kinowar.com

Дім Дракона: 7 серія

 09.10.2022  Новини, Рекап

Це, мабуть, найкращий епізод сезону. Найгостріший, найдраматичніший. Можливо, тому що задіяні діти. А може вже просто підійшов час рішучих кроків з боку всіх головних героїв.

серіал Дім Дракона перший сезон сьома серія

Увага! Далі спойлери 7 серії серіалу “Дім Дракона”. Якщо ви хочете подивитись цей епізод, краще відкласти прочитання цієї статті.

Дружину Деймона Таргарієна ховають в Дріфтмарку. Але у жалобі не так багато людей. У найкращому випадку всі думають про своє сумне майбутнє. Дружина Корліса Веларіона вже казала йому, що не хоче наражати на небезпеку дітей у цій нескінченній боротьбі за владу. А тепер вона каже йому, що це саме він хоче, щоб його нащадок був королем, сама вона вже давно змирилася з тим, що її не обрали спадкоємицею трону – і вона відпустила ці думки. При цьому вона каже йому прямо про те, що сини Рейніри не від їх сина Лейнора, а тому кров на троні все одно буде не їхня, мовляв, ти ж розумієш це, чоловіче мій. Але вона права, лорд Корліс дійсно надто одержимий думками про трон: “історія не пам’ятає кров, вона пам’ятає імена”.

Тим часом Рейніра розповідає Деймону все, що в неї на душі. Що її шлюб лише ширма, що вони домовились з Лейнором, що вона дійсно спала з сером Харвіном (і як чудово відчувати себе бажаною) і, нарешті, що він, її дядько її покинув, нехай вона і була ще малою дівчиною. Деймон намагається кволо сперечатися, але закінчується все тим, до чого йшло: ці двоє займаються сексом на березі.

Діти залишились без догляду, і син королеви, над яким інші діти потішалися, нарешті дістався дракона. Більше того, він його підкорив. Але він занадто вихвалявся цим перед іншими дітьми. Почалася бійка – він один проти двох синів Рейніри та двох дочок Деймона. Всі четверо менші за нього, але чисельна перевага не на його боці. Ініціатива постійно переходила від однієї сторони до іншої, але потім син королеви Еймонд допустив помилку: він назвав синів Рейніри бастардами. Один з них (Люцеріс) вихопив ножа і хоча й не з першої спроби, але все ж таки вирізав око Еймонду (момент був дуже напружений, здавалося, що хтось з дітей обов’язково загине, особливо коли з’явився ніж).

Здавалося б, хоча інцидент і жахливий, але його вичерпано. Але ні, тепер у гру вступають дорослі. І ставки виросли. Спочатку починається з’ясовування, як взагалі це вийшло та де була охорона. Потім приходить Рейніра, і її також охоплює лють – хтось розбив її сину обличчя. Далі конфлікт набирає обертів: сини Рейніри кажуть, що Еймонд назвав їх бастардами. Тоді у стан люті входить король Візеріс. Він запитує, від кого Еймонд це почув. Рейніра каже, що той, хто ставить під сумнів походження її синів є зрадником і вимагає покарання. Король кричить на Еймонда і той зізнається, що почув це від старшого брата (доволі нетямущого, до речі). Тепер Візеріс кричить вже на нього, і яким би нетямущим він не був, він видає вірну відповідь як для цієї складної ситуації: та про це всі кажуть, всі про це знають.

Тоді Візеріс закликає до здорового глузду всіх присутніх. Він каже, що вони всі – одна сім’я, брати, сестри, батьки і сини, діди і онуки (і тут він правий). Їх сила у єдності. А тому будь-кому, хто поставить під сумнів походження дітей Рейніри, буде відтято язика. І знов, здавалося б, інцидент вичерпано.

Але тепер вперед виходить вже королева Алісента. “Цього недостатньо”, – каже вона. Її син постраждав, і вона вимагає покарання для сина Рейніри – око за око. Візеріс вимагає її зупинитися. Тоді вона кричить серу Крістону, що той їй присягнув. Той вагається (ще б пак), і врешті решт, коли король вчергове каже їй, що вона зайшла надто далеко і повинна зупинитися, вона вихоплює у нього ніж і біжить до дітей Рейніри. Сама Рейніра стає у неї на шляху. Сер Крістон кидається вперед, але Деймон і охорона його зупиняють. Рейніра тримає Алісенту, та скаженіє, а принцеса каже їй правду прямо в обличчя: нарешті ти закінчила прикидатися пристойною дівчинкою і показала всім своє справжнє обличчя. Бо й справді, як ми знаємо, тут ніхто не є нейтральним спостерігачем, всі готові на дуже неприємні вчинки заради влади.

