kinowar.com

Дім Дракона: 3 серія

 06.09.2022  Новини, Рекап

Можливо, хтось незадоволений темпом розвитку подій. Можливо, хтось невдоволений динамікою подій. Може, хтось чекав на шокуючі повороти (здебільшого, смерть когось з головних героїв) вже у перших епізодах. Але поступове нагнітання працює краще у середньостроковій та довгостроковій перспективі. І ця серія акумулювала напругу майже годину, щоб у фіналі подарувати глядачу видовищну битву.

Увага! Далі спойлери 3 серії серіалу “Дім Дракона”. Якщо ви хочете подивитись цей епізод, краще відкласти прочитання цієї статті.

серіал Дім Дракона

Минуло два роки після подій першої та другої серій. Дивовижно, але король Візеріс протримався на троні весь цей час. Адже ми всі пам’ятаємо: він слабкий. Він і сам це розуміє. Але у цьому епізоді з’ясувалося, що незважаючи на це, він точно не дурний. Він розумний та досвідчений політик, хоча й ненавидить політику. Він не хоче займатися цим, він хоче насолоджуватись життям, він хоче святкувати день народження сина (неважливо, це буде лицарський турнір чи полювання) і не торкатись питань влади та придворних інтриг, але він розуміє, що нікуди від цього не подітися. І не тільки йому, але й його дочці.

В другий день народження його сина від Алісенти Гайтавер, під час масштабного королівського полювання, тиск на короля сягає максимуму. Кожен вважає за потрібне натякнути йому, що варто оголосити спадкоємцем його першого сина. Хтось робить це ненав’язливо, як Отто Гайтавер, майстер маніпуляцій, хтось більш прямолінійно. Рандомний чувак, який завжди ділиться своєю неупередженою думкою з королем, також поділяє цю стратегію, а ще рекомендує видати Рейніру за сина Морського Змія. Батько хоче видати Рейніру за Ланістера (і той робить швидкий та незграбний підкат до принцеси, після чого вона знов гнівається на короля). Але найбільш екзотичну версію видає той таки Отто Гайтавер: він пропонує видати Рейніру за його онука, дворічного сина його доньки від власне короля. Не зараз, звісно, але оголосити це народу вже зараз, щоб покінчити з атмосферою невизначеності, яка триває вже надто багато років.

серіал Дім Дракона

Як будь-який виважений та досвідчений правитель під натиском надто великої кількості тиску та додаткових обставин, Візеріс робить єдине, що може допомогти у такій складній ситуації – напивається. Глядачу здається, що він зламався, але тут ми і бачимо, що він вміє бути сильним. Незважаючи на опір народу і власного оточення, він наголошує, що вибір Рейніри у якості спадкоємця не був випадковим. Вона є спадкоємицею – і ніхто це не буде заперечувати це.

Сама ж Рейніра є прикладом інфантильної імпульсивної поведінки. Це особливо дивно виглядає на тлі того, що джерело її образи займає своє місце матері сина короля вже другий рік. Можна було б звикнути, але принцеса поводиться так, ніби дізналася про нову пасію короля лише вчора. В режимі “ой, всьо” вона перебуває маже цілодобово – з батьком, з колишньою подругою Алісентою, зі знатними дамами та й взагалі з усіма. Зрозуміло, що життя її складне, бачити її у якості королеви хоче лише батько, але чи допоможе подібна поведінка полегшити ситуацію? Тим більш, вона вміє стримувати емоції, коли потрібно – щонайменше, вона вміє літати на драконі.

Батьку складно впоратись ще й з цим фактором, але він робить неможливе – він не схиляється перед думкою більшості і обіцяє Рейнірі, що не буде її міняти у статусі спадкоємиці (втім, інфантильна дочка зустрічає цю обіцянку мовчанням – вона просто розвертається і виходить з кімнати). Якщо батько вирішить порушити власну обіцянку, то винною у такому рішенні буде сама Рейніра.

серіал Дім Дракона

Паралельно йде війна, яку король не оголошував – її апологетами виступили його брат Деймон та лорд Корліс Веларіон. Військо зазнає постійних втрат, при цьому особливо нікуди не просуваючись (як армія рф). Перевага за рахунок наявності драконів дуже велика, але як тільки дракони прилітають, армія годувальника крабів раптово ховається до печер, де драконам вже їх не дістати. Припасів не вистачає, їжа закінчується, воїни деморалізовані – король Візеріс отримує заклик про допомогу. Але він не хоче допомагати Деймону, адже це буде прояв слабкості (війну він не починав, а тепер ті, хто розпочав її без його дозволу, потрапили в халепу і чомусь вважають, що саме він має їм допомогти). І може він так і не погодився би допомогти брату, але дружина його переконує.

І тут стає зрозуміло, що Візеріс не хотів надавати допомогу, а Деймон не хотів її отримувати. Коли він отримує листа від короля, він скаженіє і б’є посланця. Він воліє отримати перемогу сам, без допомоги від будь-кого – тим більше від рідного брата-короля. І йому це вдається. План штабу армії був таким: ми виманюємо цих дикунів з печер, а потім дракони спалюють їх. Потрібна була лише приманка, і нею став Деймон.

серіал Дім Дракона

Він прийшов до печер з білим прапором, але коли до нього наблизились солдати супротивника, він почав їх вбивати одного за одним. Годувальник крабів відправляв все нові атакуючі групи, а Деймон вбивав всіх, хто наближався до нього. Потім він почав бігти назустріч ватажку, але навколо ставало все більше ворогів. І от коли їх накопичилося достатньо багато, прилетіли дракони – вони спалили всіх (не зовсім зрозуміло, навіщо все військо вийшло, щоб вбити одного воїна, нехай і сильного та важливого, але це ж кіно). Зачистили все, що недопалили дракони, солдати армії Деймона та Веларіона, а сам Деймон наздогнав годувальника крабів та вбив його. Він розрубав його навпіл і протягнув до берега моря.

На цій кривавій переможній ноті серія і закінчилась.

серіал Дім Дракона

Дім Дракона (House of the Dragon)

1 сезон, 3 серія
Другий його нащадок (Second of His Name)

Режисер Ґреґ Яйтанес
Сценарій Гейб Фонсека та Раян Дж. Кондал
На основі книги «Вогонь і кров» Джорджа Мартіна
Композитор Рамін Джаваді

У головних ролях:
Педді Консидайн – Візеріс І Таргарієн
Емма Д’арсі – Рейніра І Таргарієн
Метт Сміт – Деймон Таргарієн
Міллі Олкок – юна принцеса Рейніра Таргарієн
Олівія Кук – Алісента Гайтавер
Ріс Іванс – Отто Гайтавер
Стів Туссен – лорд Корліс Веларіон
Соноя Мідзуно – Місарія
Том Ґлінн-Карні – Ейгон Таргарієн
Білл Патерсон – лорд Лайман Бісбері
Емілі Кері – юна Алісента Гайтавер

Дата виходу 4 вересня 2022 року

Читайте також: 

Що трапилося у 1 серії серіалу “Дім Дракону”

Що трапилося у 2 серії серіалу “Дім Дракону”

Рекапи 8 сезону серіалу “Гра престолів”:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Всі сезони серіалу “Гра престолів”, ранжовані від найгіршого до найкращого

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.