kinowar.com

Світ Дикого Заходу: 4 сезон, 6 серія

 08.08.2022  Новини, Рекап

Четвертий сезон продовжує розповідати непогану цільну історію, але все ще зловживає необов’язковою загадковістю та багатозначністю. Втім, вже впевнено можна сказати, що цей сезон набагато кращий, ніж попередній.

Світ Дикого Заходу 4 сезон, 6 серія рекап

Далі текст містить спойлери 6 серії сезону — якщо ви ще не переглянули її і збираєтесь це зробити, радимо відкласти цей текст до перегляду

В шостій серії на перший план виходить історія Калеба та його доньки. Вимушені сказати, що Аарон Пол безбожно переграє. За актором і раніше таке бувало, і не тільки у цьому серіалі, але у 6 серії це просто передоз. Він майже не розмовляє у нормальному тоні, на його обличчі завжди якась наднапружена емоція, він кожної миті щось переборює, настільки масштабне, що це кожного разу питання життя і смерті. І хоча його персонаж дійсно у складній ситуації, здається, він втрачає більше енергії через надмірну міміку, ніж через закладений алгоритм близької смерті.

Світ Дикого Заходу 4 сезон, 6 серія рекап

Повстанці під керівництвом Бернарда намагаються оживити Мейв. Це займе якийсь час, а поки на Бернарда (Джеффрі Райт) і Стаббса (Люк Гемсворт) падає підозра у зраді та брехні, тому що Бернард зчитує та зберігає профілі усіх повстанців. Звісно, замість того, щоб пояснити, у чому справа, Бернард мимрить щось про “все складно”. Тому їх поки що не вбивають, але все ж таки залишають зв’язаними. Бернард встигає сказати Френкі, доньці Калеба, що хтось з її колег – зрадник. але хто саме, він не бачить (ну звісно, його суперсили передбачення не працюють у найвідповідальніший момент). Тому їй потрібно зрозуміти хто це, навіть якщо це її дівчина чи найкращий друг.

Світ Дикого Заходу 4 сезон, 6 серія рекап

Тим часом Шарлотта (Тесса Томпсон) намагається зламати Калеба, щоб зрозуміти, у чому полягає людський фактор, та чому її роботи ламаються при контакті з відщепенцями. Але Калеб міцний, він нічого не каже, навіть коли йому погрожують поступовою смертю на протязі найближчих пари днів. Він бачить свої копії навколо себе у відсіках, деякі вже помирають. Він починає спілкуватися з найближчим, який вже майже розклався, і каже, що Френкі жива і йому потрібно її знайти. Замість того, щоб видати докладну інструкцію, що саме потрібно робити, інша версія Калеба використовує перше правило третього та четвертого сезонів “Світу Дикого Заходу”: будь максимально загадковим у будь-якій ситуації, навіть коли твоїй копії загрожує смерть. Тому він каже “щоб втекти, ти повинен згоріти. Тобі потрібен час”. Інтуїтивно, звісно, Калеб його розуміє (не будемо надто занурюватися у питання, як саме), тому він відкриває пісочний годинник, який залишила Шарлотта, уколюється при відкритті якоїсь ампули та падає ніби мертвим. Його досліджує бот, впевнюється, що він не реагує на подразники, та спалює. Але полум’я знижується надто повільно – Калеб встигає відкрити решітку у полу (там хтось подряпав, де саме потрібно тиснути) та стрибнути в підземний відсік. Звісно, все тотально виглядає як підстава від Шарлотти, але оскільки Калебу так чи інакше залишилось жити не більше дня, то чому б не спробувати.

Світ Дикого Заходу 4 сезон, 6 серія рекап

Його шлях довгий і важкий, на ньому він бачить багато трупів інших версій себе, адже він не перший, хто намагався втекти. Він досягає мети: башта з ретранслятором. Він відправляє донці повідомлення про те, що він кохає її, переконує, що вона сильніше за нього, тому повинна боротися зі світом Шарлотти, який не є справжнім. Френкі у свою чергу щодня на тій самій хвилі намагалася спілкуватися з татом. Тому вона приймає повідомлення у момент, коли вона викриває зрадника – це Джей, якого вона врятувала, ще коли була маленькою дівчинкою (точніше, це вже не Джей, це його хост, робот, яким замінили вбитого друга Френкі). Він не хотів вбивати Френкі, але коли він залишився із зарядженою зброєю, а Френкі – ні, і він знов запитав, де потрібна йому перлина, нарешті з’явилася відновлена Мейв, та вбила його.

Світ Дикого Заходу 4 сезон, 6 серія рекап

Мейв тепер розуміє усе, що передувало цим подіям – її жертва не врятувала Калеба. Втім, його донька каже їй, що вони б всі не були тут, якщо не те, що Мейв і Калеб зробили вдвох. Калеб тим часом каже Шарлотті, що ніякого паразиту для машин немає – вони просто намагаються втекти від неї, від її штучного світу. У відчаї Шарлотта вбиває цього Калеба, а потім спалює усі інші копії. Втім, ми відразу бачимо спробу по Калебу номер 279. Шарлотта знов чекає його у кімнаті для процедури підтвердження – вона каже Калебу, щоб він прокинувся, і він відкриває очі.

Світ Дикого Заходу 4 сезон, 6 серія рекап

Попереду два заключні епізоди – і цього разу є надія на яскравий фінал (хоча ми розуміємо, що у будь-якому випадку він стане містком до нового сезону).

Світ Дикого Заходу 4 сезон, 6 серія рекап

Серіал «Світ Дикого Заходу» (Westworld), 4 сезон

6 серія: Вірність (Fidelity)

Режисер Ендрю Секлір
Сценарій Джордан Голдберг і Еллі Рок
Композитор Рамін Джаваді

У головних ролях: Тендіве Ньютон, Аарон Пол, Тесса Томпсон, Б’янка Лопес, Джеффрі Райт, Люк Гемсворт

Дата показу: 31 липня 2022 року

Рекапи попередніх епізодів 4 сезону серіалу «Світ Дикого Заходу»:

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Рекапи 3 сезону серіалу «Світ Дикого Заходу»:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Читайте також:

Найкращі фантастичні серіали

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.