серіал Дім Дракона перший сезон сьома серія

Алісента випускає ножа з рук. Втім, поки вони боролися з Рейнірою, остання отримала рану руки. Син Алісенти втішає її: “Це непоганий обмін. Я залишився без ока, але отримав дракона”. Пізніше Алісента каже своєму батькові, що знає, що він її буде лаяти, бо вона повелася необачно, всі будуть вважати її навіженою, вона зміцнила позицію Рейніри та погіршила свої відносини з чоловіком (королем). Але батько каже, що вперше побачив, що вона ладна битися за синів і трон, а скоро вони взагалі всіх переможуть.

Тим часом сер Лейнор каже Рейнірі, що він буде намагатися бути кращим чоловіком для неї. Що він буде битися за її дітей і ніколи більше не допустить подібних ситуацій. Вона каже йому, що він достойна людина, що дуже велика рідкість у наш час. Але вже наступного дня вона домовляється з Деймоном про те, що вони будуть разом. Він каже їй, що це можливо лише якщо сер Лейнор буде мертвим, на що вона відповідає: “Я знаю”. Їх альянс буде надто потужним, щоб хтось міг щось протиставити. Навіть якщо хтось буде звинувачувати їх у смерті Лейнора, це лише балачки, і тільки вони самі будуть знати правду.

Деймон домовляється з сером Кварлом Коррі про вбивство, у якого повинен бути свідок. Він спокушає його розповіддю про те, що є земля, де з великою кількістю грошей ти можеш бути і простолюдином, як сер Коррі, це нікого не буде цікавити, оскільки гроші головне, а походження не настільки важливе. З дуже надуманого приводу Коррі атакує Лейнора, і поки ці двоє б’ються, один з охоронців біжить за допомогою. Але пізно: коли лорд Корліс Веларіон з дружиною прибігають, вони бачать мертве тіло з головою, яка обгоріла в каміні, але за намистом на шиї вони розуміють, що це труп їх сина. Веларіон кричить на охорону, як це могло статися, ще й у його залі – і оскільки це вже друге запитання до працівників охорони в межах однієї серії, ми схильні приєднатися до обурення лорда Веларіона і короля Візеріса. Здається, охорона у цьому серіалі нічого не вирішує – вона повністю некомпетентна.

серіал Дім Дракона перший сезон сьома серія

Деймон і Рейніра таємно укладають шлюб за старою традицією, скріплюючи союз кров’ю. Але і це ще не все (хоча важливих подій у цьому епізоді було вдосталь). Ми отримуємо ефектний твіст наприкінці серії – сер Кварл допомагає комусь сісти у човен, і за мить ми бачимо, що цей чоловік з поголеною головою є сером Лейнором. Чий це задум, Деймона? Чи знає про нього Рейніра? Чи це самодіяльність Кварла, який попередив Лейнора? Чи це план усіх трьох, включно з Рейнірою? Адже якщо Лейнор повернеться, це буде ефект бомби. Зможемо дізнатися лише з часом.

серіал Дім Дракона перший сезон сьома серія

Чудова серія, дуже напружена, дуже насичена. Попереду ще три епізоди – і здається, там буде на що подивитися.

Дім Дракона (House of the Dragon)

1 сезон, 7 серія
Дріфтмарк (Driftmark)

Режисер Мігель Сапочник
Сценарій Кевін Лау
На основі книги «Вогонь і кров» Джорджа Мартіна
Композитор Рамін Джаваді

У головних ролях:
Педді Консидайн – Візеріс І Таргарієн
Емма Д’арсі – Рейніра І Таргарієн
Метт Сміт – Деймон Таргарієн
Олівія Кук – Алісента Гайтавер
Ріс Іванс – Отто Гайтавер
Стів Туссен – лорд Корліс Веларіон
Соноя Мідзуно – Місарія
Том Ґлінн-Карні – Ейгон Таргарієн
Білл Патерсон – лорд Лайман Бісбері

Дата виходу 2 жовтня 2022 року

Читайте також рекапи попередніх серій: 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Рекапи 8 сезону серіалу “Гра престолів”:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Всі сезони серіалу “Гра престолів”, ранжовані від найгіршого до найкращого

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.