kinowar.com

Найкращі детективні серіали всіх часів

 31.05.2022  Жанри, Новини, ТОП

Найкращі детективні серіали в історії

Немає нічого більш цікавого, ніж намагатися розгадати, хто є винним, раніше за слідчих у детективному серіалі. Немає нічого більш хвилюючого, ніж братися за нову справу разом з детективами на екрані. Немає нічого більш розслабляючого, ніж справа про вбивство, яка не виходить за рамки серіалу у реальне життя. Не дивно, що публіка настільки цінує детективні серіали – це нескінченна терапія для глядача.

Ми вирішили зібрати найкращі детективні серіали різних країн та часів, не ранжуючи їх між собою. Деякі серіали більш класичні за форматом, деякі знаходяться на межі між детективом і трилером, детективом і драмою або навіть детективом і комедією. Є мінісеріали, є рекордсмени за кількістю сезонів. Але головне – це захоплюючі історії про злочини, які розкривають проникливі детективи (або іноді не розкривають).

Ми не додавали до списку три класичні детективні серіали – “Коломбо”, “Пуаро Агати Крісті” та “Місс Марпл Агати Крісті”, адже про них і так усі знають.

Отже, kinowar.com презентує найкращі детективні серіали всіх часів.

Мейр із Істтауна (Mare of Easttown) 2021

Творець Бред Інгелсбі 

Телеканал HBO
Режисер Крейг Зобел
У головних ролях: Кейт Вінслет, Джуліанн Ніколсон, Джин Смарт, Ангурі Райс, Девід Денман, Гай Пірс, Еван Пітерс
Кількість сезонів: 1
Бал IMDb 8.5

Найкращі детективні серіали всіх часів

Мінісеріал про інспектора в американській глибинці, яка розслідує вбивство та паралельно намагається якось налагодити своє життя. Трагедія в минулому, складні стосунки з матір’ю, екс-чоловіком і дочкою в теперішньому, складнощі у спілкуванні з чоловіками – все це накладає відбиток на те, як живе головна героїня, яка, незважаючи на це, все одно намагається виконувати свою роботу професійно.

Її історія схожа на наповнення самого серіалу: він пропонує дорослу драму, але це зовсім не скасовує відмінної детективної історії. Героїня Кейт Вінслет веде справу про вбивство молодої дівчини, в якій кілька підозрюваних представляють алібі, а подальші пошуки ведуть як до сім’ї дівчини, так і до сім’ї самої поліцейської інспекторки. Містечко невелике, всі одне одного знають, усіх пов’язують історії в минулому. Як наслідок, винним або замішаним може виявитися будь-хто.

Крім традиційно чудової Вінслет тут також зайняті Гай Пірс, Джин Смарт, Еван Пітерс і Джуліанна Ніколсон.

 

Лютер (Luther) 2010-2019

Творець Ніл Крос

Телеканал BBC One
Режисер Ніл Крос
У головних ролях: Ідріс Ельба, Рут Вілсон, Ворен Бравн, Пол МакҐан
Кількість сезонів: 5
Бал IMDb 8.4

Найкращі детективні серіали всіх часів

За принципом викладення історії цей серіал нагадує “Коломбо”: глядачі знають хто злочинець, але не знають, як на нього вийде детектив. За способами побудови припущень і версій це схоже на Холмса. Однак за манерою поведінки та життєвим укладом Лютер несхожий ні на одного, ні на іншого. Він відчайдушно намагається врятувати шлюб, а в процесі розслідування злочинів і сам часом робить щось не надто законне. Крім того, його тягне до злочинниці, яка своїм талантом одночасно і кидає йому виклик, і інтригує, і виступає джерелом дивного натхнення.

У шоу п’ять сезонів – не надто довгих, зате яскравих та динамічних. У ролі одержимого детектива Ідріс Ельба. У ролі його злочинної музи – Рут Вілсон.

 

Грішниця (The Sinner) 2017-2021

Творець Бред Інгелсбі 

Телеканал USA Network
У головних ролях: Білл Пуллман, Дон Норвуд, Адам ЛеФевр, Джессіка Біл, Керрі Кун, Меттью Бомер
Кількість сезонів: 4
Бал IMDb 7.9

Найкращі детективні серіали всіх часів

Після дуже успішного першого сезону вийшло ще три, у результаті серіал перетворився на антологію: кожен новий сезон представляє нову справу для одного і того ж детектива (Білл Пуллман). Всі ці справи поєднує єдиний принцип – спочатку здається, що з тим, хто є винним, все абсолютно ясно, і докази незаперечно вказують на одну людину. Втім, коли за справу береться слідчий, який не лінується прискіпливо досліджувати обставини злочину, для обвинуваченого з’являється проблиск надії.

У першому сезоні такою обвинуваченою стала Джесіка Біл, яка зіграла дуже нетипову для себе роль, що принесла їй багато номінацій на престижні ТВ-нагороди (вона ж стала одним із продюсерів серіалу). Дівчина вбиває людину на пляжі, багато разів ударяючи її ножем – свідків вдосталь, інших підозрюваних немає. Схоже, пряма дорога в камеру до кінця своїх днів, але за справу береться той самий проникливий детектив.

У другому сезоні на хлопчика падає підозра у отруєнні двох дорослих із релігійної громади. У третьому сезоні розслідуються обставини смертельної аварії, яка стає мостом до іншої, куди складнішої справи. Четвертий сезон – справа про зникнення дівчини із багатої родини.

 

Мост (Bron / Broen) 2011-2018

Творець Ганс Розенфельдт

Телеканали SVT1, DR1
Режисери Шарлотта Зілінґ, Ліза Сіу, Катрін Віндфелд
У головних ролях: Софія Гелін, Кім Бодніа, Турі Ліндгардт
Кількість сезонів: 4
Бал IMDb 8.6

Найкращі детективні серіали всіх часів

Цей детективний серіал створено спільними зусиллями скандинавів – данців та шведів – оскільки і розслідування ведеться представниками поліції двох країн. Данця грає Кім Бодніа, тепер також добре відомий за серіалом “Вбиваючи Єву” та другому сезону “Відьмака”. Соціофобку-шведку зіграла Софія Хелін. Незважаючи на взаємне неприйняття на початку спільної роботи, двом детективам доводиться працювати разом, оскільки вбивство сталося на кордоні між двома країнами – навіть труп розрізаний навпіл у тому місці, де цей кордон проходить. Цілком очевидно, що в подібну гру з поліцією може грати тільки людина зі зміненою психікою, а тому пошуки маніяка виявляються непростими.

