kinowar.com

Дім Дракона: 8 серія

 15.10.2022  Новини, Рекап

Пройшло ще кілька років, діти Таргарієнів та Веларіонів вже майже дорослі (але Деймон не змінився з першої серії). Постійний рух у часі – досить цікава річ з точки зору сезону першого, але це викликає невелике занепокоєння з приводу наступних сезонів. Якщо їх буде, скажімо, сім, це означає, що ми побачимо 7-10 поколінь Таргарієнів? Чи буде глядач встигати співпереживати хоч комусь з цієї саги у такому випадку? Можливо, ми хочемо довести приквел до точки, де він зустрінеться з “Грою престолів”? Десять сезонів із зміною 2-3 поколінь у кожному – і ми там.

восьма серія першого сезону серіалу Дім Дракона

Увага! Далі спойлери 8 серії серіалу “Дім Дракона”. Якщо ви хочете подивитись цей епізод, краще відкласти прочитання цієї статті.

Весь тиждень західна преса співає дифірамби Педді Консидайну, який зіграв Візеріса І – і є за що. Поступово король Візеріс став нашим, мабуть, улюбленим персонажем. Спочатку ми вважали його слабким (як і багато хто у цьому серіалі), але тепер ми бачимо, що це був хитрий хід. До того ж, сила на цій позиції не завжди має бути помітною з першого погляду. Іноді король може видаватися слабким, але при цьому робити все вірно і виважено, тоді його позиція і позиції держави непохитні, щоб там не вважали собі його вороги. До того ж, іноді метод вирішення проблем “я просто накрою їх ковдрою і вони зникнуть” теж працює.

восьма серія першого сезону серіалу Дім Дракона

Головне, в чому ми впевнилися за ці вісім епізодів – король Візеріс справді радів за державу та свою велику родину. У першій серії йому довелося зробити важкий вибір між цими двома речами, і тоді здавалося, що він просто жадає влади та слави. Але тепер він єдиний у цьому серіалі, хто справді намагається тримати королівство у мирі і злагоді. Щоправда, паралельно здається, що у нього завжди була стратегічна мета знищити Веларіонів, але що поробиш, світ жорстокий. Тим не менш, тепер вибір саме Візеріса на позицію короля у першому епізоді вже не виглядає як просто сюжетний хід для того, щоб якось побудувати конфлікт для розвитку. Тепер ми бачимо, що старий король щось розумів, коли робив свій вибір.

восьма серія першого сезону серіалу Дім Дракона

Лорд Корліс Веларіон, як вважають, не повернеться з морського походу (хоча ми всі розуміємо, що це означає, що він точно з нього повернеться). Тепер потрібно оголосити спадкоємця. На це місце претендує (досить агресивно) його брат, сер Ваемонд. Але це означає, що право спадку Люцеріса Веларіона заперечується, що в черговий раз кидає тінь на його походження. Цим, звісно, хоче скористатися Алісента. І це повністю розуміє Рейніра, яка прийшла до принцеси Рейніс, дружини лорда Корліса, за підтримкою. Вона пропонує шлюб їх дітей та благає підтримати її у протистоянні з Алісентою, яка через немічність її батька, який постійно лежить у ліжку хворий, разом з власним батьком фактично контролює справи у королівстві.

Дім Дракона 8 серія

Рейніс каже, що вона не менш жорстоко обійшлася з її сином і не звертає уваги на всі спроби Рейніри виправдатися. Вона каже, що буде насолоджуватися її поразкою та буде стояти осторонь, коли Алісента знищить її.

восьма серія першого сезону серіалу Дім Дракона

Але Візеріс і тут все виправив. Він відмовився від макового молока, яке заглушує біль, щоб його думки були ясними. Через біль він дійшов до тронної зали та сів на Залізний трон. Він проголосив спадкоємцем Люцеріса, спочатку також підтримавши Рейніс. Це спрацювало – Рейніс несподівано не стала топити Рейніру. Але це розлючило сера Ваемонда. Він почав кричати, що король порушує закони, що він має розібратися із власною родиною, але він не може вказувати, що йому робити зі своєю – але ми знаємо, що емоції у такій справі не найкращий помічник. Та й принцеса Рейніс попереджувала його, що подібні спроби ні до чого хорошого не призведуть. Сер Ваемонд продовжував кричати і нарешті сказав, що Люцеріс та його брат – бастарди, а принцеса Рейніра – повія. Тоді Візеріс наказав вирізати йому язика, але Деймон вирішив, що непотрібно ускладнювати всім життя. Він підібрався до Ваемонда позаду і відрубав йому голову. “Нехай залишить собі”, – відповів він на наказ Візеріса вирізати йому язика.

восьма серія першого сезону серіалу Дім Дракона

Після цього всі зібралися на велику сімейну вечерю. Там Візеріс вже вкотре намагався всіх об’єднати і сказати, що вони всі його велика родина, їм потрібно перестати битися та жити у злагоді. Певним чином це вдалося, принаймні на вигляд, адже всі почали проголошувати тости один за одного (тост Рейніри за Алісенту навіть виглядав досить щирим). Але ідилія не могла тривати надто довго, це ж світ “Гри престолів”. Якщо дорослі тримали себе в руках, то діти зробити цього не змогли. До бійки, на щастя, не дійшло, але гострими словесними випадами вони обмінялися (Емонд знов провокує Люцеріса і брата щодо їх походження). Емонд виріс сильним та рішучим, але щось підказує, що перемогти у битві за владу він не зможе. Як і інший син Алісенти, Ейгон, який зґвалтував служницю, те що намагалася прикрити його мати, але те, що обов’язково вийде назовні.

восьма серія першого сезону серіалу Дім Дракона

Перед сном Візеріс шепоче Алісенті щось про долю Ейгона і вона каже, що зрозуміла його (хоча, що саме вона зрозуміла, питання до обговорення). Потім король Візеріс, нарешті, помирає. Втім, ми вже одного разу бачили, як він помирає, тому зачекаємо до наступної серії. Іншими словами, як кажуть у шпигунських та кримінальних трилерах, “покажіть мені тіло”.

восьма серія першого сезону серіалу Дім Дракона

восьма серія першого сезону серіалу Дім Дракона

восьма серія першого сезону серіалу Дім Дракона

восьма серія першого сезону серіалу Дім Дракона

Дім Дракона (House of the Dragon)

1 сезон, 8 серія
Володар припливів (The Lord of the Tides)

Режисер Гіта Васант Патель
Сценарій Ейлін Шим
На основі книги «Вогонь і кров» Джорджа Мартіна
Композитор Рамін Джаваді

У головних ролях:
Педді Консидайн – Візеріс І Таргарієн
Емма Д’арсі – Рейніра І Таргарієн
Метт Сміт – Деймон Таргарієн
Олівія Кук – Алісента Гайтавер
Ріс Іванс – Отто Гайтавер
Стів Туссен – лорд Корліс Веларіон
Соноя Мідзуно – Місарія
Том Ґлінн-Карні – Ейгон Таргарієн
Білл Патерсон – лорд Лайман Бісбері

Дата виходу 9 жовтня 2022 року

Читайте також рекапи попередніх серій: 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Рекапи 8 сезону серіалу “Гра престолів”:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Всі сезони серіалу “Гра престолів”, ранжовані від найгіршого до найкращого

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.