kinowar.com

Дім Дракона: 6 серія

 03.10.2022  Новини, Рекап

Минуло десять років з часів подій минулої серії. Тому авторам знов доводиться вибудовувати загальний ландшафт, тобто динаміка знов уповільнюється. Картина стає ширшою та більш наповненою, та чи не втомлюється глядач від постійного розгортання оточуючих обставин та важливих взаємозв’язків?

шоста серія першого сезону серіалу Дім Дракона

Увага! Далі спойлери 6 серії серіалу “Дім Дракона”. Якщо ви хочете подивитись цей епізод, краще відкласти прочитання цієї статті.

Отже, король не помер. Та й взагалі, здається, це одна з багатьох хитрощів сценаристів: показати його слабким, показати, що він хворий, показати, що він помирає, показати, що він майже помирає, показати, що зараз він взагалі майже помирає, потім навіть показати, що він впав (і, мабуть, помер), але при цьому наступної миті знов показати його живим (та майже вже ось-ось помираючим). Це як Хайман Рот у другому “Хрещеному батьку” – постійно при смерті, але своєю смертю так і не загинув.

шоста серія першого сезону серіалу Дім Дракона

У Рейніри народжується третій син. Він настільки очевидно не син сера Лаенора, що у нього навіть колір волосся не сріблястий, а коричневий. Всі навколо навіть знають, від кого всі ці діти (сер Крістон навіть влаштовує бійку через це з фактичним батьком, закидаючи йому надто велику зацікавленість у захисті принца під час тренувань). Сер Гарвін (фактичний батько) не надто прислуховується до слів батька щодо небезпеки такого становища (з іншого боку, а що тут вже можна зробити, справа зроблена). А королева навпаки, намагається цим становищем скористатися, вкотре пропонуючи королю назвати синів Рейніри бастардами і забрати право спадка. Але король Візеріс непохитний – він відмовляється (бо він ще всіх переживе).

шоста серія першого сезону серіалу Дім Дракона

Сини Рейніри також знущаються з синів Алісенти. Тим більше, у них є дракони, а у одного з синів Алісенти немає. Вони виводять йому свиню з причіпленими крилами та кажуть, що знайшли для нього дракона. Королева у розпачі, що її власний син підтримав знущання над братом, і вкотре нагадує йому, що його життя під загрозою.

шоста серія першого сезону серіалу Дім Дракона

Деймон з дружиною розмірковують над пропозицією принца Пентоса щодо союзу. Але дружині не судилося побачити, яке рішення прийме Деймон. Її пологи проходять дуже важко, дитина не хоче виходити. Тоді вона виходить на двір та наказує власному старому драконові спалити її, щоб не мучитися.

шоста серія першого сезону серіалу Дім Дракона

Рейніра намагається досягти миру, а тому пропонує власному сину одружитися на доньці королеви Алісенти. Тим часом батько сера Гарвіна (фактичного батька онуків короля) подає у відставку через чутки щодо його сина. Але король – що? Звісно, що цю відставку не приймає. Візеріс взагалі прихильник методу правління “якось воно там розрулиться” (і ми його за це не критикуємо”. Він відправляє обох до Гарренгала.

шоста серія першого сезону серіалу Дім Дракона

Тут двох синів сера Лайонела Стронга гинуть у пожежі (принаймні, так нам натякають – після того, як Візеріс помер у фіналі минулої серії, а потім знов виявився живим, ми не довіряємо авторам, поки не побачимо свідоцтва про смерть та тіла, яке ідентифікували за знімками зубів). Пожежу влаштував, вочевидь, новий радник королеви (він активно запропонував власні послуги ще у минулій серії, тобто десять років тому), Ларіс. Королева необережно сказала йому, що хотіла б, щоб її батько і досі був би правицею короля – і, бійтеся власних бажань, її радник зробив певні кроки, щоб це відбулося. Тепер королева каже, що не цього хотіла, але те, що Ларіс відпрацьовує власну адженду, було зрозуміло з першої їх зустрічі. Він як Гниловуст у “Володарі кілець”, всі бачать, що він каже неправду, щоб досягти власної мети, але чомусь його не вбивають.

шоста серія першого сезону серіалу Дім Дракона

шоста серія першого сезону серіалу Дім Дракона

шоста серія першого сезону серіалу Дім Дракона

Рейніра та Леанор з дітьми переселяються до Драконового Каменя. Чекаємо на війну.

шоста серія першого сезону серіалу Дім Дракона

Дім Дракона (House of the Dragon)

1 сезон, 6 серія
Принцеса і королева (The Princess and the Queen)

Режисер Мігель Сапочник
Сценарій Сара Гесс
На основі книги «Вогонь і кров» Джорджа Мартіна
Композитор Рамін Джаваді

У головних ролях:
Педді Консидайн – Візеріс І Таргарієн
Емма Д’арсі – Рейніра І Таргарієн
Метт Сміт – Деймон Таргарієн
Олівія Кук – Алісента Гайтавер
Ріс Іванс – Отто Гайтавер
Стів Туссен – лорд Корліс Веларіон
Соноя Мідзуно – Місарія
Том Ґлінн-Карні – Ейгон Таргарієн
Білл Патерсон – лорд Лайман Бісбері

Дата виходу 25 вересня 2022 року

Читайте також рекапи попередніх серій: 

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Рекапи 8 сезону серіалу “Гра престолів”:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Всі сезони серіалу “Гра престолів”, ранжовані від найгіршого до найкращого

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.