У другому сезоні атака масштабніша: корабель без екіпажу врізається в опору мосту, продукти заражають, розповсюджують віруси і загалом намагаються нашкодити населенню двох сусідніх країн. Дует детективів знову об’єднується для розслідування.

У третьому сезоні не пов’язані між собою здавалося б вбивства абсолютно різних людей поступово складаються в єдину картину. Над справою працює Швеція та Данія.

Четвертий сезон став фінальним. Злочинець вчиняє кожне наступне вбивство способом, що повторює одну зі смертних страт, що існують у всьому світі. Детективи мають знайти зв’язок між жертвами.

Читайте також: Найкращі скандинавські детективні серіали

 

Справжній детектив (True Detective) 2014-2019

Творець Нік Піццолатто 

Телеканал HBO
Режисери Кері Фукунага, Деніел Сакхейм, Джон Кровлі, Джастін Лін, Джеремі Солньє, Нік Піццолатто, Мігель Сапочнік, Ісса Лопес та інші
У головних ролях: Меттью Мак-Конегі, Вуді Гаррельсон, Мішель Монаган, Майкл Поттс, Торі Кіттлс, Колін Фаррелл, Рейчел Мак-Адамс, Тейлор Кітч, Вінс Вон, Келлі Райллі, Магершала Алі, Кармен Іджого, Стівен Дорфф, Рей Фішер
Кількість сезонів: 3
Бал IMDb 8.9

Найкращі детективні серіали всіх часів

Нік Піццолатто створив один із найпопулярніших детективних серіалів нової ери. Крім похмурої історії розслідування ритуальних вбивств у Луїзіані проект приваблював форматом розповіді та центральним дуетом персонажів.

Раст Коул у виконанні Меттью Макконахі – криміналіст-філософ, завжди у відстороненому стані, завжди злегка не від цього світу, який обожнює довгі розлогі монологи, які, як здається спочатку, безладні і химерні, але в результаті завжди приводять до якоїсь думки. Його напарник, якого зіграв Вуді Харрельсон, повна протилежність – вибуховий, різкий, емоційний. Обидва професіонали з розвиненою інтуіцією, обидва одержимі справою, але її розслідування розтягнеться на довгий час.

Оповідання стрибає із сьогодення у минуле і назад, при цьому незрозуміло, де настане точка розв’язки. Про частину подій ми дізнаємося з розповіді Коула двом детективам внутрішніх розслідувань, решту ми бачимо на власні очі.

Успіх першого сезону так і не вдалося повторити: другий був цікавим, але помітно поступався стартовому, третій став повним провалом. Проте від ідеї четвертого сезону HBO поки що не відмовився.

Читайте рецензії на серіал “Справжній детектив”:

Перший сезон

Другий сезон

Третій сезон

Читайте також рекапи 3 сезона серіалу:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Спецпроект, присвячений серіалу “Справжній детектив”

 

Дроти (The Wire) 2002-2008

Творець Девід Саймон

Телеканал HBO
Режисер Джо Чаппелль, Ернест Дікерсон, Кларк Джонсон, Ед Б’янкі, Стів Шилл, Ден Аттіас,  Тім Ван Паттен, Аґнешка Голланд та інші
У головних ролях: Домінік Вест, Джон Доман, Ідріс Ельба, Френкі Фейсон, Ларрі Ґілладр, молодший, Вуд Гарріс, Дірдрі Лавджой, Венделл Пірс, Лейнс Реддік, Андре Ройо, Соня Сон, Кріс Бауер, Пол Бен-Віктор, Кларк Пітерс, Емі Раян, Ейдан Гіллен, Джим Тру-Фрост, Роберт Віздом, Сет Ґілліам, Доменік Ломбардоцці, Дж. Д. Вільямс, Майкл Кей Вільямс
Кількість сезонів: 5
Бал IMDb 9.3

Найкращі детективні серіали всіх часів

Цей серіал часто називають найкращим в історії. Це завжди титул під питанням, але в даному випадку він багато в чому виправданий. Суворий реалістичний серіал про розслідування в Балтіморі підкуповує стабільним темпом, де автори не поспішають захопити глядача миттєвим твістом, швидкою нарізкою гостросюжетного екшну, традиційними штатними жартами. Ти ніби сам ходиш на роботу у відділок і день за днем ​​наближаєшся до затримання винних, причому тріумф тобі абсолютно не забезпечений.

Незважаючи на те, що серіал справді пов’язаний із прослуховуванням та стеженням за мафією, це не означає, що його персонажі постійно у кадрі з навушником. Це важливий елемент розслідування, але не єдиний. Крім того, тут показують не лише бік поліції, а й те, що відбувається у стані злочинців.

Поліція розслідує справи про наркотики, торгівлю людьми, корупцію у політиці. А паралельно автори показують життя простих робітників і службовців Балтімора, проблеми темношкірих у сучасних США та середовище, в якому багато хто приймає шлях проти закону.

 

Вбивство (Forbrydelsen) 2007-2012

Творець Сорен Свейструп

Телеканал DR1
Режисери Крістоффер Нюхольм, Генрик Рубен Генц, Біргер Ларсен
У головних ролях: Софі Гробьоль, Ларс Міккельсен, Енн Елеонора Йоргенсен, Ніколай Лі Кос
Кількість сезонів: 3
Бал IMDb 8.4

Найкращі детективні серіали всіх часів

Скандинавський детективний серіал у класичному сенсі цього визначення, адже над ним спільними зусиллями працювали Швеція, Норвегія та Данія. Три сезони про детектива Сару Лунд (її грає Софі Гробьоль) крім теми поліцейських справ об’єднує те, що в процесі розмотування клубку розслідування замішаними виявляються люди з найвищих сфер політики та бізнесу Данії та сусідніх країн.

Сезон 1

Сара вже майже переїжджає зі своїм нареченим до Швеції, проте знаходить закривавлену футболку у полі за містом та залишається розслідувати справу про вбивство молодої дівчини. У справі замішано кандидата на посаду мера Копенгагена, що все помітно ускладнює.

Сезон 2

Лунд працює на паспортному контролі у данській глибинці. Проте її просять допомогти із розслідуванням справи про вбивство адвоката. У процесі замішаними виявляються міністр юстиції, міністр оборони і навіть прем’єр-міністр.

