kinowar.com

Світ Дикого Заходу: 4 сезон, 7 серія

 09.08.2022  Новини, Рекап

Вільям, нарешті, повертається до образу Людини у чорному та влаштовує справжній Армагеддон. І тепер залишається лише одна серія, щоб з’ясувати, чи всі загинуть у його пекельному полум’ї.

Світ „Дикий Захід“ четвертий сезон сьома серія

Далі текст містить спойлери 7 серії сезону — якщо ви ще не переглянули її і збираєтесь це зробити, радимо відкласти цей текст до перегляду

Отже, Бернард та Мейв вирушають до дамби, яка не є дамбою, а є сховищем величезного масиву даних. Тут Шарлотта сховала могутній штучний інтелект, а Бернард звідси починав свій шлях у цьому сезоні – із вищого світу, своєрідного раю для машин. Оскільки Бернард переглядає декілька версій можливих сценаріїв ще до того, як почати щось робити, то він приводить сюди Мейв декілька разів, щоб отримати вірну відповідь. Він розуміє, що якщо він розкаже, що шансів на перемогу немає і у всіх сценаріях, що він переглянув, гинуть обидва види – і машини, і люди, то ніхто вже боротися не буде (і Мейв теж). Вона хоче до Вищого світу до своєї доньки. А він хоче, щоб вона зробила свідомий вибір на користь боротьби (тут нарешті загадковість Бернарда не виглядає тупо і є раціонально обґрунтованою).

Світ „Дикий Захід“ четвертий сезон сьома серія

Тим часом Кристина змушує усіх працівників Olympiad Entertainment стерти всі ті історії, які вони створювали для контроля людей. Це, серед іншого, створює також сприятливі умови для того, щоб Стаббс та Френкі врятували Калеба. Дочка розуміє, що тато не змінився, а це означає, що він тепер машина. Але Калеб запевняє доньку, що це все ще він.

Світ „Дикий Захід“ четвертий сезон сьома серія

Тим часом Шарлотта вирішила розібратися з проблемами досить кардинальним шляхом: якщо неможливо зрозуміти чи виправити природу суїциду машин через спілкування з людьми-відщепенцями, то потрібно знищити людей як вид. Немає виду – немає проблеми. Це, звісно, певною мірою, капітуляція, але на шляху до нового кращого світу Шарлотту нічого не зупиняє. Вона встигла розповісти про ці плани Калебу та Вільяму – і найбільше вони засмутили, здається, саме Вільяма. Настільки, що він прийшов порадитись із своїм людським прототипом.

Світ „Дикий Захід“ четвертий сезон сьома серія

А той, незважаючи на своє скрутне становище, все ще мав сталеві яйця. Тому він сказав своєму машинному двійнику, що він став слабким, розкіс та перетворився на жалюгідну тінь колишнього себе. Якщо відчуваєш власну природу – йди і роби те, що маєш. Робо-Вільям все зрозумів і погодився з Людино-Вільямом. А тому він встромив ніж у його серце, вдягнув чорного капелюха, дістав револьвер та послідовно застрелив Мейв, Шарлотту та Бернарда. А потім він перепрограмував вежу на сигнал для людей: вони повинні знищити одне одного до того, як вежа буде зазнає самознищення. І все це під The Man Who Sold the World в оригінальній версії Девіда Бові. Що тут скажеш, Вільям у образі Людині у чорному крутий.

Світ „Дикий Захід“ четвертий сезон сьома серія

Непоганий оборот: перед проникненням на територію дамби Бернард попрощався з Стаббсом і сказав, що той був чудовим другом. Глядачі відразу зрозуміли, що тут щось не те – і навіть Стаббс це зрозумів, бо він все ж не настільки тупий, як видається. Він зрозумів, що він не повернеться живим з місії – Бернард це розгублено підтвердив. Але пізніше виявилось, що Бернард бачив зовсім інше, що не повертається у всіх сценаріях саме він. Тому й прощання вийшло таким проникливим.

Світ „Дикий Захід“ четвертий сезон сьома серія

Кристина намагається зупинити людей від атак одне на одного, але вони не бачать і не чують її. Вона у відчаї, бо вважає, що все це відбувається через те, що вона змусила авторів стерти історії для цих людей. Але Тедді пояснює їй сумну правду: це фізичний світ, і вона у ньому не існує. Вона за його межами.

Серіал «Світ Дикого Заходу» (Westworld), 4 сезон

7 серія: Метанойя (Metanoia)

Режисер Міра Менон
Сценарій Деса Ларкін-Бутт і Деніз Зе
Композитор Рамін Джаваді

У головних ролях: Ед Гарріс, Еван Рейчел Вуд, Джеймс Марсден, Тендіве Ньютон, Аарон Пол, Тесса Томпсон, Б’янка Лопес, Джеффрі Райт, Люк Гемсворт

Дата показу: 7 серпня 2022 року

Рекапи попередніх епізодів 4 сезону серіалу «Світ Дикого Заходу»:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Рекапи 3 сезону серіалу «Світ Дикого Заходу»:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Читайте також:

Найкращі фантастичні серіали

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.