вона завела розмову з сером Крістоном, який запропонував залишити все це і втекти з ним подалі від корони і держави. Пропозиція Рейніри була інша: з Лейнором Веларіоном про все домовились, тепер вони можуть займатися власними справами як завгодно. Але сер Крістон ображений пропозицією стати коханцем майбутньої королеви. Та й взагалі, видається, що це єдиний справді чесний персонаж у цьому серіалі. Він каже, що єдине, що в нього було, це його “білий плащ”, але він забруднив його. Зробив це заради неї, а тепер бачить, що усі слова були брехнею. Треба сказати, що на тлі загальної атмосфери інтриг та обману його чесніть виглядає майже схибленою. Такі часи, у образ позитивного героя просто не віриш.

Дім дракона перший сезон п'ята серія

Нам навіть здалося, що з таким підходом він довго не проживе – і ми майже вгадали, він міг померти вже у цьому епізоді. Але тепер є шанс, що він стане поганцем, адже саме це відбувається у подібному середовищі.

Король Візеріс влаштував пишний обід з приводу майбутнього весілля. З часів “Гри престолів” глядачі очікують від подібних заходів крові, і творці серіалу вирішили від цієї лінії не відхилятися. Масової різанини не було, але вижили не всі. Але відкотимося трохи назад.

Дім дракона перший сезон п'ята серія

Лейнор Веларіон має хлопця, який також є його радником. Тому пропозиція Рейніри щодо вільного відкритого шлюбу йому сподобалась. У Рейніри є своя таємниця – вже згадуваний вище сер Крістон. Він встиг відкритися королеві, коли вона почала розпитувати, чи не було у принцеси неналежного зв’язку, адже чутки поширювалися дуже швидко. Звісно, вона мала на увазі Деймона Таргарієна, але Крістон про це не знав. Він виклав королеві все (бо знов таки, він єдиний чесний персонаж у цій історії). Так от, радник і коханець Лейнора відчув це, просто спостерігаючи за поведінкою сера Крістона на обіді (і це не є чимось нереальним, він справді виглядав як школяр, який побачив, що дівчина, яка йому подобається, цілується зі старшокласником). Він розповів про це Лейнору – мовляв, це добре, що ти тепер знаєш таємницю принцеси, у той час, коли вона знає твою.

Дім дракона перший сезон п'ята серія

Але те, що він зробив даремно, це те, що за кілька хвилин він пішов до сера Крістона і розповів йому те саме. Ще й висловився, що коли ми знаємо таємниці один одного, нам нічого не загрожує (що звучить як пряма погроза, ясна річ). Спочатку Крістон це проковтнув, а от потім…

Дім дракона перший сезон п'ята серія

Деймон Таргарієн прийшов на обід із запізненням і зайняв своє місце за королівським столом. Тут він вислухав звинувачення від брата дружини у тому, що її смерть не була випадковістю, і саме він у цьому винен, але на це він навіть не звернув уваги. Він пішов до Рейніри займатися важливішими справами. Він запитав, невже це те, чого вона хоче, адже з Лейнором їй буде дуже нудно. Рейніра запропонувала йому взяти справу до власних рук. Пробитися крізь охорону і забрати її у наречені, адже поки що вона формально вільна, але час спливає.

Дім дракона перший сезон п'ята серія

Відразу після цього почалося заворушення, яке переросло у бійку. Всі думали, що це Деймон пробрався до Лейнора (тому справді хтось встиг дати по обличчю), але насправді в епіцентрі подій опинився не він, а його коханець. Його нещадно бив сер Крістон. І оскільки він робив це у металевих рукавичках, то від обличчя хлопця майже нічого не залишилось (точніше, у нього відірвало шмат голови). Наш найпозитивніший персонаж вбив коханця майбутнього короля голими (ну, майже) руками.

Після цього він намагався зробити собі щось на кшталт харакірі, але його зупинила королева. А вона, здається, також готується перейти на темний бік, адже розчарувалася у Рейнірі. Спочатку перед своїм відбуттям її попередив батько: коли принцеса зійде на трон, її не прийме суспільство, у державі запанує хаос, а сама Рейніра буде намагатися прибрати сина Алісенти. Ну а потім було зізнання від сера Крістона – при цьому принцеса присягалася королеві, що вона невинна, після чого королева майже власноруч відлучила власного батька від двору, спровокувавши Візеріса. Цілком зрозуміло її незадоволення тим, що її використали. Але тепер, здається, вона стане на власний шлях помсти та використання інших задля власної вигоди.

Дім дракона перший сезон п'ята серія

Весілля Лейнора і Рейніри відбулося – зі сльозами на очах молоді вимовили свої клятви. Відразу після цього король Візеріс, якому було зле впродовж всього епізоду, помер. Ми досягли екватору сезону – і найцікавіше, здається, починається саме зараз.

Дім дракона перший сезон п'ята серія

Дім дракона перший сезон п'ята серія

Дім Дракона (House of the Dragon)

1 сезон, 5 серія
Ми освітлюємо шлях (We Light the Way)

Режисер Клер Кілнер
Сценарій Раян Кондал і Чармейн Де Грейт
На основі книги «Вогонь і кров» Джорджа Мартіна
Композитор Рамін Джаваді

У головних ролях:
Педді Консидайн – Візеріс І Таргарієн
Емма Д’арсі – Рейніра І Таргарієн
Метт Сміт – Деймон Таргарієн
Міллі Олкок – юна принцеса Рейніра Таргарієн
Олівія Кук – Алісента Гайтавер
Ріс Іванс – Отто Гайтавер
Стів Туссен – лорд Корліс Веларіон
Соноя Мідзуно – Місарія
Том Ґлінн-Карні – Ейгон Таргарієн
Білл Патерсон – лорд Лайман Бісбері
Емілі Кері – юна Алісента Гайтавер

Дата виходу 18 вересня 2022 року

Читайте також рекапи попередніх серій: 

1 | 2 | 3 | 4

Рекапи 8 сезону серіалу “Гра престолів”:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Всі сезони серіалу “Гра престолів”, ранжовані від найгіршого до найкращого

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.