Сезон 3

Сара з напарником розслідують справу про викрадення дочки одного з найбагатших людей Данії. Список замішаних високопосадовців зростає до вражаючих розмірів: тут і політики від влади, і опозиційні лідери, і міністри, і прокуратура.

Крім Софі Гробьоль з відомих датських акторів у серіалі також зайняті брат Мадса Міккельсена – Ларс Міккельсен (добре відомий за серіалами “Шерлок”, “Картковий будинок”, “Відьмак” і “Допит”), Енн Елеонора Йоргенсен (“Шляхи господні”) та постійний супутник Сюзанни Бір (“Брати”, “Другий шанс”), Ларса фон Трієра (“Ідіоти”) та Андерса Томаса Йенсена (“Зелені різники”, “Лицарі справедливості”) – Ніколай Лі Кос.

 

Шерлок (Sherlock) 2010-2017

Творці Стівен Моффат і Марк Ґетісс

Телеканал BBC One
Режисери Ейрос Лін, Рейчел Талалай, Нік Харран, Пол Макгіган
У головних ролях: Бенедикт Камбербетч, Мартін Фріман, Аманда Аббінгтон, Уна Стаббс, Руперт Ґрейвз, Марк Ґетісс, Ендрю Скотт, Сіан Брук, Луїза Брілі, Тобі Джонс
Кількість сезонів: 3
Бал IMDb 8.5

Найкращі детективні серіали всіх часів

Скільки разів екранізували твори Артура Конан Дойла? Якщо рахувати фільми та серіали по всьому світу, виходить більше сотні. Неймовірно, що в наш час виходить проект, який може виділитися на тлі всього того, що було знято раніше.

Британський серіал якщо не відкрив, то зробив всесвітньо популярним Бенедикта Камбербетча. Свою порцію слави здобули Мартін Фрімен (Уотсон), Ендрю Скотт (Моріарті) та Ларс Міккельсен (до речі, старший брат Мадса Міккельсена). Саме нове прочитання персонажів спричинило таку популярність серіалу. Холмс – відвертий соціопат, зарозумілий геній, профі своєї справи і нескінченно цинічний борець чи то на благо людства, чи то за саму по собі істину. Він дивним чином нагадує доктора Хауса, який спочатку у свою чергу був створений за образом та подобою книжкового Шерлока Холмса.

Моріарті – хворий геній, що насолоджується своєю перевагою і перебуває в нескінченному пошуку гідного суперника. Його персонаж кілька сезонів балансує десь між життям і смертю, підвищуючи рівень містичності до максимуму. Події відбуваються в сучасній Британії, а ближче до останніх епізодів переміщується ще й у хвору свідомість Холмса. Це одночасно і додало непередбачуваності сюжету, і викликало незадоволення у частини глядачів. Проте перші два сезони майже на 100% потрапили в очікування всіх шанувальників детективного жанру.

 

Перрі Мейсон (Perry Mason) 2020-2023

Творець Рон Фіцджеральд, Ролін Джонс

Телеканал HBO
Режисери Тім Ван Паттен, Деніз Ґамзе Ерґювен
У головних ролях: Метью Ріс, Тетяна Маслані, Джульєт Райленс, Мейделін Зіма, Кріс Чок, Ши Вігхем, Стівен Рут, Джон Літгоу, Кетрін Вотерстон, Ендрю Говард, Роберт Патрік, Аарон Стенфорд
Кількість сезонів: 1
Бал IMDb 7.6

Найкращі детективні серіали всіх часів

Екранізація романів Ерла Стенлі Гарднера із зміненим підходом до зображення центрального персонажа. Якщо в книгах це успішний адвокат, який з легкістю і навіть блиском розплутує найскладніші справи, то в серіалі нам показують процес становлення цього адвоката (і в процесі цього становлення він проходить через бідність, алкоголь та спроби оговтатися після участі у війні).

Першою його серйозною справою стає викрадення та вбивство півторарічного хлопчика, в якому звинувачується його мати. Палиці в колеса ставить і місцева влада, і поліція, а тому для розслідування потрібно не лише запастися терпінням, а й прийняти ризики для власної безпеки. У головних ролях Меттью Різ, Джульєт Райленс, Шей Віґем, Тетяна Маслані і Джон Літгоу. У 2023 році вийшов другий сезон серіалу.

Читайте також рекапи першого сезону серіалу:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

 

Фортитьюд (Fortitude) 2015-2018

Творець Саймон Дональд

Телеканал Sky Atlantic
Режисер Кірон Гокс, Хетті Макдональд, Сем Міллер
У головних ролях: Стенлі Туччі, Денніс Квейд, Олександра Моен, Сієнна Гіллорі, Бйорн Глюнур Гаральдссон, Софі Гробьоль, Річард Дормер
Кількість сезонів: 3
Бал IMDb 7.3

Найкращі детективні серіали всіх часів

Знов серіал про Скандинавію (вигадане місто в Норвегії на острові Шпіцберген), але зняли його британці. На малонаселеному північному острові вбивають професора. РозсліСтенлі Туччідувати цю справу надсилають досвідченого британського детектива (Стенлі Туччі), оскільки і вбитий був підданим Великобританії. Це не подобається ані місцевій владі, ані шерифу, проте незабаром усім є чим бути стурбованими: за вбивством професора йдуть інші злочини, один загадковіше іншого.

Три сезони з однаково позитивними відгуками глядачів і критиків.

 

Вулиця різника (Ripper Street) 2012-2016

Творець Річард Ворлоу

Телеканал
BBC One (сезони 1–3), BBC Two (сезони 4–5), Amazon Video

Режисери Енді Вілсон, Ентоні Бірн, Том Шенкленд та інші
У головних ролях: Метью Макфадьєн, Джером Флінн, Адам Ротенберг, МайАнна Берінг
Кількість сезонів: 5
Бал IMDb 8.1

Лучшие детективные сериалы 21 века

Лондонський район Уайтчепел, злочини Джека-Різника, події відбуваються наприкінці 19 століття. Двоє детективів та хірург поєднують зусилля, щоб розслідувати страшні справи британської столиці. Серіал то продовжували на новий сезон, то закривали, то знову відновлювали (починав він свій шлях на BBC, а продовжив уже на Amazon Video) – у результаті вийшло п’ять сезонів.

Головні ролі виконують Меттью Макфедьєн, Джером Флінн і Адам Ротенберг. Всі три центральні персонажі мають скелети в шафі і досить темне минуле. Крім того, це не лицарі без страху та докору – вони можуть і підставити поганих хлопців, і вибити потрібну інформацію кулаками.

 

Банші (Banshee) 2013-2016

Творець Джонатан Троппер

Телеканали HBO і Hulu
Режисер Ґреґ Яйтанес
У головних ролях: Ентоні Старр, Івана Миличевич, Ульріх Томсен, Френкі Фейзон, Гун Лі, Лілі Сіммонс, Метт Сервітто, Бен Кросс, Ентоні Руйвівар, Том Пелфрі
Кількість сезонів: 4
Бал IMDb 8.4

Найкращі детективні серіали всіх часів

Грабіжник, який відсидів п’ятнадцять років, присвоює особу молодого шерифа, який не доїхав до місця призначення і загинув. Тепер колишній злочинець – шериф округу Банші. А його закляті вороги – гангстери – не залишили планів помсти. Доводиться не тільки служити закону, а й вирішувати проблеми, що надходять найрадикальнішим чином…

 

Бродчерч (Broadchurch) 2013-2017

Творець Кріс Чібнолл

Телеканали ITV, STV, UTV
Режисери Джеймс Стронг, Еврос Лін
У головних ролях: Девід Теннант, Олівія Колман, Джоді Віттейкер, Ендрю Бучан, Вікі МакКлюр, Артур Дервіл, Девід Бредлі, Паулін Квірк, Джонатан Бейлі, Метью Гравель, Керолін Піклес, Вілл Меллор
Кількість сезонів: 3
Бал IMDb 8.4

Найкращі детективні серіали всіх часів

І ще один британський проект, який на сьогоднішній день нараховує три сезони. У головних ролях Олівія Колман та Девід Теннант. Цікаво, що лише четверо акторів знали, хто вбивця, а самому виконавцю ролі вбивці повідомили про його статус лише за кілька тижнів до зйомок фінальних сцен.

Сезон 1

Детектив повертається з декретної відпустки на роботу – виявляється, її місце зайняв інший інспектор. Того ж дня на пляжі знайшли тіло вбитого хлопчика, і двоє поліцейських займаються цією справою, незважаючи на не найкраще знайомство. Через опір перебігу розслідування з боку місцевого населення, яке постійно щось недомовляє та зберігає свої давні секрети, слідчим не вдається розплутати справу практично до самого фіналу.

Сезон 2

Паралельно проходять дві лінії оповіді – судовий розгляд щодо справи з першого сезону (вбивця не визнає себе винним) та стара справа, через яку детектив (Девід Теннант) і приїхав до містечка Бродчерч.

Сезон 3

Пара детективів розслідує справу згвалтування жінки на ювілеї її подруги. Поступово з’ясовується, що раніше було скоєно ще кілька зґвалтувань, про які жертви не заявляли поліції.

Читайте також: Найкращі серіали BBC

 

Менталист (The Mentalist) 2008-2015

Творець Бруно Геллер

Телеканал CBS
Режисери Кріс Лонґ, Девід Наттер, Роксанн Давсон
У головних ролях: Саймон Бейкер, Робін Танні, Тім Канг, Оуен Ємен, Аманда Рієтті, Рокмонд Данбар, Емілі Своллоу, Джозі Лорен, Шаун Тоуб
Кількість сезонів: 7
Бал IMDb 8.1

Найкращі детективні серіали всіх часів

Від шарлатана до помічника Каліфорнійського бюро розслідувань: Патрік Джейн жорстоко поплатився за те, що зображував ясновидця на телебаченні. Після представлення його психологічного портрета на ТБ вбивця на прізвисько “Кривавий Джон” убив його сім’ю. Через п’ять років Патрік вже не прикидається екстрасенсом. Тепер він працює у колаборації з КБР з особливо тяжкими справами. І щодня сподівається вийти на слід “Кривавого Джона”, щоб здійснити свою помсту.

Сім сезонів – варто відзначити, щоправда, що ближче до фіналу шоу певною мірою втратило актуальність і рухалося швидше за інерцією.

 

Як уникнути покарання за вбивство (How to Get Away with Murder) 2014-2020

Творець Пітер Ноуолк

Телеканал ABC
Режисери Білл Д’Еліа, Стівен Крегг, Лора Іннес, Майкл Сміт, Джет Вілкінсон
У головних ролях: Віола Девіс, Біллі Браун, Альфред Енох, Джек Фалахі, Кеті Фіндлей, Ейжа Наомі Кінг, Метт Макгоррі, Карла Соуза, Чарлі Вебер, Лайза Вайл
Кількість сезонів: 6
Бал IMDb 8.1

Найкращі детективні серіали всіх часів

Як уникнути покарання за вбивство – це цілком прикладний курс, який веде харизматична адвокатеса Анналіза Кітінг (Віола Девіс). Це означає, що когось справді можуть убити. Але далі у справу вступає юрист. У такому разі вже не так важливо, чи обвинувачуваний був винен. Головне – що зможе довести адвокат. І якщо застосовувати перевірені прийоми та ігнорувати крики совісті, то цілком ймовірно, що його клієнт зможе вийти із зали суду виправданим і того самого покарання уникнути.

Епізоди часто забігають наперед у рамках флешфорварду – у цьому майбутньому когось вбивають. А ось коли історію відмотують назад, стає зрозумілим, кого і навіщо. Практичні заняття від Кітинг стають надто схожими на реальні проблеми із цілком натуральними трупами, проте це не змінює завдання для студентів: якось покарання за всі ці вбивства слід уникнути.

 

Головний підозрюваний (Prime Suspect) 1991-2006

Творець Лінда ла Плант

Телеканал ITV
Режисери Крістофер Мено та інші
У головних ролях: Гелен Міррен, Джон Бенфілд, Том Белл, Річард Хоулі, Джек Елліс, Марк Стронг
Кількість сезонів: 7
Бал IMDb 8.3

Найкращі детективні серіали всіх часів

Так, це Хелен Міррен. Вона грає крутого детектива, яка на роботі все робить професійно та потужно, незважаючи на прогнозоване скептичне ставлення чоловічої частини колективу, а в особистому житті все йде шкереберть (не в останню чергу через те, що жіночий алкоголізм – штука непроста). Британський серіал початку 90-х складається з семи дуже довгих фільмів (по три з половиною – чотири години), і був схвально сприйнятий і критикою, і глядачами.

