kinowar.com

Український фільм “Як там Катя?” отримав Приз кінокритиків фестивалю CinEast Festival у Люксембурзі

Український фільм “Як там Катя?” режисерки Крістіни Тинькевич відзначили на кінофестивалі CinEast Festival у Люксембурзі. Стрічка отримала Приз кінокритиків кінофестивалю.

українське кіно

«Це, однозначно, не сентиментальний вибір, оскільки фільм досліджує численні теми, головною з яких є корупція в суспільстві. Фільм також досліджує стосунки в сім’ї та поза нею і постійно тримає глядачів у напрузі», – пояснило журі свій вибір.

Світова прем’єра фільму “Як там Катя?” відбулась на Міжнародному кінофестивалі в Локарно, де стрічка отримала дві нагороди: спеціальний приз журі Ciné+ та приз за найкращу акторську гру для Анастасії Карпенко. Фільм також був показаний у Національному конкурсі Одеського міжнародного кінофестивалю, який цьогоріч відбувся в межах Варшавського кінофестивалю.

Зараз фільм бере участь в одному з найголовніших кінофестивалів Латинської Америки – 46-му Міжнародному фестивалі у Сан-Паулу. У листопаді фільм також покажуть на таких міжнародних кінофестивалях, як Міжнародний кінофестиваль у Салоніках (Thessaloniki International Film Festival), Фестиваль європейського кіно в Севільї (Seville European Film Festival), Стокгольмський міжнародний кінофестиваль (Stockholm International Film Festival), Фестиваль європейського кіно в Лечче (Lecce European Film Festival), Міжнародний кінофестиваль Мангайм — Гайдельберг (The International Film Festival Mannheim-Heidelberg(, Індійський міжнародний кінофестиваль (International Film Festival of India), Європейський кінофорум Scanorama (European Film Forum Scanorama), Коркський міжнародний кінофестиваль (Cork International Film Festival).

Виробництвом фільму “Як там Катя?” займалась компанія EVOS FILM. Продюсерами виступили Ольга Матат та Влад Дудко.

українське кіно

Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно України (стрічка стала одним з переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно категорії “повнометражні дебюти”). Міжнародна промоція стрічки відбувається за підтримки Українського Інституту в межах програми “proMOTION”.

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі українські фільми про війну з росією

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.