kinowar.com

Дім Дракона: 9 серія

 24.10.2022  Новини, Рекап

Відразу на початку серії події набрали максимальні оберти – і це не дивно, потрібно щось швидко робити з рівнем напруги, адже наступна серія стане останньою у першому сезоні “Дому дракона”.

передостання серія 1 сезону Дому дракона

Увага! Далі спойлери 9 серії серіалу “Дім Дракона”. Якщо ви хочете подивитись цей епізод, краще відкласти прочитання цієї статті.

Ми вважали, що передсмертний шепіт короля Візеріса про те, що саме Ейгон повинен прийняти королівство, який справив на Алісенту враження, буде більш довгою лінією, яка, можливо, розкриється навіть у другому сезоні. Але 9 епізод починається відразу з палацового перевороту: рада вже давно готувалася до того, щоб оголосити наступним королем не сина Рейніри, а сина Алісенти. Навіть сама Алісента була шокована тим, наскільки швидко вони прийняли це рішення та наскільки ретельно вони були підготовані (вони навіть вбили одного з незгодних у раді – сер Крістон надто жорстко приземлив його на стілець, а голову жертви на металічну кулю). Сер Крістон, до речі, продовжує молодіти, на відміну від всіх інших персонажів сезону. Лорд-командувач Королівської гвардії Гаррольд Вестерлінг подає у відставку – і його навіть поки що не вбивають.

передостання серія 1 сезону Дому дракона

Алісента щоб там бурмотить про те, що непотрібно вбивати Рейніру, але її батько був готовий до всього, він повністю бере владу у власні руки. Він змушує лордів палат прийняти нового спадкоємця, погрожуючи розправою. Більшість приймає нові правила гри, незгодних беруть під варту. Тепер тільки потрібно знайти самого Ейгона – це роблять його брат з сером Крістоном, а також за наказом Отто Гайтавера брати з королівської гвардії, сери Еррік та Аррік Каргілли. Місарія (Соноя Мідзуно) розповідає Отто, де переховується Ейгон, брати Каргілли знаходять його, але сер Крістон б’ється з одним з них (і перемагає), а тому вони забирають його разом з принцом Еймондом. В певний момент здається, що сер Крістон вб’є Арріка Каргілла, а Еймонд вб’є рідного брата, адже він розповідав Крістону, що саме він гідний престолу, але цього не відбувається.

передостання серія 1 сезону Дому дракона

А відбувається те, що Ейгона проголошують королем. Сам він опирався цьому, але на інаугурації він досить бадьоро сприйняв привітання натовпу. На церемонії Отто Гайтавер оголосив про смерть короля Візеріса та його передсмертне бажання бачити Ейгона на Залізному троні. Судячи з усього, людям було все одно, аби не били (щось нагадує те, як відбуваються події в рф). І от, коли вже Ейгон радісно розмахував мечем, маючи корону на голові, підлога злетіла вгору, розкидаючи каміння на людей – у якусь мить можна було подумати, що це повернення Рейніри або Деймона.

передостання серія 1 сезону Дому дракона

Дракон дійсно з’явився в величезній залі, але верхи на ньому була Рейніс (Рейніра та Деймон так і не з’явилися у цьому епізоді). Рейніс завжди демонструє власну силу, але ніколи її не застосовує. У минулій серії вона відмовила у підтримці Рейнірі, але потім підтримала її у момент проголошення її сина спадкоємцем Дріфтмарка. У цьому епізоді вона відмовила Алісенті у підтримці, хоча та була дуже переконлива та наполеглива, оскільки образилась на те, що її тримали під замком. Але коли вона звільнилася з полону, а сер Еррік допоміг їй дістатися її дракона Меліса, і коли вона вдерлася до зали, у якій коронували Ейгона, вона, опинившись прямо перед усієї королівською родиною, що де-факто узурпувала владу, так і не наказала спалити їх. Дракон видав жахаючий крик прямо в обличчя Гайтаверів та їх дітей, але вогню ми так і не побачили.

передостання серія 1 сезону Дому дракона

Після цього Рейніс улетіла. А ми залишаємось чекати на фінал сезону – адже попереду вихід Деймона та принцеси Рейніри.

передостання серія 1 сезону Дому дракона

передостання серія 1 сезону Дому дракона

передостання серія 1 сезону Дому дракона

передостання серія 1 сезону Дому дракона

передостання серія 1 сезону Дому дракона

Дім Дракона (House of the Dragon)

1 сезон, 9 серія
Зелена рада (The Green Council)

Режисери Клер Кілнер, Ґреґ Яйтанес, Гіта Патель
Сценарій Сара Хесс, Райан Кондал
На основі книги «Вогонь і кров» Джорджа Мартіна
Композитор Рамін Джаваді

У головних ролях:
Емма Д’арсі – Рейніра І Таргарієн
Метт Сміт – Деймон Таргарієн
Олівія Кук – Алісента Гайтавер
Ріс Іванс – Отто Гайтавер
Стів Туссен – лорд Корліс Веларіон
Соноя Мідзуно – Місарія
Том Ґлінн-Карні – Ейгон Таргарієн
Білл Патерсон – лорд Лайман Бісбері

Дата виходу 16 жовтня 2022 року

Читайте також рекапи попередніх серій: 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Рекапи 8 сезону серіалу “Гра престолів”:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Всі сезони серіалу “Гра престолів”, ранжовані від найгіршого до найкращого

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.