 

Допит (Interrogation) 2020

Творці Андерс Вайдеманн, Джон Манкевич

Телеканал Paramount+
Режисери Ернест Дікерсон, Патрік Кейді
У головних ролях: Пітер Сарсґаард, Кайл Галлнер, Девід Стретейрн, Коді Сміт-Макфі, Вінсент Д’Онофріо
Кількість сезонів: 1
Бал IMDb 7.3

Найкращі детективні серіали всіх часів

Десятисерійний американський серіал за реальними подіями. Молодий хлопець знаходить матір мертвою у власному будинку. Він проникає в будинок, знявши з вікна блокування за допомогою викрутки, а паралельно дзвонить 911 та просить про допомогу. Потім всі обставини обертаються проти нього: не рідний син, а прийомний; стосунки з матір’ю були важкими, його наркозалежність їм також не допомагала. Крім того, слідчі виявляють нестиковки в історії виявлення тіла, і ось уже самому хлопцеві висунуто звинувачення у вбивстві.

Далі починаються нескінченні допити, на яких і збудовано цей серіал. Причому побудований таким чином, що їх можна дивитися в будь-якому порядку. Певним чином, це інтерактив, лише без меню вибору та хитрих комп’ютерних алгоритмів. Детальний, добре продуманий серіал для вдумливого глядача, який буде однозначно винагороджений за терпіння.

 

Уайтчепел (Жорстокі таємниці Лондона) (Whitechapel) 2009-2013

Творець  Бен Корт

Телеканал ITV
Режисери С.Дж.Кларксон (сезон 1), Девід Еванс (сезони 2-4)
У головних ролях: Руперт Пенрі-Джонс, Сем Стокман, Філ Девіс, Стів Пембертон, Клер Рушбрук, Ханна Уолтерс
Кількість сезонів: 4
Бал IMDb 7.8

Лучшие детективные сериалы 21 века

Серіал також відомий за назвою “Сучасний різник”. І це цілком логічно, адже протягом чотирьох сезонів детективи розслідують справи наслідувачів відомих маніяків минулого. У першому сезоні таким об’єктом для наслідування стає Джек-різник. Уайтчепел – назва району в Лондоні, де цей убивця свого часу здійснював свої криваві злочини.

У другому сезоні спецвідділ поліції йде слідами наслідувачів банди близнюків Крей (цих гангстерів у біографічному фільмі “Легенда” зіграв Том Гарді). У третьому та четвертому сезонах у детективів у веденні по три справи.

 

Падіння (The Fall) 2013-2016

Творець  Аллан Каббіт

Телеканал RTE One, BBC Two
Режисер Якоб Вербрюґґен
У головних ролях: Джилліан Андерсон, Джеймі Дорнан, Лора Доннеллі, Майкл Мак-Елхеттон, Ієн Мак-Елгінні, Арчі Панджабі
Кількість сезонів: 3
Бал IMDb 8.1

Найкращі детективні серіали всіх часів

Події відбуваються в Північній Ірландії – у Белфасті. У місті орудує серійний вбивця, і поліція безсила в його затриманні. Справу бере в свої руки суперінтендант поліції (Джилліан Андерсон), яка спочатку приїхала для перевірки місцевої служби. Вбивцю нам також показують одразу, це один із тих детективів, де глядач від початку розуміє, хто злочинець, але не знає, чи його зловлять, і якщо так, то як саме. Серійним вбивцею виступає психолог і батько двох дітей, якого грає Джеймі Дорнан, добре відомий публіці за стрічкою “П’ятдесят відтінків сірого”, проте вже встиг зіграти кілька хороших ролей, щоб поступово відійти від цього образу.

Дуель вбивці та детектива поступово трансформується у трилер і навіть психологічну драму, але точно не залишає глядачу простору для нудьги. Вийшло три сезони шоу.

Читайте також: Найкращі серіали про серійних вбивць і маніяків

 

Криміналісти: мислити як злочинець (Criminal Minds) 2005-2020

Творець Джеф Девіс

Телеканал CBS
У головних ролях: Томас Гібсон, Менді Патінкін, Шимар Мур, Метью Грей Габлер, Лола Глаудіні, Джо Мантенья, Ей Джей Кук, Кірстен Венгснесс
Кількість сезонів: 15
Бал IMDb 8.1

Найкращі детективні серіали всіх часів

П’ятнадцять сезонів про роботу спецагентів ФБР, які спеціалізуються на аналізі поведінки злочинців. Вони вивчають насамперед не докази з місця злочину, а мотивацію злочинця, причини його вчинків, те, як він мислить. Намагаючись поставити себе на місце зловмисника (серійні вбивці, маніяки, терористи, викрадачі та інші), вони передбачають наступний крок і приходять на допомогу криміналістам у той момент, коли ті виявляються безсилі.

П’ятнадцятий сезон став фінальним, однак пізніше було ухвалено рішення серіал відродити. Поки що неясно, хто саме з акторського складу повернеться, але новий сезон (або сезони) CBS підтвердив.

 

Декстер (Dexter) 2007-2021

Творець Джеймс Манос молодший

Телеканал Showtime
Режисери Майкл Куеста, Тоні Голдвін, Роберт Ліберман, Стів Шилл, Адам Девідсон, Кіт Гордон, Маркос Сієга, Джеремі Подесва
У головних ролях: Майкл К. Голл, Дженніфер Карпентер, Джеймс Ремар, Девід Заяс, Лорен Велез, Чарлі Лі, Джулі Бенц, Ерік Кінґ, Еймі Ґарсія
Кількість сезонів: 8
Бал IMDb 8.7

Найкращі детективні серіали всіх часів

Фінал восьмого сезону “Декстера” називають одним із найгірших в історії телебачення. Повернення проекту з новим сезоном (точніше, це позиціонують як серіал-продовження), “Декстер: Нова кров” також викликало полярні відгуки. Не будемо сперечатися про те, хто має рацію у цій ситуації, краще віддамо належне всьому тому, що цим фіналам та поверненням передувало.

А у цих восьми сезонах було що подивитися: експерт зі специфічною спеціалізацією одночасно працює в поліції та стоїть на сторожі справедливості вже за межами законного поля. Якщо хтось із злочинців уникає відповідальності за скоєне, Декстер особисто відновлює статус-кво. Зрозуміло, що згодом на нього падає підозра з боку деяких колег, а тому треба не тільки розумітися на тому, які сліди залишили злочинці, а й вміло замітати свої власні. І при цьому не збожеволіти остаточно.

