kinowar.com

Володар перснів: Персні влади — 7 серія

 13.10.2022  Новини, Рекап

Після чудової шостої серії, найкращої у сезоні, логічно було чекати на певне провисання. І воно сталося. Після динамічного епізоду, майже повністю побудованому на битвах, на нас чекала розмірена розповідь про наслідки. Багато суму, багато розповідей про минуле і куди менше просування у майбутнє. А ще тут нарешті відбулося щось цікаве з хутроногими.

сьома серія першого сезону серіалу амазон персні влади

Увага! Стаття містить спойлери 7 серії серіалу «Володар перснів: Персні влади». Якщо ви хочете переглянути цей епізод, краще відкласти цю статтю.

Власне, у епізоді майже нічого не відбувається, хоча важливі віхи тут є (їх, навіть чимало). Проте навряд чи потрібно було розтягувати їх на годину часу. Спочатку ельфи, люди та воїни виходять із зони ураження виверженням вулкану, затягнуту попелом і туманом. Роблять вони це довго, сумно, з пошуком друзів та рідних та усвідомленням втрат. Тобто, занадто довго. Так само довго, як у третій частині оригінальної трилогії всі прощаються одне з одним.

сьома серія першого сезону серіалу амазон персні влади

Коли вони нарешті виходять, виявляється, що королева-регентка осліпла. Ісілдура вважають мертвим (але ми всі розуміємо, що ні). Бронвин і Арондіра також майже напевно вважають мертвими (тут ми напевно не могли знати, але вважали, що ні – і, ясна річ, пізніше їх знайшли цілими та неушкодженими). Галбренда поранено, а Ґаладріель, як завжди, звинувачує у всьому себе. Втім королева каже їй не перейматися: воїни Нуменора повернуться. Ґаладріель обіцяє, що до того моменту ельфи будуть готові.

сьома серія першого сезону серіалу амазон персні влади

Хутроногі зіткнулися з загадковими істотами, що йшли слідом за велетнем. І коли вони зустрілися особисто, виявилось, що ці істоти також є велетнями. Коли лідеру тріо велетнів стали погрожувати факелом (погана ідея), він/вона загасила його рукою, а потім подула на долоню, і з неї полум’я перейшло на візки хутроногих. Це, без сумніву, була трагічна, проте дуже ефектна подія. Велетні шукають свого товариша, а його відправив з новою мапою до потрібного сузір’я старий лідер хутроногих. Але тепер маленькі створіння йдуть за ним, адже хочуть його попередити про зле тріо (напередодні велетень спочатку налякав їх у невдалій спробі зцілити спалене дерево, але наступного ранку плем’я побачило, що цілий гай зцілено – і велетень знов їх герой).

сьома серія першого сезону серіалу амазон персні влади

Найбільш змістовною, як завжди, є лінія про ельфів та гномів. Елронд та Дурін намагаються переконати батька останнього допомогти ельфам. Втім, той не погоджується на вигідну угоду, запропоновану ельфами. Тоді Дурін вирішує сам допомогти другу. Вони йдуть до шахти і пробивають дорогу до дуже великої жили мітрилу. В процесі Елронд дає зрозуміти, що у першому епізоді, погодившись на випробування, він програв у змаганні навмисно. Втім, тепер Дурін і Елронд справді друзі, а тому Дуріна це вже тільки забавляє. Іділію розбиває батько Дуріна: у гніві він виганяє Елронда з королівства, а шахту запечатує.

елронд та дурін четвертий

Між Дуріном та батьком відбувається емоційна розмова, у якій всі залишаються на своїх позиціях. Дружина Дуріна, втім, втішає чоловіка. Адже батько рано чи пізно піде – і тоді правити будуть вони вдвох, і Дурін зможе вирити будь-яку шахту та видобувати скільки завгодно руди. Тим часом на дні шахти пробуджується Балроґ.

сьома серія першого сезону серіалу амазон персні влади

А на завершення ми бачимо короткий визначний епізод. Адар каже оркам, що тепер їм не потрібно ховатися від світла. Південні землі вкрито попелом, тепер це царство орків, тут постійні сутінки. Він навіть каже своїм підлеглим, що тепер ці землі не потрібно називати старим ім’ям. І дає Південним землям нове. Мордор.

Будемо сподіватися, що фінал сезону буде більш динамічний та ефектний.

сьома серія першого сезону серіалу амазон персні влади

Володар перснів: Персні влади

1 сезон, 7 серія
Око (The Eye)

Режисер Шарлотта Брандстрьом
Сценарій Дж. Д. Пейн, Джейсон Кегілл і Патрік Маккей

У ролях:
Морфідд Кларк — Ґаладріель
Роберт Арамайо — Елронд
Овейн Артур — Дурін IV
Максим Белдрі — Ісілдур
Назанін Бон’яді — Бронвин
Ізмаель Круз Кордова — Арондір
Чарльз Едвардс — Келебримбор
Ленні Генрі — дорослий гобіт
Маркелла Кавена — Еланор «Норі» Брендіфут
Саймон Мерреллс — Тревін
Софія Номвете — Діса
Меґан Річардс — допитливий гобіт
Чарлі Вікерс — Галібранд
Бенджамін Вокер — Ґіль-ґалад
Деніел Вейман — Незнайомець

Дата показу — 7 жовтня 2022 року

Читайте також:

Рекапи попередніх епізодів серіалу:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.