kinowar.com

Серіал «Обі-Ван Кенобі»: 4 серія

 10.06.2022  Новини, Рекап

Серіал «Обі-Ван Кенобі» продовжує балансувати між “навіщо взагалі це було знімати” і “клас, це було напружено”. Друге відчуття виникає, коли на екрані екшн-сцени. А от перше не залишає впродовж усього іншого часу перегляду. Тобто, проблема нікуди не поділася – історія все ще не захоплює, але атмосфера улюбленого всесвіту та Юен Макгрегор роблять перегляд задовільним. Тільки навряд чи рівень “задовільно” – це те, чого ми чекаємо від проектів “Зоряних війн”. А з іншого боку, що тоді казати про останню трилогію?

Серіал «Обі-Ван Кенобі» четверта серія

Далі текст містить спойлери 4 серії серіалу – якщо ви ще не переглянули її і збираєтесь це зробити, радимо відкласти цей текст до перегляду

У сезоні шість епізодів. Це четвертий. Тобто попереду не так багато, ми розуміємо, що весь сюжет обмежиться полюванням на Обі-Вана Третьою Сестрою та Дартом Вейдером десь поруч. Більш того, четверту серію зробили короткою – 36 хвилин проти звичної години. Якщо знімати серіал про одного з найважливіших персонажів саги, то потрібно зробити щось більше, ніж один епізод полювання на нього. Але в рамках одного сезону з шести серій це зробити нереально, ми це вже бачимо. З іншого боку, ще один (два, три) такий сезон нікому не потрібен. Можна було б порівняти з розгойдуванням першого сезону “Мандалорця”, щоб познайомити глядача з новим лором, але нащо подібний повільний старт “Обі-Вану”? З ким та чим тут знайомити? Зі старим мастером та його учнем Енакіном?

Рева викрадає Лею, коли зустрічає її на тому боці тунеля. Обі-Ван врятований, його занурюють у бакта-камеру (так, якщо у всесвіті Зоряних війн у когось проблеми, варто занурити його у цю камеру, так всі роблять). Але сам Кенобі не має часу на відновлення – йому потрібно дістатися Леї, щоб врятувати її. Він просить у руху опору допомоги, і як завжди у тих сценаріях, де не було часу на написання змістовних діалогів, цю допомогу йому обіцяють через декілька секунд після того, як детально пояснюють, чому ніколи цього не зроблять. Цього разу розлюченим, але добрим бійцем опору є О’Ші Джексон-молодший (у серіалі це Рокен). І якщо вам здається, що він виглядає як молодий Ice Cube, це тому, що це його син. Тому, користуючись нагодою, рекомендуємо переглянути біографічний фільм “Просто з Комптона”, який розповідає історію легендарної реп-команди N.W.A – О’Ші Джексон-молодший тут грає свого батька, який разом з Dr. Dre,  Eazy-E і DJ Yella змінює напрямок еволюції гангста-репу.

Серіал «Обі-Ван Кенобі» четверта серія

Допомагає Кенобі Тала. Вона все ще працює на Імперію, згідно документів та перепустки. Лея знаходиться у великій тюрмі на воді, дістатися якої можна тільки через підводні шлюзи. Тала координує рух Обі-Вана, паралельно принижуючи або вбиваючи тих, хто вбачає щось підозріле у тому, що нікому невідома жінка прийшла у офіс, сіла на чуже місце та веде переговори по рації з кимось незнайомим у той час, коли усі інші співробітники мовчать.

Серіал «Обі-Ван Кенобі» четверта серія

Тим часом допит Леї проводить Рева Севандер. Вона хоче дізнатися, хто перебуває у організації опору та де їх тунелі. Коли прості питання не працюють, вона застосовує Силу – однак, ви розумієте, хто така Лея та чия вона дочка, тому це не спрацьовує. Тоді Рева запрошує Лею на тортури. Але не встигає їх почати: Тала відволікає її розповіддю про викритий рух опору, у який вона нібито влаштувалася як подвійний агент. Звісно, що Севандер їй не вірить, але на перевірку також немає часу: Кенобі та Лею засік пошуковий бот, оголошена тривога.

Серіал «Обі-Ван Кенобі» четверта серія

Кенобі, Тала та Лея майже спроміглися вийти за межу охорони бази, але всюдисуща Рева наздоганяє їх разом із загоном імперців. Але сили опору надають прикриття – два винищувачі розігнали натовп штурмовиків. Втім, один з них збила Севандер, направивши у нього важкий предмет за допомогою Сили. Вейдер розлючений, але Рева каже, що відпустила Кенобі навмисно. Тепер він покаже Імперії, де переховуються члени опору – вона залишила маячок у нього (звісно ж, це дроїд принцеси Леї).

Серіал «Обі-Ван Кенобі» четверта серія

Попереду, скоріше за все, оборона опору від атаки сил Імперії, двобій Кенобі та Вейдера, а також або втеча першого, або кліфгенгер на новий сезон/серіал. Ще, мабуть, можна все поправити, але у цілому хочеться повернутися в рідні обійми Джона Фавро та “Мандалорця” (або “Асоки”, якщо Фавро буде дотичний до цього проекту).

Серіал «Обі-Ван Кенобі» 4 серія

Серіал «Обі-Ван Кенобі» (Obi-Wan Kenobi)

4 серія: Частина IV (Part IV)

Режисерка Дебора Чоу
Сюжет Джобі Гарольд і Ганна Фрідман
Сценарій Джобі Гарольд і Ганна Фрідман
Композитор Джон Вільямс

У головних ролях: Юен Мак-Ґреґор, Гайден Крістенсен, Мозес Інґрам, Санґ Канґ, Індіра Варма, О’Ші Джексон-молодший

Дата показу: 8 червня 2022 року

Читайте також:

Що відбувалося у 3 серії сезону

Що відбувалося у 2 серії сезону

Що відбувалося у 1 серії сезону

Наш спецпроект, присвячений Зоряним війнам

Рекапи серіалу «Книга Боби Фетта»:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Рекапи 2 сезону серіалу «Мандалорець»:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Рекапи 1 сезону серіалу «Мандалорець»:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі