kinowar.com

Володар перснів: Персні влади – 5 серія

 04.10.2022  Новини, Рекап

Ми тільки збиралися звинуватити ельфів і гномів у безпрецедентній вразливості (кількість образ один на одного у якийсь момент перевищила усі межі), та з’ясувалося, що усі ці ображені промови існують не просто так. Усьому є причина. А Дурін взагалі видав найкращий жарт сезону. Втім, про все докладніше.

Володар перснів Персні влади - 5 серія 1 сезон

Увага! Стаття містить спойлери 5 серії серіалу “Володар перснів: Персні влади”. Якщо ви хочете переглянути цей епізод, краще відкласти цю статтю.

Старий король гномів недаремно вважав ельфів далекоглядними і не надто чесними. Їм дійсно щось потрібно від гномів. І це дійсно та нова руда, яку вони знайшли. Але у ельфів на те є причина. Без цієї руди і без цього металу (в ньому зберіглося світло сильмарила) їх раса або помре, або змушена буде покинути Середзем’я. А без ельфів у боротьбі з Сауроном загинуть і інші народи (ну, принаймні ельфи так вважають – як ми неодноразово мали змогу впевнитись, вони дуже пихаті і самовпевнені). Отже, доля всього ельфійського народу у руках Дуріна, що він із задоволенням попросив повторити Елронда декілька разів. Разом вони пішли вмовляти батька-короля, щоб допомогти ельфам, але щось підказує, що і у гномів будуть свої реальні причини не віддавати це каміння.

Володар перснів Персні влади - 5 серія 1 сезон

А тепер до найкращого жарту. Сидячи за великим столом у короля ельфів, Дурін та Гіл-Галад обмінювалися образами, хто що де встиг і не встиг, скільки років це для ельфів та скільки для гномів, які в них записані образи в потаємному щоденничку і таке інше. Аж ось Дурін видав козир: зробивши обличчя, немов він побачив зневажання святинь, він запитав, де взятий камінь для цього розкішного столу. Адже у гномів з такого каменю виготовляють пам’ятники, а не місце для обіду. Гіл-Галад вибачився за блюзнірство ельфів та запевнив, що стола передадуть гномам, щоб вони обійшлися з матеріалом належним чином. І все б нічого, подібні пишні реверанси повністю відповідають настрою та атмосфері серіалу та всесвіту Толкіна. Але після обіду Елронд запитав Дуріна: “Зізнавайся, про стола ти вигадав?”. І Дурін, не вагаючись відповів: “Дружина давно вже просила нового стола”.

Володар перснів Персні влади - 5 серія 1 сезон

Ґаладріель нарешті дотиснула Галбренда: після довгих розмов про мотивацію та спогади про загиблого брата, потенційний король людей вирішує не підставляти ельфійку перед королевою-регенткою. Коли вона збирає нараду щодо питання, вирушати на спільний бій з ельфами, чи ні, він виїжджає на коні у обладунках короля – таким чином, великої війни не уникнути нікому. Втім це не означає, що у неї немає противників. Радник королеви Нуменору Фаразон щось мимрить про те, що вони допоможуть ельфам і людському королю, вони будуть їм винні, та й взагалі, ельфи ще будуть прислужувати нуменорцям. Не зовсім зрозуміло, як він планує все це провернути, більше схоже на те, що він вміє пристосовуватись до ситуації в залежності від підсумків подій (власне, він і сам сказав сину, що мистецтво керування течією залежить від вміння передбачити, куди саме вона поверне). Втім, його син більш активний – він підпалив два човни, щоб зашкодити виходу війська на війну. Ісілдур намагався його спинити, але йому це не вдалося.

Володар перснів Персні влади - 5 серія 1 сезон

Ба більше, Ісілдур ще й не здає сина Фаразона (Кемена). Якщо він зробив це, щоб знов потрапити на флот, то це не наймудріше рішення. Давайте реально подивимось на речі: раніше здавалося, що у Ісілдура буде якась трагедія, якась несправедливість та важкі життєві обставини, через що він через багато років після битви з Сауроном прийме невірне рішення та залишить собі кільце, а не знищить його. Але тепер ми бачимо, що він просто тупий хлопець з не найкращими моральними засадами. Не дивно, що від нього одні проблеми. І надалі їх буде ще більше.

Володар перснів Персні влади - 5 серія 1 сезон

Нарешті, у найнуднішій лінії про хутроногів та безіменного велетня, останній рятує кількох маленьких своїх супутників від вовків. Але потім він загоює свою рану замерзаючою водою, і Норі засовує чомусь туди власну руку, відлітаючи, коли загоєння завершується (нащо вона це зробила, сказати важко). Зрозуміло лише, що вся ця лінія обернеться гірким розчаруванням для Норі, адже цей велетень навряд чи виявиться просто безневинною істотою. Він буде пов’язаний зі злом, і може кули більш тісно, ніж на це можна сподіватися.

А орки тим часом вирушають до башти з людьми. Половина людей готується прийняти бій, а половина пішла за бридким Вальдрегом, який присягнув на вірність Адару, бо вважав, що той і є Сауроном. Було видно, що Адару гидко приймати до власних лав подібних бридких суб’єктів, але оскільки він швидко зорієнтувався та присягнув на крові свого товариша (довго не вагався, незважаючи на його крики відчаю), то причин відмовлятися від нових спільників не було.

Володар перснів Персні влади - 5 серія 1 сезон

Готуємося до битви і ми. Це буде цікаво.

Володар перснів: Персні влади

1 сезон, 5 серія
Роздоріжжя (Partings)

Режисер Вейн Че Іп
Сценарій Джастін Доубл

У ролях:
Морфідд Кларк — Ґаладріель
Роберт Арамайо — Елронд
Овейн Артур — Дурін IV
Максим Белдрі — Ісілдур
Назанін Бон’яді — Бронвин
Ізмаель Круз Кордова — Арондір
Чарльз Едвардс — Келебримбор
Ленні Генрі — дорослий гобіт
Маркелла Кавена — Еланор «Норі» Брендіфут
Саймон Мерреллс — Тревін
Софія Номвете — Діса
Меґан Річардс — допитливий гобіт
Чарлі Вікерс — Галібранд
Бенджамін Вокер — Ґіль-ґалад
Деніел Вейман — Незнайомець

Дата показу – 23 вересня 2022 року

Читайте також:

Рекапи попередніх епізодів серіалу:

12 | 3 | 4

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.