Читайте також: Найкращі детективні серіали 2021 року

 

Елементарно (Elementary) 2012-2019

Творець Роб Доерті

Телеканал CBS
Режисер Майкл Куеста
У головних ролях: Джонні Лі Міллер, Люсі Лью, Айдан Куінн, Джон Майкл Гілл, Вінні Джонс, Ріс Іванс
Кількість сезонів: 7
Бал IMDb 7.9

Найкращі детективні серіали всіх часів

Чергова реінкарнація пригод Шерлока Холмса та доктора Вотсона, яких грають Джонні Лі Міллер та Люсі Лью відповідно. Події відбуваються не в Британії, а в США, Нью-Йорку, куди колишнього наркомана Холмса відправили на реабілітацію. Доктор Джоан Вотсон контролює цей процес, а потім і допомагає Шерлоку в розслідуваннях, коли той консультує нью-йоркську поліцію.

Творці серіалу використовують оригінальні історії Конан-Дойля та його основних персонажів, однак не прямо, а обігруючи їх у новому прочитанні, зберігаючи інтригу для глядача. Взаємини героїв можуть разюче відрізнятися від того, що читачі пам’ятають за книгами, але при цьому основні постаті всесвіту Холмса збережені.

 

Метод Крекера (Cracker) 1993 – 2006

Творець Джиммі Макговерн

Телеканал ITV
У головних ролях: Роббі Колтрейн, Джеральдін Сомервілль, Барбара Флінн, Крістофер Екклстон, Лоркан Краніч, Кіран О’Брайан, Ріккі Томлінсон, Роберт Карлайл
Кількість сезонів: 3 (+2 спешли)
Бал IMDb 8.5

Найкращі детективні серіали всіх часів

Ще один британський детективний серіал із 90-х. І ще один поціновувач алкоголю як харизматичний головний герой. Лікар “Фіц” – психолог, який допомагає місцевій поліції. Він не просто розмовляє з людьми, він їх “зламує”. Оскільки цей симпатичний щедро складений чолов’яга намагається докопатися до підґрунтя скоєного злочинцем, дуже часто на поверхню вилазять не найприємніші речі. І людська природа виступає не найкрасивішою не лише щодо вчинків тих, хто порушив закон, а й щодо звичайних громадян.

Три сезони британського олдскулу та два спешл епізода з перевою на десять років.

 

Гарна дружина (The Good Wife) 2009-2016

Творці Роберт Кінг, Мішель Кінг

Телеканал CBS
Режисер Розмарі Родрігес, Майкл Зінберґ, Брук Кеннеді
У головних ролях: Джуліанна Маргуліс, Метт Зукрі, Арчі Панджабі, Грехем Філліпс, Маккензі Вега, Джош Чарльз, Крістін Баранскі, Алан Каммінг
Кількість сезонів: 7
Бал IMDb 8.4

Найкращі детективні серіали всіх часів

Джуліанна Маргуліс грає дружину прокурора, який опиняється в центрі сексуального та корупційного скандалу. Він потрапляє до в’язниці, а його дружина, проковтнувши всі приниження, змушена вирішувати проблеми і чоловіка, і сім’ї в цілому, згадавши свої давно залишені позаду юридичні навички та вийшовши на роботу до юрфірми. Незважаючи на психологічний тиск і двох дітей, яких їй паралельно потрібно виховувати, вона починає підніматися вгору кар’єрними сходами з найнижчого щабля.

Після семи сезонів серіал було завершено, проте пізніше випустили спін-офф проекту – “Гарна боротьба”. Серіал налічує вже п’ять сезонів, а 2022 року у вересні має вийти шостий.

 

Злочинець (Criminal – Criminal: UK, Criminal: Spain, Criminal: France, Criminal: Germany)

Творці Джордж Кей і Джим Філд Сміт

Телеканал Netflix
Режисер Джим Філд Сміт
У головних ролях: Кетрін Келлі, Лі Інглбі, Марк Стенлі, Роченда Сандал, Шубхем Сараф
Кількість сезонів: 2
Бал IMDb 7.6

Лучшие детективные сериалы 21 века

Серіал-антологія, загальна канва подій якого співзвучна зі згаданим вище “Допитом”: тут також більшість сцен відбуваються в кімнаті для допитів, у яких поліцейські ведуть складні психологічні ігри з підозрюваними, щоб отримати необхідну інформацію для розкриття справи.

Дванадцять епізодів сезону розподіляються по три для кожної із чотирьох країн антології – Британії, Франції, Іспанії та Німеччини. Вийшло вже два сезони шоу.

 

Білий комірець (White Collar) 2009-2014

Творець Джефф Істін

Телеканал USA Network
Режисери  Джон Т. Кречмер, Рассел Лі Файн, Пол Голаган, Майкл Сміт, Кевін Брей та інші
У головних ролях: Меттью Бомер, Тім ДіКей, Тіффані-Амбер Тіссен, Віллі Гарсон, Гіларі Бертон, Марша Томасон, Шаріф Аткінс, Наталі Моралес 
Кількість сезонів: 6
Бал IMDb 8.3

Найкращі детективні серіали всіх часів

Подібно Лео Ді Капріо у “Впіймай мене, якщо зможеш”, Ніл Кеффрі (Меттью Бомер) погоджується на співпрацю з ФБР в обмін на пом’якшення покарання за шахрайство. У довгому протистоянні з агентом Пітером Берком (Тім Дікей) Кеффрі програв і був ув’язнений на чотири роки. Не дотерпівши буквально кілька місяців, він збігає заради коханої, потрапляє до законників і ризикує отримати ще чотири роки. Але колишній суперник Берк вирішує допомогти спритному і розумному шахраю: якщо той погодиться бути консультантом спецвідділу відомства, то він вийде на волю.

Його пересування обмежено спеціальним браслетом, проте силу його мозку ніхто не обмежує. “Білі комірці” – назва відділу ФБР з розслідування злочинів, і протягом шести сезонів колишній злодій надає допомогу цьому підрозділу.

