kinowar.com

Мандалорець: 3 сезон, 3 серія

Автори неочікувано видали епізод майже у годину тривалістю – і все для того, щоб розповісти цільну історію. Її розвиток, схоже, буде змінювати парадигму серіала, у якій раніше кожна окрема серія була окремою місією, яку потрібно було виконати Мандалорцю, щоб наблизитися до загальної мети. Хоча, вже у наступному епізоді все може змінитися, хтозна.

Серіал «Мандалорець», 3 сезон

Далі присутні спойлери 3 серії 3 сезону серіалу “Мандалорець”

У блоці “раніше у серіалі” нам показали персонажа з перших епізодів першого сезона – доктора Першинга, який мав клонувати Грогу. Коли когось показують у такому розрізі, це означає, що ми знов побачимо його у поточній серії. Але навряд чи хтось розразовував на такий масштабний камбек доктора. Після чергового падіння Імперії, коли моффа Гедеона перемогли представники Нової Республіки (точніше, перемогли його Мандалорець і компанія з прибулим на поклик Грогу Люком Скайвокером, але наслідки потім оформляли вже республіканці), дрібних посіпак відправляли на програму амністії та реабілітації. Тепер доктор навіть виступав перед великою аудиторією і розповідав про те, чому він займався клонуванням органів (його мати загинула через неможливість допомогти вчасно). При цьому він визнавав провину у співпраці з Імперією, яка використовувала його навички для дуже поганих справ.

Мандалорець: 3 сезон, 3 серія доктор Першинг

Дрібна деталь – діалог із самим собою перед дзеркалом – пізніше довела, що доктор казав правду. Він дійсно покаявся і тепер намагається жити правильно. На Корусанті у таборі для амністованих він зустрічає нові обличчя, які згадують старі часи та засуджують те, чим займалася Імперія. Але одне обличчя йому добре знайоме: Елія Кейн. Вона також розповідає про те, як змінилася, але у неї на лобі великими літерами викарбувано “БРЕХНЯ”. Коли вони з доктором зближуються, становиться очевидно, що вона зрадить його.

Мандалорець: 3 сезон, 3 серія

Доктор мріє знов займатися старими розробками, але вже таким чином, щоб бути корисним для людей. Його діяльність обмежена, а тому про це можна тільки мріяти. Але Елія підтримує його у цьому намірі та підштовхує до того, щоб взяти все необхідне, на кшталт мобільної лабораторії на смітнику, де утилізують все непотрібне для Нової Республіки обладнання. Першинг довго сумнівається, але Кейн перетворилася на диявола за ступенем спокусливості. Вона виглядає зовсім не так, як раніше – посміхається, каже проникливі промови, її вигляд більш живий та жіночій, що не може не викликати більшу симпатію у її колишнього колеги. І незабаром він погоджується на місію, яка, звісно, виявляється місією самогубства.

Мандалорець: 3 сезон, 3 серія доктор Першинг та Елія Кейн

Коли Першинг і Кейн дістаються на місце та знаходять необхідне обладнання, їх затримує наряд, який очікував їх прибуття. Елія підставила доктора, і тепер на нього чекає виправна процедура: Першинг навіть каже, що прибор, до якого його мають приєднати, знищить його пам’ять і розум. Персонал запевняє його, що на малих обертах він просто відкорегує його поведінку і боятися нема чого. Але і тут підступна Елія Кейн завдає фатального удару: вона каже, що хотіла б залишитися із товаришем під час процедури, адже хоча він і схибив, але він має значення для неї як друг. Представники Республіки вкотре висловлюють захоплення від того факту, що на кожного колишнього імперця, який не виправився, є випадки успішної реабілітації, такі як вона – і залишають її з доктором Першингом. І тоді Елія повертає тумблер приладу у максимальне положення.

Що вона робить? Це просто помста тому, хто бажав виправити помилки минулого? Прибирає сліди? Планує скористатись напрацюваннями доктора? Намагається підвищити власний авторитет у представників Нової Республіки, щоб піднятися вище у ієрархії і вже потім завдати потужного удару? Так чи інакше, навряд чи Елія залишила Імперію позаду – здається, з нею ще буде чимало проблем.

Історія викладена просто чудово – це навіть трохи нагадало підхід “Андора” до розповіді, де менше казкового і більше реалістичного. А головне – це дійсно створює інтригу щодо майбутніх подій.

Мандалорець: 3 сезон, 3 серія

Паралельно ми спостерігаємо лінію Діна Джаріна і Бо-Катан Крайз, які прибули до інших мандалорців на чолі із зброяркою. Вони декларують спокуту минулих гріхів – Бо-Катан виступає свідком того, що Джарін зайшов у священні води на Мандалорі. Втім, їй не вірять (ще б пак), адже хто вона взагалі така, вона навіть не дотримується практики постійного носіння шолому. Джарін пробивається до зброярки та пред’являє доказ свого перетворення: воду з-під шахт Мандалору. Вода справжня (священна), а тому зброярка каже, що Мандалорець виправив помилки минулого і тепер знов є повноцінним членом клану. Ба більше, вона каже те саме про Бо-Катан. Та каже, що вона не дотримується шляху. Але логіка зброярки проста і раціональна: 1) вона побувала у священних водах Мандалору; 2) після цього вона нікому не показувала власне обличчя – це означає, що тепер у неї нове життя і вона може залишатися з кланом, поки не вирішить покинути це місце.

До прибуття Бо-Катан і Джаріну довелось тікати від шаленої кількості імперських винищувачів, атаки яких вони спочатку добре відбивали. Невеликі групи, як виявилось, заманювали їх у пастку: вони навіть розбомбили будинок Бо-Катан у розрахунку на те, що вона втратить витримку і буде намагатися помститись у нерівному бою. Саме так і могло статися, але Дін Джарін, усвідомлюючи небезпеку, змусив Крайз тікати, здійснивши стрибок (екшн-складова повітряних боїв, до речі, була дуже видовищною).

Мандалорець: 3 сезон, 3 серія

Тепер чекаємо, яким чином шляхи Елії та мандалорців перетнуться у наступних серіях. Джон Фавро вкотре дуже гарно робить свою роботу (відзначимо також Ноя Клоора, який долучився до створення сценарію у цьому епізоді).

Мандалорець: 3 сезон, 3 серія

Серіал «Мандалорець», 3 сезон

Епізод 3 (19)
«Глава 19: Перетворення» («Chapter 19: The Convert»)
Прем’єра — 15 березня 2023 року

Режисер — Лі Ісаак Чун
Сценарій — Ной Клоор і Джон Фавро

У головних ролях: Педро Паскаль, Кеті Сакгофф

Читайте також:

Що відбувалося у 2 серії 3 сезону

Що відбувалося у 1 серії 3 сезону

Рекапи 2 сезону серіалу «Мандалорець»:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Рекапи 1 сезону серіалу «Мандалорець»:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Рекапи серіалу «Книга Боби Фетта»:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Рекапи серіалу «Обі-Ван Кенобі»:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі