kinowar.com

Володар перснів: Персні влади – 6 серія

 06.10.2022  Новини, Рекап

Це найбільш динамічна серія проєкту на даний момент – і найбільш продумана. Здається, для того, щоб зробити сценарій цільним, потрібні великі баталії та руйнування. Втім, чом би й ні – жанр фентезі багато в чому залежить від цієї складової.

серіал Амазон Персні влади перший сезон шоста серія

Увага! Стаття містить спойлери 6 серії серіалу “Володар перснів: Персні влади”. Якщо ви хочете переглянути цей епізод, краще відкласти цю статтю.

Отже, орки атакують людей, які сховалися у старій вежі. Їх ватажок недо-ельф Адар навіть промовляє мотиваційний спіч – він і справді відноситься до орків набагато краще, ніж ми це бачили у оригінальній трилогії, де їх вважали тупою біомасою. Орки прямують до вежі, але люди вирішили зробити щось на кшталт маневра Захара Беркута, тільки без води: коли орки потрапляють у вежу, ворота зачиняються (до речі, спочатку вони були відчинені, мали б здогадатись, що це пастка), ельф, що б’ється разом з людьми, Арондір, спритно стріляє у потрібні важелі – орки замкнені у замку, і їх спалюють. Дуже розумно, зважаючи на те, що орки все ж сильніше за армію непідготованих до армійської служби людей (завжди викликає недовіру, коли жінки і діти з мечами розбивають армію нещадних вбивць).

серіал Амазон Персні влади перший сезон шоста серія

Втім, їм таки доведеться це зробити. Адже у полум’ї та під завалами вежі загинули далеко не всі орки. Люди готуються до другого нашестя у долині Удур. Там вони також розробляють план, бо знов таки – вони все ж не воїни, а от орки – воїни, хоча й раби. Вони атакують орків тачками з вогнем, але цього разу армія пітьми спритніша: вони починають вбивати захисників долини. Поступово починається ближній бій на мечах та списах, у якому… люди перемагають. І от коли вже глядач має намір сказати щось на кшталт “та як таке можна засовувати у сценарій взагалі”, з вбитих орків знимають шоломи, і виявляється, що більша частина з них – колишні селяни, які перейшли на бік орків. Отже, орки зовсім не тупі (не, принаймні їх командувач), він відправив на забій гарматне м’ясо, а тепер зі свіжими силами справжніх воїнів атакував захисні порядки.

Орки вриваються до приміщення, де ховалися жінки і діти, які не мали змоги битися – тут також лежить поранена Бронвин (Назанін Бон’яді), яка напередодні поцілувалась нарешті з ельфом Арондіром (вони пообіцяли разом ростити сад і дітей після їх спільної перемоги). Щоб її врятувати, її син віддає оркам і Адару той артефакт, який їх цікавить. І вже коли здається, що зараз орки вб’ють всіх полонених, прибуває армія Нуменору на чолі з Ґаладріель (до речі, вона дуже круто ухиляється від стріл та списів, коли скаче верхи). Разом люди на кіннота Нуменору розбивають орків – Адара взято у полон.

серіал Амазон Персні влади перший сезон шоста серія

Перед цим його переслідує Ґаладріель – Арондір кричить їй, що він не повинен втекти з мечем Саурона (назвемо це так). Ґаладріель та Галбренд зупиняють Адара, і з’ясовується, що колись він чимось дуже сильно образив Галбренда (поки що незрозуміло, чим саме, але певно, що хтось важливий загинув). До речі, Адар видав ідеальний момент Таноса з Вандою: Галбренд запитує його у гніві, “пам’ятаєш мене?”; Адар дивиться, намагаючись зрозуміти, хто це, і щиро відповідає “ні”.

серіал Амазон Персні влади перший сезон шоста серія

Пізніше, під час допиту Адару Ґаладріель, з’ясовується, що він — один з перших орків, яких Морґот створив з ельфів. До речі, Адар дуже влучно глузує з Ґаладріель, коли вона розповідає, як вона знищить орків, а його вб’є останнім, щоб він побачив кінець свого роду, адже перед цим вона також погрожує йому тортурами його армії (“може винести твоїх дітей на світло”), що нагадує десятки шпигунських голлівудських фільмів, де офіцери США вдаються до тортур полонених ісламських радикалів (Гуантанамо тощо). Адар каже, що темрява, схоже, привабила не тільки його – і у випадку з Ґаладріель він стовідсотково правий.

серіал Амазон Персні влади перший сезон шоста серія

При цьому Арондір, Галбренд і Ґаладріель допустили тупий прокол року: вони не перевірили, що у пакунку, який вони відібрали у Адара. Це з’ясувалося тільки коли Арондір запропонував сину Бронвин раз і назавжди розібратися з почуттям страху і провини через артефакт Саурона, яким він володів. Малий розгортає пакунок… це звичайнісінький топор. А справжній меч Саурона у зрадника Вальдрега, який вставляє його у стародавній механізм і запускає його. Десь біля цього моменту у глядача, знов-таки, виникало питання, а оті всі тунелі, які виривали орки, вони були просто для розваги? Чи не забули сценаристи про них?

серіал Амазон Персні влади перший сезон шоста серія

Ні, всі підозри щодо некомпетентності сценаристів зайві (взагалі, дуже багато недовіри до творців серіалу – вони на це не заслуговують). Коли механізм запущено, вода з водопаду вривається до тунелів, а по ним вона тече до підземелля під Судною Горою. Коли вода стикається з лавою, стається виверження вулкану – і тепер долину накрито вогняними кулями, що знищують все на своєму шляху. Королева Нуменору, нуменорці та інші люди намагаються сховатися в укриттях, а шокована Ґаладріель дивиться на наближення потоків лави. Ефектна кінцівка епізоду.

серіал Амазон Персні влади перший сезон шоста серія

Отже, сценаристи зробили напрочуд гарну роботу. Можливо, серіал не є захопливим для когось (бо це нормально), але з точки зору цільності розповіді все чудово. Вони поступово підвели до великої битви і виконали все бездоганно. Кілька етапів баталій з підступними задумами з обох боків – це справді цікаве видовище, яке залишає головне для будь-якого проєкту запитання: а що ж буде далі?

серіал Амазон Персні влади перший сезон шоста серія

Чекаємо.

серіал Амазон Персні влади перший сезон шоста серія

серіал Амазон Персні влади перший сезон шоста серія

серіал Амазон Персні влади перший сезон шоста серія

Володар перснів: Персні влади

1 сезон, 6 серія
Удун (Udûn)

Режисер Шарлотта Брандстрьом
Сценарій Ніколас Адамс, Джастін Добл, Дж. Д. Пейн і Патрік Маккей

У ролях:
Морфідд Кларк — Ґаладріель
Роберт Арамайо — Елронд
Овейн Артур — Дурін IV
Максим Белдрі — Ісілдур
Назанін Бон’яді — Бронвин
Ізмаель Круз Кордова — Арондір
Чарльз Едвардс — Келебримбор
Ленні Генрі — дорослий гобіт
Маркелла Кавена — Еланор «Норі» Брендіфут
Саймон Мерреллс — Тревін
Софія Номвете — Діса
Меґан Річардс — допитливий гобіт
Чарлі Вікерс — Галібранд
Бенджамін Вокер — Ґіль-ґалад
Деніел Вейман — Незнайомець

Дата показу – 30 вересня 2022 року

Читайте також:

Рекапи попередніх епізодів серіалу:

12 | 3 | 4 | 5

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.