 

Шпигун, вийди геть! (Tinker Tailor Soldier Spy) 1979

Творець Артур Хопкрафт

Телеканал BBC2
Режисер Джон Ірвін
У головних ролях: Алек Гіннесс, Майкл Джейстон, Ентоні Бейт, Джордж Сьюелл
Кількість сезонів: 1
Бал IMDb 8.5

Лучшие детективные сериалы в истории

Так, ви всі бачили фільм із Ґері Олдменом, Бенедиктом Камбербетчем, Марком Стронгом, Томом Гарді, Коліном Фертом… але до цього була екранізація роману Джона Ле Карре у вигляді мінісеріалу. Головну роль виконав Алек Гіннесс (той самий, що виконував роль Обі-Вана Кенобі до Юена Мак-Грегора). Завдання колишнього оперативника, що повернувся з відставки – виявити крота у Мі-6. Для цього доведеться перелопатити вчинки та мотиви як ворогів, так і найближчих друзів.

 

Марчелла (Marcella) 2016-…

Творець Ганс Розенфельдт, Нікола Лардер

Телеканал ITV
Режисер Чарльз Мартін, Ешлі Пірс, Джонатан Тепліцкі, Чарльз Старрідж, Жиль Банньє, Генрік Георгссон, Джим О’Хенлон
У головних ролях: Анна Фріл, Ніколас Піннок, Рей Пантакі, Джеймі Бамбер, Джек Дулан, Ніна Сосанья, Чарлі Ковелл
Кількість сезонів: 3
Бал IMDb 7.4

Найкращі детективні серіали всіх часів

Британський серіал від творця та сценариста шведсько-датського “Мосту” Ганса Розенфельдта. Чоловік пішов від Марчелли і залишив її з двома дітьми. До жінки приходить старший детектив з відділу вбивств, якому потрібна інформація про справу 11-річної давнини. Тоді справою серійного вбивці займалася Марчелла, і зараз, розуміючи, що маніяк знову став активним, вона вирішує повернутись на службу в поліцію. Паралельно вона намагається врятувати свій шлюб, що стає все більш складним з урахуванням атмосфери, в яку занурюється жінка в процесі розслідування (а тут і проституція, і світ дейтинг-сервісів) та специфіки роботодавця чоловіка, який працює юристом у компанії-забудовнику.

У Марчелли провали в пам’яті та напади агресії, що впливає не лише на стосунки з чоловіком, а й на обставини розслідування: після зустрічі з коханкою чоловіка у жінки черговий випадок безпам’ятства, а сама коханка знайдена мертвою. У головній ролі Анна Фріл. Наразі шоу налічує вже три сезони.

 

Босх (Bosch) 2014-2021

Творець Майкл Коннеллі

Телеканал Prime Video
Режисери Алекс Закшевський, Ернест Дікерсон, Патрік Кейді, Аарон Ліпштадт
У головних ролях: Тітус Уеллівер, Джеймі Гектор, Емі Акіно, Ленс Реддік, Енні Вершинг, Сара Кларк, Джейсон Гедрік, Медісон Лінтц, Джері Райан, Брент Секстон
Кількість сезонів: 7
Бал IMDb 8.5

Лучшие детективные сериалы 21 века

Сім сезонів класичного детективного серіалу, зосередженого навколо детектива, що веде важливі справи в убивчому відділі. На один сезон відводиться одна справа, а тому дія просувається неквапливо та помірковано. Головного героя звуть Ієронім Босх (все вірно, так само, як і знаменитого живописця, який малював страшні муки та жахливих диявольських істот). Характер у нього непростий, а тому дружина у нього колишня, дочку він бачить нечасто, з колегами часом конфліктує, та й із законом у нього бувають проблеми (у першому сезоні він постає перед судом за те, що застрелив підозрюваного у момент переслідування).

Але що у Босха точно виходить добре – це виконувати свою роботу. Це шоу не претендує на авангардні рішення, але поціновувачам олдскульного детективного серіалу точно сподобається.

 

Американська історія злочинів (American Crime Story) 2016-…

Творець Раян Мерфі, Скотт Александер, Сара Берджесс, Ларрі Каражевскі

Телеканал FX
Режисери Раян Мерфі, Майкл Аппендаль, Ентоні Хемінгуей, Гвінет Гордер-Пейтон, Деніел Мінахан, Меттью Бомер та інші
У головних ролях: Джон Траволта, Сара Полсон, Куба Гудінг молодший, Стерлінг К. Браун, Девід Швіммер, Едгар Рамірес, Даррен Крісс, Рікі Мартін, Пенелопа Крус, Біні Фелдштейн, Еді Фалко, Клайв Овен
Кількість сезонів: 3
Бал IMDb 8.4

Найкращі детективні серіали всіх часів

В американському кіно безліч сюжетів створено за реальними подіями. Творці серіалу-антології “Американська історія злочинів” вирішили, що немає сенсу сперечатися з аксіомою про те, що реальне життя цікавіше за будь-який серіал, і екранізували резонансні злочини недавнього часу в історії США.

Сезон перший. О. Дж. Сімпсон, відомий за роллю в “Голому пістолеті”, виявився не таким кумедним персонажем, як це виглядало в легендарній комедії. Справа із звинуваченням його у вбивстві дружини була неймовірно гучною, а прецеденти, принципи захисту, докази та інші обставини судового розгляду згадують досі. Джон Траволта, Сара Полсон і Куба Гудінг молодший у шикарній постановці, від якої дух захоплює навіть у тих, хто знає, чим закінчився розгляд справи.

Найкращі детективні серіали всіх часів

Сезон другий. Вбивство знаменитого модельєра Джанні Версаче розбирається не лише з позиції розслідування справи, а й з погляду історії того, що і як до цього призвело. Примітно, що поступово на перший план виходить не історія Версаче та його сім’ї, а історія його вбивці, того, як він сформував свій спосіб мислення і як він вийшов на кривавий шлях, який забрав кілька життів. Едгар Рамірес у ролі Верчасе, Пенелопа Крус у ролі його сестри, Рікі Мартін в образі його коханця і відкриття цього сезону – Даррен Крісс – як спритний вбивця. Той рідкісний випадок, коли другий сезон перевершив перший.

Найкращі детективні серіали всіх часів

Сезон третій. Творці звернулися до історії імпічменту президента США Білла Клінтона, до якого привів його сексуальний зв’язок з Монікою Левінські. Минуло вже тридцять років, але здається, що справу розглядали ще зовсім недавно. На тлі цього майже шокує, скільки деталей відтворюється у новому погляді на цей процес. Про сексуальні домагання годі й казати, масштаб трагедії ми навіть не уявляли. Після появи руху Me Too сприйняття подібного у 90-ті виглядає як застарілий архаїзм, але найбільш драматично, мабуть, подається лінія зради Левінські близькою подругою (її зіграла постійна супутниця проектів Райана Мерфі Сара Полсон). У ролі Хіларі Клінтон знайома нам за “Кланом Сопрано” Еді Фалко, самого президента грає Клайв Овен, а Моніку Левінські зобразила Біні Фелдштейн.

Рецензії:

1 сезон

2 сезон

3 сезон

 

Фарґо (Fargo) 2014-…

Творець Ной Гоулі

Телеканал FX
Режисери Ной Гоулі, Майкл Аппендаль, Кіт Гордон, Деарбгла Волш, Дана Гонсалес
У головних ролях:
1 сезон: Біллі Боб Торнтон, Мартін Фріман
2 сезон: Патрік Вілсон, Кірстен Данст
3 сезон: Юен МакҐреґор, Мері Елізабет Вінстед
4 сезон: Кріс Рок, Джессі Баклі

Кількість сезонів: 4
Бал IMDb 8.9

Найкращі детективні серіали всіх часів

Цей серіал не міг не з’явитися – надто гарним був фільм, володар Оскара 1995 року, аж надто сильні брати Коен, аж надто спокусливий формат серіалу для такого іронічного і жорстокого видовища.

Сезон перший. В одному північному штаті відбуваються вбивства, але розкрити їх не так просто – працював профі. І все ж, є копи, які намагаються довести справу до кінця, незважаючи на те, що атмосфера зла затягує навіть звичайних жителів містечка.

Шикарний дует Біллі Боб Торнтона та Мартіна Фрімена, багато чорного гумору та абсолютно непередбачуваний фінал – у світі братів Коен померти може будь-хто.

Найкращі детективні серіали всіх часів

Сезон другий. Суб’єктивно, перевершив перший (зрозуміла річ, що не всі з цим згодні, але це ж наша стаття, а тому ми будемо дотримуватися своєї думки, подобається це комусь чи ні). Знову північ, знову маленьке містечко, знову наймані вбивці, тільки тепер більше організованої злочинності у протистоянні кланів. Між усіма цими пострілами та вбивствами опинилися звичайні люди та самовіддані копи. І тепер шансів вижити ще менше.

Розкішні образи – як із боку гангстерів, так і з боку поліції та “мирних жителів”. Несподівана та дуже сильна роль Кірстен Данст. Неймовірний індіанець. І дуже серйозні очікування третього сезону.

Найкращі детективні серіали всіх часів

Сезон третій. Як часто буває, рух нагору закінчується і починається нова стадія успішного проекту – дрібна синусоїда вгору-вниз. Сезон однозначно не став розчаруванням, але й вибуху захоплення, який викликав дебютний сезон, він, звичайно ж, не викликав. Все на місці – захоплююча історія, яка поступово розкручує свій клубок, цікаві персонажі (чого варта робота Юена Мак-Грегора, який зіграв двох абсолютно різних братів, або загадковий містер Варга у виконанні Девіда Тьюліса), непередбачувані повороти сюжету, інтрига, багато жорстокості та смачний чорний гумор. І все ж таки, четвертого сезону чекаєш уже швидше за звичкою, ніж із щирого інтересу.

Найкращі детективні серіали всіх часів

Сезон четвертий. У чомусь усе сказане про третій сезон відноситься і до четвертого сезону. Зберігаючи загальний підхід, автори змінили лінію оповіді: події в черговий раз зробили крок у минуле і звідти нам поступово показували історію кількох поколінь гангстерських кланів, де на зміну мафії єврейської та ірландської прийшли італійці та афроамериканці. Війна між сім’ями ускладнена відносинами всередині самих сімей, розбратом між родичами та боротьбою за владу. На чолі афроамериканського клану стоїть Кріс Рок, а італійцями керує Джейсон Шварцман. Традиційно, у конфлікт великих сил потрапляють дрібні бандити та звичайні жителі тихого містечка.

Рецензії:

1 сезон

2 сезон

3 сезон

Рекапи четвертого сезону серіалу:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

 

Захищаючи Джейкоба (Defending Jacob) 2020

Творець Марк Бомбек 

Телеканал Apple TV+
Режисер Мортен Тільдум
У головних ролях: Кріс Еванс, Мішель Докері, Джейден Мартелл, Черрі Джонс, Пабло Шрайбер, Бетті Габріель, Сакіна Джаффрі
Кількість сезонів: 1
Бал IMDb 7.9

Найкращі детективні серіали всіх часів

Поставив мінісеріал норвезький режисер Мортен Тільдум, найбільш відомий за фільмом «Гра в імітацію». А Кріс Еванс нарешті отримав можливість змінити образ Капітана Америка на щось інше. Він грає батька 14-річного хлопчика, якого звинуватили у вбивстві однокласника. І як будь-який батько, він піде на все, що завгодно, щоб захистити свого сина.

 

Щаслива долина (Happy Valley) 2014-2022

Творець Саллі Уейнрайт

Телеканал BBC One
Режисери Саллі Уейнрайт, Єврос Лін, Тім Файвелл, Неаса Гардіман
У головних ролях: Сара Ланкашир, Джеймс Нортон, Сіобан Фіннеран, Рис Конна, Кетрін Келлі, Чарлі Мерфі
Кількість сезонів: 2
Бал IMDb 8.5

Найкращі детективні серіали всіх часів

Багатостраждальний Йоркшир (а саме в ньому, судячи з британських детективних серіалів, відбувається 90% злочинів Сполученого Королівства). У центрі розповіді сержант поліції Кетрін Кавуд (Сара Ланкашир) і, як часто буває у сучасних детективах, не лише її професійне, а й особисте життя. На даний момент вийшло два сезони шоу, третій має вийти у 2022 році.

У першому сезоні Кетрін все ще психологічно відходить від самогубства доньки вісім років тому. Вона розлучена і живе з сестрою, яка допомагає їй вирощувати сина доньки, що народився після зґвалтування. Насильник виходить із в’язниці після восьми років відсидки (а саме зґвалтування і призвело дочка до суїциду). Кетрін швидко стає одержима його пошуками, не знаючи, що він замішаний у справі про викрадення.

У другому сезоні Кетрін доводиться захищатися від звинувачень у низці вбивств паралельно з розслідуванням справи про торгівлю людьми та серійні вбивства.

Ми про щось забули? Пишіть, будь ласка, у коментарях.

Читайте також:

Найкращі серіали про маньяків і серійних убивць

Найкращі скандинавські детективні серіали

Найкращі детективи всіх часів

Найкращі детективи всіх часів (частина 2)

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі